Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα τμήματα του ΔΠΘ συστήνονται στους μαθητές της Ξάνθης μέσω των φοιτητών τους

Τα τμήματα του ΔΠΘ συστήνονται στους μαθητές της Ξάνθης μέσω των φοιτητών τους

0
uniday1

Για δεύτερη φορά διοργανώθηκε χθες το “Uniday” στο ΙΘΤΠ, όπου οι μαθητές των λυκείων της πόλης ήρθαν σε επαφή με τους φοιτητές της Θράκης

Μία ευκαιρία για να μάθουν άμεσα και «από πρώτο χέρι» για τις δυνατότητες σπουδών στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο, τα προγράμματα, σπουδών, τις υποδομές και τις… εμπειρίες τους

Πληροφορίες από «πρώτο χέρι» είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι μαθητές των λυκείων της Ξάνθης σχετικά με τα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από τους ίδιους τους φοιτητές στην εκδήλωση “Uniday”, που διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά από τον μη κυβερνητικό οργανισμό EESTEC LC Xanthi.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολές και τμήματα από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε με τραπεζάκια, πληροφοριακό υλικό, διαδραστικές δράσεις και φοιτητές που ανέλαβαν να «ξεναγήσουν» τους μαθητές των λυκείων της Ξάνθης στις δυνατότητες που δίνει το ΔΠΘ στους φοιτητές του.

Οι φοιτητές είχαν ετοιμάσει παρουσιάσεις με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, αλλά και διαδραστικά «πειράματα» και κλήθηκαν να ενημερώσουν, να εξηγήσουν, αλλά και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών για τα προγράμματα σπουδών, τις υποδομές, τις εστίες και όλα όσα σχετίζονται με τη φοιτητική ζωή στη Θράκη. Τα τέσσερα λύκεια της Ξάνθης μαζί και το Μουσικό περιηγήθηκαν στα «στέκια» των φοιτητών και αλληλεπίδρασαν μαζί τους σε μία ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια και νεανική παρουσία.

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης Δήμητρα Χατζηχρυσού, δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, σχολή που αποτελεί και τον «πυρήνα» της διοργάνωσης ανέφερε στο «Ε» ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις σχολές και να έρθουν σε επαφή με φοιτητές, ώστε να μάθουν με περιοσσότερη αμεσότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, απ’ ό,τι μπορεί να τους μεταφέρει ένας σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Ανέφερε ότι ακόμη και οι πιο διστακτικοί μαθητές προσεγγίζονται και από τους φοιτητές και άρα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις ερωτήσεις τους, καθώς και ότι η πρόθεση των διοργανωτών είναι το “Uniday” να εξελιχθεί σε θεσμό και να διευρυνθεί με περισσότερα τμήματα του ΔΠΘ και με μαθητές και από άλλες πόλεις. Η προετοιμασία της οργανωτικής ομάδας μπορεί να ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσκολιών δεν κατέστη δυνατό να έρθουν και μαθητές από την Κομοτηνή. «Οι μαθητές δείχνουν ενδιαφέρον και τους κερδίζουν ιδιαίτερα οι σχολές που έχουν διαδραστικά κομμάτια, όπως η ιατρική και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί», επεσήμανε η Δήμητρα.

Ομοίως και η Ξένια Τσαράια από την οργανωτική ομάδα μας μετέφερε το μεράκι των διοργανωτών και εξήγησε ότι ακόμη και οι μαθητές της Ξάνθης δεν έχουν επαφή με τους φοιτητές του Πολυτεχνείου και όσα διαδραματίζονται στην Πολυτεχνική σχολή. «Οι μαθητές δεν ξέρουν ακόμη τι θέλουν να ακολουθήσουν και αυτή η εκδήλωση είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουν κάποιες πληροφορίες και απαντήσεις», σημείωσε η Ξένια.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μύλος» με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα συμβόλαια …