Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Στους δρόμους την Δευτέρα οι αγρότες

Στους δρόμους την Δευτέρα οι αγρότες

0
giannakidis syskepsiagrotes
 

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θα συναντηθεί σήμερα ο Σάκης Λουκμακιάς για να συζητήσουν το θέμα της ευλογιάς

 

Αποφασίστηκαν συλλαλητήρια με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

 
 
 
Οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας, έχοντας στο πλευρό τους τους γεωργούς, συναντήθηκαν, χθες, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη στην Κομοτηνή. Ο τελευταίος, μάλιστα, έκανε λόγο για «εμπαιγμό» της κυβέρνησης απέναντι στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την ευλογιά και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.
 
Δεν είναι ακόμη έτοιμη η ΚΥΑ
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ο λόγος που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις είναι ότι δεν έχει συσταθεί ακόμη η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση). Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη αν και η ΚΥΑ προβλέπει την αποζημίωση των 6,5 ευρώ ανά ζώο, όσον αφορά την σίτιση λόγω του εγκλεισμού τους, ο Περιφερειάρχης βεβαίωσε τους κτηνοτρόφος ότι θα διαμορφωθεί στο ποσό των 10 ευρώ. Μη ικανοποιητική είναι όμως και η αποζημίωση για την αντικατάσταση των κοπαδιών, για την οποία οι κτηνοτρόφοι ζητούν 200 ευρώ ανά ζώο, ενώ η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να δώσει πάνω από 120 ευρώ.
 
Στον Τσαφτάρη σήμερα η ΣΕΚ
Βλέποντας την κυβέρνηση να τους «εμπαίζει» και να μην είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας πραγματοποιούν σήμερα στις 11:00 συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαφτάρη. Ως εκπρόσωπος της Θράκης θα συναντήσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Κτηνοτρόφων τον κ. Τσαφτάρη, ο Αντιπρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης, Σάκης Λουκμακιάς. «Στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα οι συνάδελφοι μου θα εισηγηθούν θέματα όπως είναι η φορολογία και το κόστος παραγωγής, τα οποία βαραίνουν τους κτηνοτρόφους. Εγώ θα εισηγηθώ στον Υπουργό το θέμα των αποζημιώσεων της ευλογιάς και πως θα σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, καθώς ακόμα ζούμε με τον εφιάλτη του» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Λουκμακιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
 
Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας την Δευτέρα
Στην ευρεία σύσκεψη όλων των αγροτικών και κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή αποφασίστηκε, να γίνουν συλλαλητήρια με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι.
«Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια), να είναι παρών στο δίκαιο αγώνα μας. Ζητούμε απ’ όλους τους Δήμους και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας, κλείνοντας τα δημοτικά και περιφερειακά κτίρια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η επιβίωση του τόπου μας και των ανθρώπων του, είναι ευθύνη όλων μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπή ΑγώναΑγροτών και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας ΑΜ-Θ .
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα και η Περιφέρεια η οποία ανακοίνωσε πως «στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, η Κεντρική Διοίκηση και όλες οι Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστές και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε πόλη της».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…