Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έκανε έρανο για την… τσέπη του!

Έκανε έρανο για την… τσέπη του!

0
eranos sillipsi

60χρονος διενεργούσε εράνους για σωματείο χωρίς άδεια

Τον συνέλαβαν το Σάββατο ενώ είχε εξαπατήσει τρεις συμπολίτες μας. Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο με τους εράνους…

Μια υπόθεση απάτης μέσω εράνων που έπεσε στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας αναδεικνύει το πρόβλημα εξαπάτησης του κόσμου μέσω αυτών των μέσων που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αλλά και ενισχύει την καχυποψία προς όλους αυτούς που διενεργούν εράνους υπέρ σωματείων επιδεικνύοντας μάλιστα και τα ανάλογα παραστατικά. Ένα φαινόμενο καθημερινό που συμβαίνει είτε στο δρόμο ή στα καφέ σε ώρες μεγάλης συγκέντρωσε κοινού είτε ακόμη και στα σπίτια χτυπώντας κουδούνια… και απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή όλων μας προκειμένου να μην πέσουμε θύματα απάτης όπως στην περίπτωση του 60χρονου που έκανε εράνους για την …τσέπη του!

Το «κόλπο» με τους εράνους ….

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 60χρονος κάτοικος Ξάνθης κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και απάτη. Συγκεκριμένα ο 60χρονος έλεγε πως διενεργούσε έρανο για λογαριασμό μη κερδοσκοπικού σωματείου. Όταν όμως κλήθηκε να το αποδείξει οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν είχε την απαιτουμένη άδεια από τον νόμο. Επιπρόσθετα όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο 60χορνος είχε εξαπατήσει τρεις συμπολίτες μας που συνέδραμαν στον έρανό του. Στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•4 μπλοκ αποδείξεων

•24 περιοδικά του σωματείου για το οποίο διενεργούσε έρανο

•το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ

•1 εξουσιοδότηση

•1 φωτοαντίγραφο του καταστατικού του σωματείου

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, μ ε την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί εράνων και απάτη, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύλληψη για παράνομη αμμοληψία στην περιοχή Ιάσμου

Προηγήθηκε καταδίωξη γιατί ο φερόμενος δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνο…