Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Σμύρνη μας αποκαλύφθηκε

Η Σμύρνη μας αποκαλύφθηκε

0
lykeio smirni1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ελληνικός Τύπος της Σμύρνης (1831-1922)»

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Λύκειο Ελληνίδων έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και την έκθεση παραδοσιακών φορεσιών

 
 
Το Σάββατο 30 Αυγούστου το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης είχε την χαρά να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ελληνικός Τύπος της Σμύρνης (1831-1922)» στον ισόγειο χώρο τους. Μια εκδήλωση που κέρδισε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και τιμήθηκε με τη παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου μας, των προέδρων συλλόγων και οργανισμών αλλά και πλήθος κόσμου.
 
Νέοι φίλοι για το Λύκειο
lykeio smirni2Η Ένωση Σμυρναίων Αθήνας και ο κ. Γεώργιος Δολιανίτης, συνδιοργανωτές της έκθεσης, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς θεώρησαν ότι από πλευράς στησίματος των εκθεμάτων η έκθεση ήταν πιο επιτυχημένη από αυτήν που είχε πραγματοποιηθεί στην Βουλή.
«Η αλήθεια είναι ότι τους αφήσαμε όλη την πρωτοβουλία, εν αντιθέσει με την Βουλή που ήταν πιο περιορισμένα τα πράγματα. Το αποτέλεσμα ήταν οι συνδιοργανωτές μας να μπορούν να τοποθετήσουν τα εκθέματα τους σε χρονολογική σειρά και αξία και με τις ομιλίες τους να καλύτερα στο κοινό το στίγμα για τον λόγο και τον σκοπό της εκθέσεως» αναφέρει στο «Ε» η πρόεδρος του Λυκείου κ. Ευτέρπη Στάντσιου και συμπληρώνει «εμείς βέβαια είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι έχουν αρθεί όλε τους οι επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να γίνει μια σωστή παρουσίαση εδώ στην Ξάνθη. Ήταν μεγάλη τιμή για το Λύκειο η παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, των Προέδρων άλλων σωματείων και οργανισμών, αλλά και πολλών γνωστών και φίλων».
Η κ. Στάντσιου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και 36 μέλη του Λυκείου που συνόδευσαν τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Σμυρναίων, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό του Λυκείου, σύμφωνα με την κ. Στάντσιου. «Βρέθηκαν κοντά μας για να μας υποστηρίξουν σε αυτή μας την προσπάθεια με την παρουσία τους, να μας γνωρίσουν, αλλά και να ξεναγηθούν και να περιηγηθούν το νομό μας. Αποκόμισαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, την καλύτερη γνώμη για την πόλη μας και υποσχέθηκαν ότι θα μας ξανάρθουν. Αμοιβαίες υποσχέσεις για συνέχιση αυτών των συνεργασιών» αναφέρει η ίδια.
 
Η Ιδιαιτερότητα της έκθεσης
Σύμφωνα πάντα με την κ. Στάντσιου η κοινωνία της Ξάνθης έχει εκτιμήσει το αντικείμενο της εκθέσεως, με πολίτες να την επισκέπτονται διαρκώς.
«Βέβαια, είναι μια έκθεση που κανείς πρέπει να αφιερώσει αρκετό χρόνο γιατί αξίζει να διαβάσει κάποια πράγματα. Θεωρούμε λοιπόν ότι με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι δραστηριότητες μας και ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι και στις επόμενες» καταλήγει η ίδια.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού από τη σοπράνο Μάρα Κουτσαϊμάνη στο «Χατζιδάκειο»

Την Κυριακή 19 Μαΐου. Συνοδεύει η Ευαγγελία Γκουγκούλη και συμμετέχουν οι σπουδάστριες κλα…