Σχόλια 14/3/14

0
Κουίζ: Γιατί ο αφροαμερικανός Ομπάμα δεν διαπραγματεύεται απευθείας με την Κυβέρνηση της Ουκρανίας;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Η σοφία του λαού
 Ο σοφός λαός μας λέει: «Δειλά ηχεί το μέταλλο, ο τενεκές βροντά». Κι έχει δίκιο βέβαια, εννοώντας ότι κάνουν θόρυβο, φασαρία, αυτοί που δεν αξίζουν, οι τενεκέδες, ενώ αυτοί που έχουν γνώσεις, είναι σεμνοί κι έχουν αρχές, μιλούν λίγο κι αυτό που λένε έχει αξία, όπως το μέταλλο.
Ήδη το φαινόμενο το ζούμε τώρα προεκλογικά σε μεγαλύτερη ένταση, όχι ότι μας έλειψε και ποτέ. Την κύρια δε ευθύνη αυτής της αρνητικής λειτουργίας την έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία διαγωνίζονται μεταξύ τους στην προβολή τενεκέδων και μέσω αστήρικτων σχολίων –κυρίως –και δημοσιεύσεων που δεν απηχούν την αλήθεια.
Βιάζονται όμως. Βιάζονται πολύ. Και θα εκπλαγούν δυσάρεστα πολύ σύντομα όταν θα λάβουν την απάντηση την ώρα που πρέπει και θα’ ναι καταλυτική.
«Ε»


 
Νοοτροπία απαίδευτων
 Πολλοί συμπολίτες θα το έχουν δει και πολλοί επίσης θα το κάνουν οι ίδιοι. Εξηγώ: Σε μια ομάδα 2-3 κάδων απορριμμάτων στην πόλη, οι συμπολίτες αφήνουν τις σακούλες με τα σκουπίδια τους σ’ αυτόν που είναι ανοιχτό το καπάκι. Και γεμίζει ο κάδος μέχρι πάνω με το καπάκι συνέχεια ανοιχτό, γίνεται πάρτι από γάτες και σκύλους και ο διπλανός κάδος μένει άδειος γιατί ο νεοέλληνας, κυρίως η κυρία, δεν θέλει να τον πιάσει και ανοίξει το καπάκι!
Αυτή είναι η νοοτροπία μας, αυτό κάνουμε κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Βγάζει δε όλη αυτή η νοοτροπία την έλλειψη παιδείας και κουλτούρας ως προς την συμπεριφορά μας στο δημόσιο χώρο, τον χώρο έξω και πέρα από το σπίτι μας.
«Ε»


 
Μοιράζουν το πλεόνασμα
 Πολύς λόγος έγινε και συνεχίζεται να γίνεται για το περίφημο «Πρωτογενές Πλεόνασμα». Όπως λόγος γίνεται για το πού θα διατεθεί μέρος αυτού από την κυβέρνηση, ενώ η τρόικα αντιδρά και πιέζει να διατεθεί το όποιο ποσό προς αναπτυξιακούς σκοπούς και μόνον.
Η κυβέρνηση βέβαια έχει τους δικούς της στόχους και σκοπούς που κρύβουν και μια προεκλογική σκοπιμότητα.
Τέλος πάντων, ίσως είναι από τις λίγες φορές που οι τροϊκανοί έχουν απόλυτα δίκιο. Διότι τα χρήματα αυτά που είναι προϊόν άγριας φορολόγησης, θα πρέπει να διατεθούν για την ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας, για την πρόοδο. Βέβαια, δεν θα γίνει έτσι, διότι οι εκλογές προέχουν. Και θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία…
«Ε»


 
Γειά σου Κρίτωνα!
 Τον Κρίτωνα Αρσένη τον θυμάστε φαντάζομαι. Τον ευρωβουλευτή που μας έφερε από το πουθενά ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτός που έκαμνε τις πιο απίθανες ερωτήσεις στην ευρωβουλή και συνήθως εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.
Ε, λοιπόν, επειδή κανείς δεν χάνεται όταν έχει ταλέντο στο σκύψιμο και γλείψιμο, ο εν λόγω Κρίτων, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ!!
Ναι το παλικάρι μας. Να συνεχίσει να ζει στις Βρυξέλλες πλουσιοπάροχα, «εργαζόμενος» για την Ελλάδα. Για μια Ελλάδα που βέβαια από την οποία έμαθε μόνο να παίρνει.
Α ρε Γιώργο, τι φρούτα έφερες μαζί σου τελικά. Άνθρωποι για τις θέσεις και τα αξιώματα μόνον.
«Ε»


 
Μπέρκιν και Αλεξάνδρος
 Στις 16 Ιουνίου ο Μπέρκιν Ελβάν βγήκε από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί. Χτυπήθηκε από δακρυγόνο που πέταξε αστυνομικός. Ήταν 14 ετών όταν έπεσε σε κώμα. Δεν μπόρεσε να βρεθεί ή δεν βρέθηκε ο αστυνομικός που εκτόξευσε το δακρυγόνο έχοντας στοχεύσει το κεφάλι του Μπέρκιν. Ενώ ο Μπέρκιν ήταν σε κώμα, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν βγήκε και δήλωσε «Εγώ έδωσα την εντολή και η αστυνομία μας έγραψε έπος». Ο αστυνομικός σκότωσε τον Μπέρκιν υπό τις εντολές του. Ο περιφερειάρχης της Κωνσταντινούπολης αντί να βρει τον αστυνομικό έγραψε tweet. Επτά μήνες αργότερα ο Μπέρκιν 15 χρονών και αφού έφτασε να είναι 16 κιλά κατέληξε. Ας κοιτάξουμε και απέναντι.
Ο Αλέξανδρος ήταν συνομήλικος του Μπέρκιν. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το 2008 συμμετείχε σε δράσεις. Ήταν 15 χρονών. Αστυνομικός τον χτύπησε και τον σκότωσε. Η συνέχεια δεν είναι η ίδια. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη. Ο Έλληνας υπουργός των Εσωτερικών παραιτήθηκε. Ο περιφερειάρχης της Αθήνας δεν έκανε αχρείαστες ανακοινώσεις και παρέδωσε τον δολοφόνο αστυνομικό στη δικαιοσύνη. Ο αστυνομικός καταδικάστηκε για δολοφονία από πρόθεση. Οι δικηγόροι του δεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε ισόβια.
Αλέξανδρε φρόντιζε καλά τον Μπέρκιν. Εμείς εδώ δε μπορέσαμε να βρούμε καλά καλά το δολοφόνο του. Φρόντιζε καλά τον Μπέρκιν μας με τα μαύρα φρύδια. Μοιράσου το ψωμί σου, γιατί ο Μπέρκιν ήρθε κοντά σου δίχως να φάει το ψωμί που αγόρασε.
 Σερκούτ Μπόζκουρτ


 

Περίπτωση «HELIOS»
 Ως περίπτωση όμοια με αυτή της κυπριακής εταιρείας «HELIOS» εξηγούν τώρα αμερικανοί εμπειρογνώμονες την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροσκάφους.
Δηλαδή, για όσους θυμούνται την τραγική κατάληξη του κυπριακού αεροσκάφους, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, έγινε απότομη αποσυμπίεση στην καμπίνα του αεροσκάφους και στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα κυβερνήτες και επιβάτες να χάσουν τις αισθήσεις τους ενώ το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει με τον αυτόματο πιλότο μέχρι που εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του και έπεσε στην Αττική. Το μυστήριο τότε είχε λυθεί γρήγορα καθώς βρέθηκαν στα συντρίμμια τα μαύρα κουτιά και δόθηκαν απαντήσεις.
Στην περίπτωση αυτή, όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι πιλότοι διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα, έκαναν αναστροφή να επιστρέψουν προς τη Μαλαισία, αλλά έχασαν τις αισθήσεις τους και το αεροπλάνο κατέπεσε όταν τελείωσαν τα καύσιμά του κάπου στον ωκεανό, σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που το έψαχναν μέχρι τώρα. Αλλά βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί εκεί και να αποδειχθεί η θεωρία αυτή.
Πάντως, πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπορικό μυστήριο στην ιστορία…


 
Ο Γιάννης Μηλιός στην Ξάνθη
 Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Μηλιού «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς» θα γίνει στην Ξάνθη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ξανθίππειο την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο. Ομιλήτρια θα είναι επίσης και η Βάσω Αγοραστού υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης με το συνδυασμό του Κώστα Μορφίδη: «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση». Παρών θα είναι και ο συγγραφέας και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ε.Δ.


 
Προετοιμάζεται και προετοιμάζει
 Για κάτι πραγματικά νέο, που είχε τόσο πολύ ανάγκη η χώρα μιλά, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του για τα εκλογικά ο Δημήτρης Σαλτούρος και επειδή χρησιμοποιεί πάντα με προσοχή το λόγο και με περισσή φροντίδα το περιτύλιγμα, ο νους μας πάει σε αποφάσεις που έχει λάβει και που βλέπουν προς… «Ελιά» μεριά. Άλλωστε, ο Σαλτούρος, πιστός στο Βενιζέλο και στο κόμμα που τον εμπιστεύτηκε δεν θα έκανε μεταπήδηση σε μη συγγενική κίνηση. Είδωμεν.
Ε.Δ.


 
Τάξε μου…
 Τι θα δούμε πάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Τι ψιθύρους θα ακούσουμε… Τι… συμφωνίες θα πάρει το αυτί μας… Μάρτυρες πολλών. Κανονικοί μάρτυρες!
Ήδη τα… ταξίματα πάνε βροχή, προκειμένου να συμπληρωθούν οι συνδυασμοί. Άλλωστε, σε όποια θέση κι αν είναι ο κάθε επικεφαλής, σε κάθε δήμο, για κανέναν δεν είναι εύκολη η συμπλήρωση του συνδυασμού. Πρέπει να βρουν και 80-100 νοματαίους.
Το θέμα είναι ότι και πάλι οι πολιτικοί προσεγγίζουν με όρους του παρελθόντος τους εν δυνάμει υποψηφίους, με ταξίματα και υποσχέσεις. Αλλά, σε αυτό δεν έχουν όλη την ευθύνη. Ίσως να έχουν και τη μικρότερη ευθύνη, αφού οι ίδιοι οι πολίτες για να πειστούν να πολιτευτούν ζητούν ανταλλάγματα και προσωπικά οφέλη. Έτσι είναι για πολλούς κι ας μιλάμε για προγράμματα, ιδέες, νέες και παρωχημένες πολιτικές.
Ε.Δ.


 
Πέφτουν τα πρόστιμα βροχή…
 Η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που πραγματοποίησε σε ενώσεις επιχειρήσεων και μεμονωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολών υποψηφίων οδηγών επέβαλε πρόστιμα που ανέρχονται σε 116.430 χιλιάδες ευρώ.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατέληξε ότι ορισμένοι σύλλογοι και μεμονωμένες σχολές οδηγών ανά την επικράτεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε καθόριζαν από κοινού τις τιμές περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον ανταγωνισμό.
Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί παραβάσεις στην περιοχή μας, καθώς όπως επιβεβαιώνει ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του έχουν διαφορετικές τιμές και πραγματοποιούν προσφορές, γεγονός που διασφαλίζει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού.
Γ.Τ.


 
Η απεργία καλά κρατεί…
 Συνεχίζεται η απεργία για τους φαρμακοποιούς της χώρας, αλλά και της πόλης μας, καθώς όπως φαίνεται καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της. Μήλο της Έριδος για αυτή τη διαμάχη υπήρξε κατά κύριο λόγο το αίτημα της τρόικας να βγουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους φαρμακοποιούς, αλλά όχι και αρκετούς πολίτες που δεν βρίσκουν το λόγο να μην ανοίξει η αγορά για παυσίπονα ή καλλυντικές κρέμες. Αγώνα κέρδους ή αξιών πραγματοποιούν εντέλει οι φαρμακοποιοί;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Πολιτικές εξελίξεις; Ι Επανέρχεται ως πολιτικό θέμα η συζήτηση για πολιτικές εξελίξεις μετ…