Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κατάκτηση κυπέλλου = απευθείας πρόκριση σε όμιλο του Europa League για τη Skoda Ξάνθη

Κατάκτηση κυπέλλου = απευθείας πρόκριση σε όμιλο του Europa League για τη Skoda Ξάνθη

0

Ανεβαίνει η ένταση των προπονήσεων ενόψει του τελικού της 23ης Μαΐου

Τοροσίδης: «Το αίμα νερό δεν γίνεται… η καρδιά μου λέει Ξάνθη»

Χωρίς να προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα συνέχισε χθες την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη ενόψει του τελικού της 23ης Μαΐου για το κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε θέματα ταχυδύναμης, τακτικής, κατοχής μπάλας και στα τελειώματα φάσεων.

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αυξήθηκε η ένταση της προπόνησης με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ζητά απόλυτη συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των ασκήσεων, με τους παίκτες να ανταποκρίνονται θετικά, δείχνοντας έτσι την καλή κατάσταση που βρίσκονται τόσο σε θέμα αγωνιστικής ετοιμότητας όσο και στην ψυχολογία της ομάδας.

Επίσης ο Ρουμάνος τεχνικός επεσήμανε στους παίκτες του για ακόμη μία φορά ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν όσο το δυνατόν άσκοπες ενέργειες, καθώς γνωρίζει πως απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν συγχωρούνται τα λάθη και οι χαμένες ευκαιρίες.

Μοναδικές απουσίες για την Ξάνθη στον ιστορικό τελικό θα είναι οι Παναγιώτης Τριάδης και Μιχάλης Ζαρόπουλος που συνέχισαν τα προγράμματα θεραπείας τους.

Κατάκτηση κυπέλλου = απευθείας πρόκριση σε όμιλο του Europa League

Το πώς θα διανεμηθούν τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής σεζόν, επεσήμανε χθες η Super League, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της.

Στα πλέι – οφ που θα ξεκινήσουν σήμερα (αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελ. 19) θα οριστικοποιηθεί η κατάταξη των ομάδων του πρωταθλήματος και, ανάλογα θα «κλείσουν» οι θέσεις για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League, ενώ σημαντικό ρόλο στο μοίρασμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα παίξει η εξέλιξη του τελικού κυπέλλου και το αν η Skoda Ξάνθη καταφέρει να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδος.

Συγκεκριμένα εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το κύπελλο τότε οι ομάδες των πλέι – οφ θα λάβουν μέρος στα προκριματικά του Champions League και σε εκείνα ή τους ομίλους του Europa League βάσει της κατάταξής τους στα πλέι-οφ.

Στην περίπτωση που η Skoda Ξάνθη νικήσει στον τελικό το ερχόμενο Σάββατο τότε εκείνη θα «κερδίσει» και το δικαίωμα συμμετοχής της απευθείας στους ομίλους του Europa League με τις άλλες θέσεις να… πηγαίνουν στις ομάδες των πλέι-οφ.

Αναλυτικά τα δύο ενδεχόμενα:

Αν κατακτήσει το κύπελλο ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ελλάδος (Ολυμπιακός): Όμιλοι Champions League

1η θέση playoff: 3ος προκριματικός γύρος Champions League

2η θέση play – off: Όμιλοι Europa League

3η θέση playoff: 3ος προκριματικός Europa League

4η θέση playoff: 2ος προκριματικός Europa League

Αν κατακτήσει το κύπελλο η Skoda Ξάνθη

Πρωταθλητής Ελλάδος (Ολυμπιακός): Όμιλοι Champions League

Κυπελλούχος Ελλάδος (Skoda Ξάνθη): Όμιλοι Europa League

1η θέση playoff: 3ος προκριματικός Champions League

2η θέση playoff: 3ος προκριματικός Europa League

3η θέση playoff: 2ος προκριματικός Europa League

4η θέση playoff: Δεν βγαίνει Ευρώπη

Τοροσίδης: «Θέλω να δω κυπελλούχο την Ξάνθη»

Με ειλικρίνεια και παρά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βασίλης Τοροσίδης απάντησε ότι η καρδιά του λέει… Ξάνθη στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, έστω και απέναντι στην ομάδα στην οποία διετέλεσε αρχηγός για πολλά χρόνια, πριν πάρει τη μεταγραφή για τη Ρόμα.

Ο Ξανθιώτης – με καταγωγή από τον Πετεινό – ποδοσφαιριστής μίλησε στο «sdna» τονίζοντας: «Η Ξάνθη είναι η γενέτειρά μου και από μικρός αυτή την ομάδα υποστήριζα. Θα χαρώ όποιος και να το πάρει, αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται… Η καρδιά μου λέει Ξάνθη, δεν είμαι υποκριτής για να πω κάτι άλλο», απάντησε ξεκάθαρα.

Ο ίδιος τοποθετήθηκε σχετικά και για το ενδεχόμενο επιστροφής του σε ελληνική ομάδα δηλώνοντας αρνητικός: «Στην Ιταλία περνάω μια χαρά. Ήθελα να φύγω από την Ελλάδα για τους δικούς μου λόγους και πλέον δεν σκέφτομαι να γυρίσω. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι υψηλού επιπέδου, η οικογένειά μου περνάει καλά και εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θέλω να συνεχίσω να παίζω στο εξωτερικό, είτε στην Ιταλία, είτε αλλού» απάντησε.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…