Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μία… ντουζίνα ομάδες στη «μάχη» για την παραμονή

Μία… ντουζίνα ομάδες στη «μάχη» για την παραμονή

0
super leaguepaidaki
 

 Δέκα αγωνιστικές πριν τη λήξη και δώδεκα ομάδες της Super League ψάχνουν βαθμούς για να μη μπλέξουν σε… περιπέτειες

 

Μειώνονται τα προβλήματα στη Skoda Ξάνθη – επέστρεψαν στην προπόνηση τρεις τραυματίες

 
 
Μειώνονται τα προβλήματα στη Skoda Ξάνθη που συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής.
Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση ο Νίκος Κεχαγιάς είδε με ικανοποίηση να επιστρέφουν στο ομαδικό πρόγραμμα οι Μανώλης Μπέρτος, Καρίμ Σολτάνι και Μουκάνα Παΐτο που ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις από τους μικροτραυματισμούς κι έτσι ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τους.
Αντίθετα εκτός παρέμειναν οι Δημήτρης Κομεσίδης και Κάρλος Κάλβο που συνέχισαν τα ατομικά προγράμματα και είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τον αγώνα του Σαββάτου. Στην προπόνηση της Τετάρτης προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές μετά τις ασκήσεις νευρομυικής συναρμογής έδωσαν έμφαση στην τακτική με τον τεχνικό να ζητάει περισσότερες προσπάθειες για δημιουργία και τελειώματα φάσεων.
Να σημειώσουμε ότι για το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Λέσβου ο Κεχαγιάς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Φλίσκα που είναι τιμωρημένος κι έτσι εκτός απροόπτου το δίδυμο της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Ντε Γκούζμαν – Βασιλακάκης.
 
Μία… ντουζίνα «μονομάχοι» για την παραμονή
 Δέκα παιχνίδια απέμειναν μέχρι το τέλος της Superleague και τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει «φωτιά» για την… ουρά της βαθμολογίας. Εκεί όπου εμπλέκονται 12 ομάδες στο κυνήγι της παραμονής, καθώς όλα ακόμη είναι ανοικτά και από εδώ και στο εξής κάθε αγωνιστική αναμένεται να υπάρχουν ανακατατάξεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα.
Μάλιστα ανάμεσα στις ομάδες που ακόμη δεν έχουν «ξεμπλέξει» με την υπόθεση ¨παραμονή στην κατηγορία¨ βρίσκεται και η Skoda Ξάνθη η οποία μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, χρειάζεται πλέον επειγόντως βαθμούς έτσι ώστε να ξεφύγει μία και καλή από την επικίνδυνη ζώνη. Να σημειώσουμε ότι καθώς στο τέλος της φετινής σεζόν θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και η 3η από το τέλος (16η) θα παίξει αγώνα μπαράζ (με τον 3ο της Β’ Εθνικής), το «μαξιλάρι ασφαλείας» για την σωτηρία στη Super League, αναμένεται να ανέβει αρκετά ψηλά, ενδεχομένως και στους 35 ή ακόμη και περισσότερους βαθμούς.
Εξάλλου ακόμα και οι ομάδες που βρίσκονται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα play-off, όπως ο Πανθρακικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έχουν «σωθεί». Είναι δύσκολο να βρει κάποιος τον «μαγικό» αριθμό, διότι φέτος οι ομάδες είναι 18 και όχι 16, όποτε δεν μπορεί μα γίνει σύγκριση με τη κατάσταση του πρόσφατου παρελθόντος.
Χαρακτηριστικά, πριν λίγες σεζόν, ο 15ος Εθνικός της σεζόν 1997-98 είχε 33 βαθμούς, και 32 ο Πανιώνιος την επόμενη χρονιά, ενώ το 1999-00 η Καβάλα τερμάτισε με 30 πόντους. Αυτή τη στιγμή ο Πλατανιάς έχει 22, που είναι στην ίδια θέση.
Ένα στοιχείο που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο Εργοτέλης, από τις ομάδες που κινδυνεύουν, είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τις περισσότερες από αυτές της πρώτης εξάδας και συγκεκριμένα πέντε, καθώς έχει δώσει και τα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο. Με τέσσερις θα κοντραριστούν ο Απόλλων, ο Άρης και ο Λεβαδειακός, ενώ με μία (Ατρόμητο) ο Πανιώνιος.
 
 Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…