Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πανέτοιμη και χωρίς προβλήματα για τον αγώνα με την ΑΕΚ η Skoda Ξάνθη

Πανέτοιμη και χωρίς προβλήματα για τον αγώνα με την ΑΕΚ η Skoda Ξάνθη

0
proponisi lucesku

Ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία και αναχωρεί για Αθήνα

Το Σάββατο (09/01) στις 19:30 η αναμέτρηση με το «δικέφαλο» στο ΟΑΚΑ (απευθείας NS2)

Με το καθιερωμένο χαλάρωμα σήμερα το πρωί θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη, ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Η ξανθιώτικη ομάδα μετά από μία εβδομάδα με αλλαγές στο πρόγραμμα προπονήσεων, λόγω της χιονόπτωσης και της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, κατάφερε να προπονηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο προπονητήριο της, μιας και τη Δευτέρα δεν έγινε προπόνηση (αλλά οι παίκτες έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο), ενώ την Τρίτη ¨ξενιτεύτηκε¨ στη Νέα Καρβάλη μιας και στα γήπεδα του Αθλ. Κέντρου Πηγαδίων υπήρχε πάγος λόγω του χιονιού των προηγούμενων ημερών.

Εκτός ο Παπαστεριανός

Παρά τις δυσκολίες στο πρόγραμμα της εβδομάδας που πέρασε, η προετοιμασία συνεχίστηκε χωρίς άλλα προβλήματα κι έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, εκτός του εδώ και καιρό τραυματία Μανώλη Παπαστεριανού ο οποίος συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας και αναμένεται να επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις το επόμενο διάστημα.

Έτσι, μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας (προηγήθηκε η άδεια της εορταστικής περιόδου και η αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ), η Skoda Ξάνθη καλείται να επιστρέψει σε δράση με ένα δύσκολο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην «ανεβασμένη» ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, παρακολούθησε το τελευταίο διάστημα σε βίντεο αγώνες του «δικέφαλου» εντοπίζοντας τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του επερχόμενου αντιπάλου και αναμένεται να προσαρμόσει τα πλάνα του ανάλογα, με στόχο τον αιφνιδιασμό ώστε να καταφέρει να επιστρέψει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ.

Ο Τσέναμο θα παραμείνει στη θέση κάτω από τα δοκάρια ενώ στην αμυντική διάταξη οι Μπέρτος (δεξιά), Γουάλας (αριστερά) και Καρυπίδης – Λισγάρας ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα στελεχώσουν τα ¨μετόπισθεν¨, χωρίς να αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Γούτα ως βασικού. Στη μεσαία γραμμή ο Φλίσκας θα αναλάβει ρόλο «κόφτη», με τους Λουσέρο – Ερέα να έχουν οργανωτικό ρόλο, ενώ στα άκρα οι Νιέτο – Σολτάνι θα βοηθούν τον προωθημένο Καπετάνο στο επιθετικό κομμάτι. Βέβαια δεν αποκλείεται ο Λουτσέσκου να κάνει κάποιες αλλαγές – έκπληξη, όπως συνηθίζει εξάλλου, δίνοντας φανέλα βασικού σε κάποιον εκ των Ντιμιτρόφ – Βασιλακάκη, ή ξεκινώντας με τον Ράνο στην κορυφή της επίθεσης αντί του Καπετάνου.

Ο Κουκουλάκης διαιτητής στο ΑΕΚ – Skoda Ξάνθη

Ανακοινώθηκαν χθες από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίστηκαν στις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής. Το σαββατιάτικο παιχνίδι ΑΕΚ – Skoda Ξάνθη θα διευθύνει ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), με βοηθούς τους Μπαλτά (1ος – Αχαΐας) – Κουράκη (2ος – Ηρακλείου), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Σταθόπουλος (Δ. Αττικής).

Μεταγραφές πρώην… Ξανθιωτών σε ελληνικές ομάδες

Τις μεταγραφές άρχισαν δειλά – δειλά οι ομάδες της Super League, σε ότι αφορά παίκτες που πήραν ως ελεύθερους ή θα αποκτήσουν στη συνέχεια, στο μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου.

Η Skoda Ξάνθη ως γνωστόν έχει ήδη αποκτήσει ως ελεύθερο τον 23χρονο επιθετικό Βασίλη Σκούρτη (Σκουρτάι) και τον Δημήτρη Γούτα με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού, ενώ αρκετοί πρώην παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας έχουν συμφωνήσει ή αναμένεται να κλείσουν σε άλλους ελληνικούς συλλόγους Super League ή Β’ Εθνική (Football League).

Τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο πήρε ο Παναθηναϊκός, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό μετά το εντυπωσιακό πέρασμα του από την Ξάνθη το 2011 και την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό όπου δεν «στέριωσε», να θέλει να ξαναφτιάξει το όνομα του, βοηθώντας τη νέα του ομάδα (μετά και το πέρασμα του ως δανεικός από Πλατανιά, Εργοτέλη, Άουγκσμπουργκ, Νιμ), ενώ το «τριφύλλι» λίγες ημέρες πριν πήρε και τον μεσοεπιθετικό Μπουμάλ από τον Πανιώνιο.

Σε χαμηλότερες κατηγορίες επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους οι Νικολά Μπέλιτς, που αγωνίστηκε το 2010 στη Skoda Ξάνθη και ο Ονουάτσι που αγωνίστηκε το 2012. Ο 32χρονος Σέρβος συμφώνησε με τον Αχαρναϊκό (Β’ Εθνική), ενώ ο 31χρονος Νιγηριανός συμφώνησε με τον Ιωνικό Νίκαιας (Γ’ Εθνική)!

Την ίδια στιγμή ένας ακόμη παίκτης που απασχόλησε αρκετές ομάδες της Super League, ο Σίλβα Κλέιτον, αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του με την τουρκική Ελάζιγκσπορ, με την εξέλιξη της υπόθεσης του να παρακολουθούν στενά ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Αθηνών.

SUPER LEAGUE

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Ατρόμητος Αθ. – Πλατανιάς (NS3)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

17.15: Βέροια – Πανθρακικός (NS1)

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

19.30: Α.Ε.Κ. – Skoda Ξάνθη (NS2)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

17.15: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ. (NS2)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

17.15: Πανιώνιος – Ηρακλής (NS4)

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

19.30: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (NS1)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

19.30: ΑΕΛ Καλλονής – Παναθηναϊκός (NS1)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 48

2. Α.Ε.Κ. 30

3. Παναθηναϊκός 28**

4. Π.Α.Ο.Κ. 26*

5. Αστέρας Τρ. 24

6. Πανιώνιος 23

7. Λεβαδειακός 22*

8. ΠΑΣ Γιάννινα 21

9. Ηρακλής 21

10. Πλατανιάς 18

11. Βέροια 18

12. Skoda Ξάνθη 17*

13. Παναιτωλικός 16

14. Ατρόμητος Αθ. 16*

15. Πανθρακικός 11

16. ΑΕΛ Καλλονής 7

* Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. που είχαν αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας (ορίστηκαν για τις 20/01/2016)

** Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …