Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κύπελλο Ξάνθης: Στον τελικό Αναγέννηση Θαλασσιάς – Π. Μελάς Κουτσού

Κύπελλο Ξάνθης: Στον τελικό Αναγέννηση Θαλασσιάς – Π. Μελάς Κουτσού

0
kypelo-xanthis16

Με 2η νίκη (1-0) επί του Ορφέα η ομάδα της Θαλασσιάς «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης

Έχασε (3-1) από τη Ν. Αμισό αλλά προκρίθηκε η ομάδα του Κουτσού που είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς

Αναγέννηση Θαλασσιάς και Π. Μελάς Κουτσού θα είναι το ζευγάρι του φετινού (38ου) τελικού του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, με τις δύο ομάδες να «σφραγίζουν» τα εισιτήρια της πρόκρισης, στους χθεσινούς επαναληπτικούς ημιτελικούς.

Οι δύο φιναλίστ εκμεταλλευόμενες και το προβάδισμα που είχαν πάρει από τα πρώτα παιχνίδια έφτασαν στην πρόκριση, με την Αναγέννηση να νικάει 0-1 τον Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες της (είχε νικήσει 1-0 και στη Θαλασσιά), ενώ ο Π. Μελάς Κουτσού αν και ηττήθηκε 3-1 στη Ν. Αμισό από τον τοπικό Ορφέα πήρε την πρόκριση, καθώς είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε πριν μία εβδομάδα στο Κουτσό.

Έτσι Αναγέννηση Θαλασσιάς – Π. Μελάς Κουτσού θα «μονομαχήσουν» στον τελικό που θα γίνει στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων στις αρχές Φεβρουαρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου (η ημερομηνία του τελικού θα οριστεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΠΣ Ξάνθης).

Ορφέας Ξάνθης – Αναγέννηση Θαλασσιάς 0-1

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ στο 1ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τουργαΐδη η μπάλα βρήκε στο δοκάρι για να απομακρύνει στη συνέχεια ο Ζώης. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με αρκετές καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν ο Τουγιάλ έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και πλάγια όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το β’ μέρος και τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 46’ όταν ο Χριστοφορίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ορφέα και έκανε το σουτ με τον Ζώη να αποκρούει με τα πόδια. Στο 56’ ο Γιάννης Καραγκιόζης εκτέλεσε το φάουλ με τον Βασίλη Καραγκιόζη να παίρνει την κεφαλιά με τη μπάλα όμως να καταλήγει στο δοκάρι και να απομακρύνεται από τους αμυντικούς. Λίγο αργότερα ο Χιντ Ιμέρ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της Θαλασσιάς όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Περπερής. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε γρήγορο ρυθμό και στο 60’ οι παίκτες της Θαλασσιάς βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Σαρηγιαννίδη να βγαίνει τετ-α-τετ απέναντι στον Ζώη και τον τερματοφύλακα του Ορφέα να βγαίνει νικητής στη μονομαχία. Στο 76’ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους όταν ο Τουργαΐδης έβγαλε την κάθετη για τον Χριστοφορίδη ο οποίος γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Πέτρο Πεντεζίδη που με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ορφέα για το 0-1, σκορ που έμεινε ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Ορφέας Ξάνθης (Μπογιατζίδης): Ζώης, Τσαμπάζ (55’ Χουσεΐνογλου), Καρά Αλή (77’ Μυγγίδης), Μαλαδένης, Παπαδιώτης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Μόσχος, Χιντ Ιμέρ (70’ Χαραλαμπίδης), Καραγκιόζης Ι., Μουμίνογλου Τουγιάλ.

Αναγέννηση Θαλασσιάς (Αποστολίδης Ι.): Περπερής, Κελίδης, Ματζαρίδης Αλ. (61’ Κοτζακελίνης Στ.), Μπαϊρακταρίδης, Τουργαΐδης Κ. (70’ Κιαχίδης), Τουργαΐδης Στ., Χατζηπαρασκευάς, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Σαρηγιαννίδης Π., Πεντεζίδης Παν (73’ Πεντεζίδης Πέτρ).

Διαιτητής: Γκαϊτατζής. Βοηθοί: Βασίλας, Κωνσταντινίδης Σ. 4ος: Γκιαούρης.

Ορφέας Ν. Αμισού – Π. Μελάς Κουτσού 3-1

Τα «χρειάστηκε» αλλά κατάφερε να προκριθεί στον τελικό ο Παύλος Μελάς, καθώς ηττήθηκε 3-1 από τη Ν. Αμισό στο χθεσινό ματς, όμως η ομάδα του Κουτσού πήρε την πρόκριση καθώς είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Κούτρα, με τον Χατζηανδρέου να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους λίγο πριν την ολοκλήρωση του Α’ ημιχρόνου όταν εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα αλλάζοντας πορεία και από κεφάλι αμυντικού. Στο Β’ μέρος η ομάδα της Νέας Αμισού έφτασε στο 3-1 με δύο γκολ του Τογγουλίδη όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι συνθέσεις:

Ορφέας Ν. Αμισού (Γιοβανούδης): Τογγουλίδης Γ., Φλώρος, Καραγιαννίδης (60’ Αθανασόπουλος), Μπατζακίδης, Αχμετσίκ, Μπαμπούρης (81’ Μπαργκάν), Τογγουλίδης Αλ., Τοπ Αλή, Παπαδόπουλος Κ.(84’ Σαχπατζίδης), Χατζηανδρέου.

Π. Μελάς Κουτσού (Καρασερίδης): Γκιαουράκης, Σίμος, Κουμψάκης, Μπίρτσης, Παπαδόπουλος Αχ., Αρκούδας, Τσαριτσάκης, Χατζηνίκος, Κούτρας (61’ Μιχαηλίδης Κ.), Λαζαρίδης, Χαλήλ Ιμπράμ.

Διαιτητής: Τζεβελεκίδης. Βοηθοί: Κοτινούδης, Κηλικιώτης. 4ος:Χρυσέλης Απ.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…