Σχόλια 19/12/13

0
Τα πολιτικά τζάκια οδήγησαν τους Έλληνες στα μαγκάλια και στις φουφούδες…


 
 
Πού είναι οι τροχονόμοι;
 Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Απεναντίας, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και μας ετέθη από συμπολίτη που απορεί ο άνθρωπος και ρωτά να μάθει «πού είναι οι τροχονόμοι στην πόλη;»
Όντως, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που έστω τυπικά υπήρχε μια κάποια φυσική παρουσία, αστυνόμευση στους δρόμους δεν έχουμε πλέον. Κι αυτή η έλλειψη αστυνόμευσης έχει αποθρασύνει κυρίως κάποιους ιδιοκτήτες Ι.Χ. οι οποίοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους όπως τους βολεύει, παρκάροντας ακόμη και πάνω σε διαβάσεις πεζών!
«Ε»


 
Η ξεφτίλα φτάνει
 Γεια σου παλικάρι Λιάπη, τσίφτη και καραμπουζουκλή εσύ. Μάγκα και ντερβεντέρη που καβαλάς το τζιπ και λογαριασμό δεν δίνεις σε κανένα. Βάζεις πλαστές πινακίδες, δεν έχεις ασφάλεια και γράφεις όλους τους άλλους στα παλιά σου υποδήματα.
Κι αυτά όλα και άλλα, γιατί ήσουν βουλευτής και υπουργός! Τρομάρα σου και ντροπή σου μεγάλε, που απέδειξες πόσο μικρός είσαι. Όπως απέδειξες πως δεν αξίζεις τίτλους και τιμές γιατί είσαι ανθρωπάκι.
Ρεζιλίκι και ξεφτίλα για το είδος της κομπίνας. Όταν εκατομμύρια Έλληνες αγκομαχάνε και ακουμπούν στα δημόσια ταμεία τον οβολό τους, πολλοί μάλιστα από το υστέρημά τους.
Πρότασή μας: Να μην τιμωρηθεί ο Λιάπης. Γιατί η σύλληψη και η διαπόμπευσή του έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από όποια ποινή του δικαστηρίου.
Στη συνείδηση ΟΛΟΥ του λαού έχει πέσει πολύ χαμηλά. Και γιατί ένας πρώην υπουργός έφθασε σ’ αυτή τη μίζερη ενέργεια που θίγει την τάξη του αλλά και τον απλό λαουτζίκο που τον βλέπει και γελάει για το κατάντημα της έλλειψης σοβαρότητας και υπευθυνότητας.
Συμπεριφέρθηκε σαν ένας κοινός απατεωνάκος που ξεγελάει το κράτος. Φτήνεια…
«Ε»


 
Άνεργος με επιλογή εργασίας;
 Το βλέπουμε κι αυτό στη χώρα μας. Άνεργοι να μη δέχονται την πρόσληψή τους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας! Δηλαδή άρνηση να δουλέψουν, όταν κάποιοι άλλοι παρακαλάνε για μια δουλειά, όποια κι αν είναι.
Όμως γι’αυτούς τους επιλεκτικούς ανέργους, τώρα υπήρξε μια δυσάρεστη γι’αυτούς έκπληξη. Ο ΟΑΕΔ τους στερεί την κάρτα ανεργίας και πολύ σωστά. Ή είσαι άνεργος και πας παντού για δουλειά ή είσαι τεμπέλης. Και σαν τεμπέλης δεν έχεις κάρτα άρα ούτε δικαιώματα.
-Πολύ σωστά!
«Ε»


 
Πλαστά πτυχία
 Ο υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με επείγουσα εγκύκλιό του δίνει εντολή στις Υπηρεσίες, φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ελέγξουν τη γνησιότητα των Πιστοποιητικών που κατέθεσαν όσοι προσλήφθηκαν εδώ και χρόνια.
Με δυο λόγια, να ψάξουν και να εντοπίσουν όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά πτυχία και γενικώς ψεύτικα χαρτιά.
Αυτή η εντολή. Επειδή όμως στην Ελλάδα ζούμε, φοβόμαστε ότι πάλι κάτι θα συμβεί και οι παράνομοι δεν θα εντοπιστούν. Κι αυτό γιατί δεν θα το θελήσουν από «συναδελφική αλληλεγγύη» αυτοί που ψάχνουν τα πλαστά πτυχία.
«Ε»


 
Κάντε στην άκρη!
 Τη φράση αυτή λένε πλέον δυνατά οι Έλληνες σε κάποιους και κάποιες πρώην υπουργούς και βουλευτές. Που αντί να κάτσουν στα σπίτια τους, εμφανίστηκαν πάλι για να σώσουν…τη χώρα. Αφού βέβαια πρώτα τακτοποίησαν τον εαυτό τους για τον οποίο έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση!
Είναι τα γνωστά πρόσωπα της πολιτικής ζωής που τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας και σε πολλές παρατάξεις μάλιστα. Οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα. Μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο έτσι απλά, χωρίς τύψεις. Πάντα δε, για το συμφέρον της χώρας και του λαού! Οι υποκριτές.
Αντί να κάνουν στην άκρη, αντί να αναλογιστούν την «προσφορά» τους, συνεχίζουν να θέλουν να μας σώσουν!
-Φτάνει πλέον! Κάντε στην άκρη κύριοι. Σας γνωρίσαμε…
«Ε»


 
Η χλεύη μόνο του αξίζει
 Η χλεύη και η διαπόμπευση αρμόζουν στον Μιχάλη Λιάπη. Και ευτυχώς η λήθη, το καταφύγιο των δειλών, δεν του χαρίζεται εύκολα. Όμως τώρα ξεχάστε το όνομα και δείτε το πρόσωπο. Τι είναι ο Λιάπης; Και τι δεν είναι. Είναι οι σκιές των δεινών μας μέσα σε ένα προκλητικό βλέμμα. Γόνος ισχυρής οικογένειας που κατέκτησε αξίωμα και ισχύ λόγω ονόματος. Ευκατάστατος, δεν χρειάστηκε να εργαστεί ποτέ. Ο πλούτος για αυτούς τους ανθρώπους είναι όπως η αναπνοή και ο χτύπος της καρδιάς τους – μία ζωτική λειτουργία. Κράτησε στα χέρια του κάτι από τις τύχες της χώρας. Ήταν υπουργός Μεταφορών – αύξησε θεαματικά τα πρόστιμα για τις παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε. Ήταν και υπουργός Πολιτισμού. Αν μη τι άλλο, η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει αντιστοιχεί σε πολιτισμό που έχει τον Μιχάλη Λιάπη στην πολιτική του διαχείριση.
Ένας άνθρωπος με ισχυρούς φίλους. Έτρεξε στη σκιά όταν αποκαλύφθηκε η στενή σχέση που διατηρούσε με τον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens. O Λιάπης συγκεντρώνει επάνω του πολλά από αυτά που μας έριξαν στα γόνατα. Οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία, απληστία, βουλιμία, ιδιοκτησιακή σχέση με το κράτος, προνομιακή με τους νόμους, πελατειακή με τους ψηφοφόρους. Όσο και αν μας εξοργίζει αυτό που συνέβη, οφείλουμε να το εκτιμήσουμε ως μάθημα. Μας θύμισε τι έχει συμβεί στη χώρα, αλλά και τι πρέπει να συμβαίνει από εδώ και πέρα. Πριν από μερικά χρόνια ο Λιάπης θα κατέβαζε το φιμέ τζάμι και οι αστυνομικοί θα χαιρετούσαν σε στάση προσοχής. Τώρα έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Όλο και περισσότεροι κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Μας κόστισε, βέβαια, πολύ ακριβά. Όμως σε αυτή τη χώρα φθηνά είναι μόνο τα λόγια.
Κ.Γ.


 
Οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι μας πελάτες
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγών (ΠΣΕ). Το παρθένο ελαιόλαδο έκανε άλμα στην κατάταξη των κορυφαίων εξαγόμενων προϊόντων ενώ η Τουρκία αναδείχθηκε πρώτη σε εισαγωγές ελληνικών προϊόντων.
Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των κορυφαίων εξαγώγιμων προϊόντων, πρώτα βρέθηκαν τα ορυκτέλαια πετρελαίου, στην δεύτερη τα φάρμακα για λιανική πώληση ενώ στην τρίτη θέση ξεχωρίζει η μεγάλη άνοδος του παρθένου ελαιολάδου στην 3η θέση (από την 14η το 2012). Χαρακτηριστικά της κατάταξης είναι η ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων αλουμινίου (κράματα, φύλλα κ.τ.λ.), η αναρρίχηση των τσιγάρων στην 13η θέση (από την 20ή το 2012) και η είσοδος στην πρώτη 20άδα των λαδιών από πετρέλαιο.
Σε ό,τι αφορά τις γεωγραφικές περιοχές, αυξημένες εμφανίζονται οι εξαγωγές κατά 4,2% προς τις 27 χώρες της Ε.Ε..
Όσον αφορά στις χώρες που απορρόφησαν τον μεγαλύτερο όγκο των εξαγωγών, στην κορυφή παρέμεινε η Τουρκία και ακολουθούν η Ιταλία, η Γερμανία, η Βουλγαρία και η Κύπρος.


 
«Χαράτσι» στους πλούσιους βουλευτές βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η ενόχληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από το πόθεν έσχες μερικών βουλευτών του κόμματος είναι πολύ έντονη. Αν και επίσημα δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση, στα γραφεία της Κουμουνδούρου ψάχνουν τρόπο να αμβλύνους τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι επενδυτικές δραστηριότητες και οι μεγάλες περιουσίες των Τσουκαλά, Σταθάκη και Τσακαλώτου. Έτσι σκέφτονται να επιβάλουν στους «εύπορους» αυτούς βουλευτές αυξημένες «εισφορές» και υποχρεωτική συμμετοχή σε δομές αλληλεγγύης – κομματικές ή άλλες.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέδειξε το θέμα δηλώνοντας: «αυτοί που έχουν μεγαλύτερες περιουσίες ή αυξημένη οικονομική δυνατότητα, να κληθούν να έχουν και μεγαλύτερη εισφορά στους μηχανισμούς αλληλεγγύης».
Οι εν λόγω βουλευτές φαίνεται ότι έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις σε ανώτατα κομματικά κλιμάκια, και να ενημερωθούν για τις προθέσεις του κόμματος.
-Για να δούμε τι θα πράξουν οι αριστεροί βουλευτές με τις δεξιές τσέπες;


 
Τρελό και ελληνικό το dogbook!
 Ένα βήμα μπροστά είναι ο Θεσσαλονικιός Αλέξανδρος Δαμανάκης, ο οποίος απαντά δυναμικά στο δημοφιλές facebook με την δημιουργία της ιστοσελίδας dogbook, την πρώτης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους. Στον ιστότοπο συνυπάρχουν αρμονικά απλοί ιδιοκτήτες σκύλων με επαγγελματίες του χώρου και μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, να επιλύουν τους ενδεχόμενους προβληματισμούς τους, αλλά και να ενημερωθούν για επερχόμενες εκδηλώσεις και εκθέσεις για σκύλους. Όσο αφορά τη δημιουργία του σκυλοπροφίλ, είναι απλή, καθώς δεν απαιτεί τίποτα άλλο πέρα από τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και το όνομα του μικρού τους φίλου. Το μόνο που μας έλειπε είναι να δούμε το σκύλο μας να τον παίρνει από κάτω γιατί δεν μάζεψε πολλά likes!
Γ.Τ.


 
Απίστευτη προχειρότητα και ελαφρότητα
 Είναι αλήθεια και το συναντάμε καθημερινά. Έχουμε μάθει ως λαός να λειτουργούμε με προχειρότητα και ως κράτος να γίνονται όλα στο πόδι. Ότι μέτρο κι αν παρθεί δεν σχεδιάζεται στην αρχή αλλά στην πορεία. Για παράδειγμα τώρα μ’ αυτό το θέμα της επανασύνδεσης του ρεύματος. Αφού πρώτα πέθαναν αρκετοί άνθρωποι το κράτος αποφάσισε να δείξει κοινωνικό πρόσωπο. Βγήκε ο υπουργός ΠΕΚΑ έκανε μια δήλωση. Άρχισε μετά το αλλαλούμ τι και πως θα γίνει. Τελικά η ζόρικη δουλειά ανατέθηκε στους δήμους που πρέπει να κάνουν επιτροπές να βρουν ποιοι έχουν κομμένο ρεύμα και να στείλουν την κατάσταση στην ΔΕΗ. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά αν η ΔΕΗ που είναι η μονη που ξέρει σε ποιους έκοψε το ρεύμα τους έκανε τις επανασυνδέσεις…Και το άλλο. Κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα ισχύσει αυτό και η ΔΕΗ ξανακατεβάσει του διακόπτες αν συνεχίζουν να μη πληρώνουν. Όλα στο φλου δηλαδή…
Μ.Ξ.  


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …