Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Βασίλης Τοροσίδης: «Ο κύκλος της γενιάς μου στην Εθνική Ελλάδος έκλεισε»

Βασίλης Τοροσίδης: «Ο κύκλος της γενιάς μου στην Εθνική Ελλάδος έκλεισε»

0

Με 101 εμφανίσεις είναι τέταρτος όλων των εποχών σε συμμετοχές

Φανερά απογοητευμένοι ήταν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου μετά το τελευταίο αποτέλεσμα στην Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2020 που ουσιαστικά ήταν ο πρόωρος αποχαιρετισμός της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης.

Αυτό που πρέπει να σταθεί κάποιος ωστόσο, είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος αποκάλυψε πως δεν περίμενε να παίξει βασικός, αλλά και πως η δική του φουρνιά πρέπει να αποσυρθεί καθώς έκλεισε ο κύκλος της, δείχνοντας πως πιθανότατα σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από αυτήν…

«Ήταν τελικός για μας. Μαθηματικά υπάρχει μεγάλη απόσταση και είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Κλείνει ένας κύκλος για την Εθνική, όμως η ομάδα δεν σταματάει. Τα παιδιά έχουν ταλέντο, υπάρχουν άπειρα παιδιά. Οταν μπήκα εγώ ήμουν ένας μεταξύ των παλιών, τώρα μπαίνουν πολλά νέα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο, πρέπει να τους βοηθήσουμε για να ξεκινήσει μια νέα ομάδα σε αυτή τη διαδικασία», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πρέπει να παίξουμε για ό,τι καλύτερο στα προκριματικά, μακάρι και να πάρουμε πέντε νίκες, αλλά να προετοιμαστεί κυρίως η ομάδα για το μέλλον. Η Εθνική έτσι πέτυχε τη 10ετία 2004-2014. Να κρατήσουμε τα θετικά, να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να τελειώσουν τα προκριματικά με τον καλύτερο τρόπο και στη συνέχεια με πίστη και σοβαρότητα να ετοιμαστούν τα παιδιά για το 2022.

Εμένα μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία μου χρονιά σαν ποδοσφαιριστής. Δεν ήρθα για να παίξω, ούτε περίμενα να παίξω. Ηρθα για να βοηθήσω τα παιδιά να κερδίσουμε, να παίξουμε στο EURO, κι ας μην ήμουν εγώ. Αυτά τα τελικά του EURO είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα. Χάνουμε άλλη μια διοργάνωση και πρέπει οι νέοι παίκτες να διεκδικήσουν το Κατάρ το 2022. Να αναλογιστούμε μήπως τελειώνει απλά η εποχή μας και φεύγει μια γενιά. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα με μέτριο πρωτάθλημα, που έκανε μια 10ετία πολύ καλή. Να παίξουμε σοβαρά στα υπόλοιπα παιχνίδια και μετά να παίξουμε για το Κατάρ».

Τέταρτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής ο Τοροσίδης

Ο Βασίλης Τοροσίδης ξεκίνησε βασικός απέναντι στη Φινλανδία και με 101 εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος, έγινε ο τέταρτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής.

Ο ξανθιώτης παίκτης του Ολυμπιακού, ξεπέρασε τον Άγγελο Μπασινά και βρίσκεται πίσω από τους Κώστα Κατσουράνη (116), Θοδωρή Ζαγοράκη (120) και Γιώργο Καραγκούνη (139).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…