Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γιόρτασαν και φέτος 4 γενιές την μεγαλομάρτυρα Αγία Αικατερίνη

Γιόρτασαν και φέτος 4 γενιές την μεγαλομάρτυρα Αγία Αικατερίνη

0
girokomeio-giorti15

Εορταστικό κλίμα με πλήθος κόσμου στο Γηροκομείο Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος»

Γ. Παπαχρόνης: «Ευχαριστούμε όλους τους φίλους του Γηροκομείου, που βοηθούν αυτό το Ίδρυμα να στέκεται στα πόδια του»

Σε πολύ ζεστό κλίμα γιορτάστηκε για άλλη μια χρονιά η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στο Γηροκομείο Ξάνθης. Οι εορτασμοί, που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου με τον πανηγυρικό εσπερινό και την αρτοκλασία που τέλεσε το Δ.Σ. του Γηροκομείου, κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα με την αρχιερατική θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Ιδρύματος, όπου λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Στην λειτουργία, εκτός από τον πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Στις εορταστικές ακολουθίες έψαλε η μικτή βυζαντινή χορωδία του ΚΑΠΗ Ξάνθης, με ομοιόμορφη ενδυμασία, υπό την διεύθυνση του δασκάλου κ. Αθανασίου Βολοβότση, η οποία απέδωσε με πολύ μεράκι και ζέση όλους τους ύμνους της πανηγυρικής ακολουθίας της Αγίας Αικατερίνης.

Μια γιορτή που ενώνει με αγάπη 4 γενιές

Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος όχι μόνο από τους ηλικιωμένους τροφίμους της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ‘’Ο Μέγας Βασίλειος’’, αλλά και από συγγενείς τους και τους πολυπληθείς φίλους του Γηροκομείου Ξάνθης. Ήταν όντως ένα όμορφο θέαμα, να βλέπει κανείς τέσσερεις γενιές μέσα στον ίδιο χώρο. Παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα που επισκέφθηκαν τους ηλικιωμένους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε ένα κλίμα γεμάτο αγάπη και χαμόγελα. Μεγάλη φυσικά η χαρά όλων των τροφίμων -παρά την διαφωνία του προέδρου κ. Παπαχρόνη να τους αποκαλούν έτσι, αφού προτιμά τον όρο ‘’παππούδες’’- για την παρουσία όλου του κόσμου, που τους έδειξε έτσι έμπρακτα την αγάπη του και ότι δεν τους λησμονεί, παρόλο που οι συνθήκες της ζωής έχουν κάνει δύσκολη την συνεχή επαφή.

Παπαχρόνης: «Προσφέρουμε αξιοπρεπή διαβίωση χωρίς κρατική βοήθεια»

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας το προσωπικό του Γηροκομείου παρέθεσε δεξίωση στον χώρο εστίασης των ηλικιωμένων αλλά και στο ευρύχωρο σαλόνι που λειτουργεί ως χώρος αναμονής και συνάντησης. Το πλήθος του κόσμου γέμισε τα τραπέζια και τίμησε τα πλούσια εδέσματα που παρατέθηκαν, συνομιλώντας με τους γεμάτους χαρά παππούδες και γιαγιάδες. Για τον τρόπο που βοηθούν οι φίλοι του Γηροκομείου μας μίλησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος ευχαρίστησε από την καρδιά του και εκ μέρους όλων τον κόσμο που προσήλθε τις δύο αυτές μέρες. «Με την ευκαιρία της εορτής να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο, παλιούς και νέους φίλους, που όλα αυτά τα χρόνια βοηθούν το έργο μας. Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, μπορεί το επίσημο κράτος των Αθηνών να είναι απών, αλλά ευτυχώς έχουμε τους Ξανθιώτες και τους φίλους του Γηροκομείου που με το λιγοστό που θα κάνουν, το κεράκι που ανάβουν, την συνδρομή που πληρώνουν, έστω μια δωρεά ή τρόφιμα που φέρνουν και κάνουν παρέα στους ηλικιωμένους, είναι για εμάς πολλή μεγάλη βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Παλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μια αξιοπρεπή διαβίωση και ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον στα τελευταία χρόνια της ζωής τους».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μύλος» με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα συμβόλαια …