Σχόλια 07-04-15

0
entheto-pasxa
Στα ταμεία δεν υπάρχει μία!
VEN.KAR.


Τι κρίμα
Νομιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο με την παρουσία του όσο και με το λόγο του στη βουλή, τη σύσταση της επιτροπής Ελέγχου για το Δημόσιο Χρέος. Έτσι, ο Πρόεδρος δάνεισε το θεσμικό του βάρος σε μια πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που άλλους στόχους έχει.
Τι κρίμα αλήθεια για τη Δημοκρατία μας. Και τι κρίμα που αυτή στην κορυφή της φέρει έναν Προκόπη Παυλόπουλο.
«Ε»


Πέντε από επτά…Κυριακές

Νέα κυβέρνηση νέα απόφαση για το άνοιγμα και πότε των Κυριακών. Το γνωστό «παιχνίδι». Οι επτά Κυριακές της προηγούμενης κυβέρνησης έγιναν πέντε. Δηλαδή μείον δύο.
Θα πείτε, σιγά το πράγμα και θα συμφωνήσω, αλλά Ελλάδα είμαστε εδώ και έτσι δουλεύουν οι κυβερνήσεις. Αλλάζει η μία ό,τι έκανε η άλλη.
Τέλος πάντων, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γι’αυτό και ζούμε στη μιζέρια μας. Λοιπόν, οι πέντε Κυριακές που θ’ ανοίγουν τα καταστήματα είναι οι εξής: 1 Χριστούγεννα, 1 Πρωτοχρονιά, η Κυριακή των Βαΐων και 2 κατά τις περιόδους των εκπτώσεων.
«Ε»


Υπέρ του τζόγου
Αυτό κι αν είναι από το άγραφα. Λοιπόν, για να το γνωρίζουν όλοι, καλό είναι να μάθουν κυρίως αυτοί που αποδίδουν το ΦΠΑ, ότι οι επιχειρήσεις τζόγου, όλες, δεν πληρώνουν ΦΠΑ!
Έχουν απαλλαγή δηλαδή. Ναι, τα «ευαγή» αυτά ιδρύματα αλλά και ο τζόγος στο σύνολό του, όπως καζίνο, Προπό, Λόττο και όλα αυτά τα τυχερά παιχνίδια.
Τώρα, αν κάποιος που το διάβασε αυτό αγανάκτησε γιατί πληρώνει ΦΠΑ και δεν τον βάζει στην τσέπη, ε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Τούτο το κράτος έχουμε. Που φτιάχτηκε από αρματωλούς και κλέφτες.
«Ε»


Πάλι βροχές
Ψυχολογικά προβλήματα έχει δημιουργήσει η συνεχής βροχή στην Ξάνθη. Οι κάτοικοι κοντεύουν να χάσουν την ψυχραιμία τους μ’ αυτήν την φοβερή αστάθεια που δεν λέει να σταματήσει. Η βροχή ως γνωστόν έχει τις παρενέργειές της ακριβώς γιατί είναι συνεχής. Δύο μήνες τώρα.
Μάλιστα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν φθάσει σε απόγνωση διότι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και οι άλλοι να βγάλουν τα κοπάδια τους έξω.
Μιλάμε για μεγάλη ζημιά που δύσκολα θα πληρωθεί και πότε θα γίνει αυτό.
Πολλή βροχή, παρατεταμένη και χωρίς σημάδια λήξης. Ο Πασχαλινός οβελίας θα ψηθεί σε υπόστεγα τελικά!
«Ε»


Πολλά λόγια, λίγοι κάδοι
Τελικά δουλεύουν τους συμπολίτες οι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης. Στην περιοχή από Καραολή έως Πλατεία Ελευθερίας δεν υπάρχει ούτε ένας, ενδεικτικά, ούτε ένας κάδος! Εάν αποκλείεται το εμπορικό κέντρο, τότε κάδους θα δουν στις γειτονιές…τα Χριστούγεννα.
Μάλλον όμως βιάστηκαν δήμαρχος και αντιδήμαρχος να μιλήσουν και να επαινέσουν την προσπάθεια. Διότι πολλά μεν τα λόγια τους, ελάχιστοι οι κάδοι. Όσοι δε έλαβαν τη γνωστή μπλε τσάντα και έψαχναν κάδο για να την αδειάσουν από τα ανακυκλώσιμα υλικά, τελικά εκνευρισμένοι από την εμφανή έλλειψη μπλε κάδων τα πέταγαν στους κοινούς!
-Μια ενέργεια τόσο απλή ξεκίνησαν και δεν μπορούν να την προχωρήσουν γρήγορα και μεθοδικά. Τους διακατέχει, δυστυχώς, νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική.
Και με την ευκαιρία μια ερώτηση: Γιατί αποκλείστηκε από την ανακύκλωση το χαρτί; Αναμένουμε απάντηση και για τους κάδους επίσης αλλά την αλήθεια…
«Ε»


Νέο ένθετο
Χθες Δευτέρα, μαζί με την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (και σε άλλες οκτώ εφημερίδες από Έβρο μέχρι Σέρρες) κυκλοφόρησε το νέο Πασχαλιάτικο ένθετο. Με θέματα που έχουν σχέση με ήθη και έθιμα της Περιφέρειάς μας για τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Και βέβαια με χρήσιμες και επίκαιρες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και διαφημίσεις επιχειρήσεων του νομού μας και της Περιφέρειας.
Πρόκειται για ένα ένθετο που κυκλοφόρησε σε 15.000 αντίτυπα και βέβαια διαβάστηκε από πολλαπλάσιο αριθμό αναγνωστών.
«Ε»


Τέλος οι τραπεζικοί περιορισμοί για την Κύπρο.
Μετά από δύο χρόνια, από το Μάρτιο του 2013 και τη μεγάλη κρίση στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, εχθές Μεγάλη Δευτέρα, έγινε καθολική άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων της Κύπρου. Έτσι, η Κύπρος μετά από δύο χρόνια Μνημονίου, επανέρχεται σιγά σιγά στην ομαλότητα, καθώς μέσα στο 2015 αναμένεται να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και να ανακάμψει οικονομικά.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα, δεν διδαχτήκαμε τίποτε από τους αδερφούς Κυπρίους, αλλά ούτε και από τους Ιρλανδούς και Πορτογάλους και είμαστε οι μόνοι που πελαγοδρομώντας ακόμη, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και θυσιών, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο από το 2009.
Όμως ένας λαός είναι υπερήφανος και αξιοπρεπής όταν μπορεί να ορίζει την τύχη του και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του με τις δικές του δυνάμεις. Όχι όταν απλώνει διαρκώς το χέρι σαν ζητιάνος αλλά ταυτόχρονα επιδίδεται σε μεγαλοστομίες και μεγαλοϊδεατισμούς…
Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει εξεταστική όχι μόνο γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο, αλλά γιατί δεν βγήκαμε όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και συνεχίζουμε να σερνόμαστε ως οι παρίες της Ευρώπης…


Εξίσωση εξουσίας με τέσσερις αγνώστους
Θυμάμαι από το σχολείο: με δύο αγνώστους κάτι γινότανε. Με τρεις ήταν δύσκολα τα πράγματα. Με τέσσερις όμως; Ζούμε μία εκρηκτική περίοδο αβεβαιότητας όπου μας κυβερνάει ένα σύστημα εξουσίας με τέσσερεις αγνώστους.
Επικεφαλής του συστήματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ελίσσεται ανάμεσα στους άλλους τρεις γιατί δεν θέλει ούτε να τους κοντράρει ανοιχτά, ούτε όμως να προσδεθεί σε ένα ή περισσότερους. Ποιοι είναι οι άλλοι: Μα ο συνεταίρος στην εξουσία Πάνος Καμμένος, ο ηγέτης της εσωτερικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης και τελευταία (αλλά ίσως πρώτη σε επιρροή και ανεξαρτησία) η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Αυτοί οι τέσσερις παίζουν με τις τύχες μας. Και γύρω τους ένας εσμός διαφόρων αναρχοαυτόνομων παραγόντων (υπουργών, βουλευτών, αξιωματούχων) που προσπαθούν να υλοποιήσουν τα όνειρα δεκαετιών – ο καθένας τα δικά του και με τον δικό του τρόπο.
Δέχομαι ότι είναι καλοπροαίρετοι αλλά τόσο άσχετοι! Προσπαθούν να συμφιλιώσουν τις ιδέες τους με την πραγματικότητα και να μάθουν διοίκηση και διαχείριση στου κασίδη το κεφάλι. Γύρω μας, φανατικοί τζιχαντιστές, απελπισμένοι μετανάστες, λαοί σε διαρκή πόλεμο – ένας κόσμος ανάστατος. Είναι η χειρότερη εποχή για πειράματα – όμως όλη η χώρα είναι ένα πείραμα. Δεν υπάρχει δήλωση, σκέψη, απόφαση, που να εξαγγελθεί και να μην αμφισβητηθεί ή ανακληθεί – επίσημα – μέσα σε λίγες ώρες. Ζούμε στιγμές κρίσιμες και τις ζούμε μέσα σε μία συστημική ομίχλη.
Ουδείς γνωρίζει τι μας ξημερώνει.
Ν.Δ.


Οι Παιδικές Χαρές και τα στεφάνια…
Λίγο πριν το δημοτικό συμβούλιο είχε και Οικονομική Επιτροπή χθες, η συνεδρίαση της οποίας κράτησε 15 λεπτά μόνο ! Ωστόσο είχε ένα σημαντικό θέμα που αφορούσε τις παιδικές χαρές του δήμου. Συγκεκριμένα πάρθηκε απόφαση για δημοπρασία προμήθειας εξοπλισμού για τις Παιδικές Χαρές των Κιμμερίων, Σταυρούπολης, της Χρύσας, 2 Παιδικές Χαρές στη Σάρδεων στην Νεάπολη και στην Καλλιθέα. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο για να έχουν την πιστοποίηση που χρειάζονται ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο. Κι αν αυτό το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα ένα άλλο θέμα προκάλεσε την ένσταση του Θ. Ξυνίδη. Συγκεκριμένα αφορούν την έγκριση εξόδων μετακίνησης ενός υπαλλήλου που πήγε στην Σταυρούπολη τα στεφάνια που κατέθεσαν την 25η Μαρτίου. Ο κ. Ξυνίδης είπε ότι αντί να πληρώνουμε για να πάει ο υπάλληλος τα στεφάνια ας τα πάνε οι αντιδήμαρχοι που κυκλοφορούν πολυτελή αυτοκίνητα ή ακόμη προθυμοποιήθηκε ο ίδιος να τα πηγαίνει. Κι ο δήμαρχος συμφώνησε. Αλλά γιατί δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα;
Μ.Ξ.


Παραπολιτικά…
Κάπως μουδιασμένα απάντησε ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος στον Ιπποκράτη Καμαρίδη που τον κατηγόρησε γιατί συνεργάζεται με τον δήμο Νέστου παραχωρώντας μηχανικό του δήμου Ξάνθης για έργα του δήμου Νέστου μιας και δεν έχει στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία και δεν έπραξε το ίδιο με τον δήμο Τοπείρου όταν ο κ. Μίχογλου ζήτησε μηχανικό για τα έργα του. Εύλογο το ερώτημα και η απάντηση του δημάρχου ενδεικτική: «Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες». Προφανώς θα εννοούσε άλλο Μίχογλου και άλλο Τσομπανόπουλος. Ο ένας του βάζει εμπόδια ενώ ο άλλος επιδιώκει συνεργασία μαζί του (Μήπως ο δήμαρχος Ξάνθης θέλει να πετύχει καλύτερη τιμή για τα σκουπίδια του Δ. Νέστου; Μια σκέψη κάνω…) Όσο για την συγγένεια που υπαινίχθηκε ο κ. Καμαρίδης δεν είναι καλά πληροφορημένος γιατί ο κ. Τσομπανόπουλος είναι κουμπάρος του κ. Θανάση Ξυνίδη και όχι του κ. Δημαρχόπουλου.
Μ.Ξ.


Απορία ψάλτου …βηξ
Άντε να παραδεχτούμε ότι τα μαγαζιά στην Π. Πόλης παρανομούν βγάζοντας τραπέζια γιατί τα περισσότερα εξ αυτών δεν έχουν άδεια χρήσης οδοστρώματος. Τα μαγαζιά της Πλατείας Αντίκα, Πλατείας Ελευθερίας και αλλού, αυτά που απλώνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σ’ όλο τον χώρο και όχι μόνο μπροστά στα μαγαζιά τους αλλά και απέναντι αναγκάζοντας τον κόσμο να περνά κυριολεκτικά μέσα από τα μαγαζιά τους, δεν παρανομούν; Αυτά γιατί δεν τα μαζεύουν;
Έχουν τόσο άδικο λοιπόν οι επιχειρηματίες της Π. Πόλης που κατηγορούν την δημοτική αρχή για «στοχοποίηση» και «επιλεκτικούς έλεγχους»;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …