Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Από τα έδρανα στα… γήπεδα!

Από τα έδρανα στα… γήπεδα!

0
dikigoroi podosfairo

Πανέτοιμοι για το 29ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου οι Ξανθιώτες δικηγόροι

 

Στο Ρέθυμνο η διοργάνωση την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου (28/06-06/07)

 

Στην πόλη και στα γήπεδα του Ρεθύμνου θα διεξαχθεί φέτος η τελική φάση του 29ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, από τις 28 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου 2013.

Με κεντρικό σύνθημα, «Δεν είναι αγώνας, είναι παιχνίδι!», η κρητική πόλη θα υποδεχθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου περισσότερους από 800 νομικούς – ερασιτέχνες αθλητές και τους συνοδούς τους απ’ όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς θα βρεθεί και η ξανθιώτικη ομάδα ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, με αποστολή 18 παικτών, συν των οικογενειών/συνοδών τους.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της μεγαλύτερης επιστημονικής κοινότητας της χώρας αποτελεί θεσμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και μετρά ήδη 29 χρόνια ζωής (άρχισε το 1984), κατά τα οποία διεξάγεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικά, από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα, οι τελικές φάσεις έχουν διεξαχθεί στις εξής πόλεις: Λάρισα (2002), Κομοτηνή (2003), Σέρρες (2004), Κατερίνη (2005), Πειραιά (2006), Θεσσαλονίκη (2007), Ξάνθη (2008), Έδεσσα (2009), Πάτρα (2010), Ιωάννινα (2011) και Αθήνα (2012).

Στην τελική φάση του φετινού πρωταθλήματος αναμένονται στο Ρέθυμνο οι ένδεκα (11) καλύτερες ομάδες που προκρίθηκαν από την αρχική φάση της διοργάνωσης (η οποία ξεκίνησε με 30 ομάδες) όπου, μαζί με την ομάδα του διοργανωτή Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, θα αγωνιστούν για το βαρύτιμο (από άποψη κύρους) τρόπαιο.

 Ομάδα με ιστορία… 30 ετών!

 Η Ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1983. Από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα συμμετέχει σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Μεταξύ άλλων το 1994 συμμετείχε στην τελική φάση που έγινε στα Χανιά όπου τιμήθηκε με το βραβείο ήθους, ενώ το 1995 την τελική φάση του πρωταθλήματος διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης σε μια κατά γενική ομολογία άψογη από κάθε πλευράς (αγωνιστικής – φιλοξενίας) διοργάνωση, όπου εκτός από τις αθλητικές έλαβαν χώρα και πολιτιστικές δραστηριότητες. Τη διοργάνωση της τελικής φάσης ανέλαβε και το 2008, σε μία εξίσου επιτυχημένη διοργάνωση. Από το έτος 2004 με την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης ιδρύθηκε Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «Πρωταγόρας» κι έκτοτε η ποδοσφαιρική ομάδα των Ξανθιωτών δικηγόρων αγωνίζεται με αυτή την επωνυμία.

 «Χαρούμενοι για την πρόκριση»

petros paulidis-web Ο αρχηγός της ξανθιώτικης ποδοσφαιρικής ομάδας δικηγόρων, Πέτρος Παυλίδης, μίλησε στο «Ε» σχετικά με τη διοργάνωση και πως έφτασαν στα τελικά. «Μετά από τέσσερα χρόνια κατεβήκαμε αποφασισμένοι για την πρόκριση και τα καταφέραμε» είπε αρχικά ο κ. Παυλίδης για να συνεχίσει:

Π.Π.: «Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δικηγορικών συλλόγων είναι μία σημαντική διοργάνωση που αποτελεί θεσμό πλέον, καθώς άρχισε το 1984 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με μεγάλη επιτυχία. Τελευταία φορά που φτάσαμε στα τελικά ήταν το 2009, ενώ από τότε παρά τις προσπάθειές μας δεν παίρναμε το εισιτήριο της πρόκρισης. Φέτος βάλαμε τα δυνατά μας και με καλές εμφανίσεις πιστεύω, τερματίσαμε 1οι στον προκριματικό όμιλο. Χαρακτηριστικά σημειώσαμε δύο νίκες (6-0 τη Βέροια εντός, 1-4 την Καβάλα εκτός), μία ισοπαλία (1-1 στις Σέρρες) και μία ήττα (3-1 στην Έδεσσα), δείχνοντας ότι είμαστε σε καλή φυσική και αγωνιστική κατάσταση».

Για το πώς προλαβαίνουν να συνδυάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα τους με το ποδόσφαιρο και τους αγώνες, ο Ξανθιώτης δικηγόρος απάντησε:

Π.Π.: «Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι κάτι που μας αρέσει κι έτσι καταφέρνουμε να ξεκλέβουμε λίγο από το χρόνο μας ώστε να προπονούμαστε και να παίζουμε στους αγώνες. Πιστέψτε με είναι αρκετά δύσκολο να μπορούμε όλοι μαζί να βρίσκουμε την ίδια ώρα χρόνο για τις προπονήσεις και συναντήσεις μας, όμως λόγω της αγάπης μας γι’ αυτό που κάνουμε τα καταφέρνουμε. Υπάρχει ενθουσιασμός και ειδικά φέτος, με την πρόκρισή μας, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια!».

Τέλος, για τους στόχους στην τελική φάση του πρωταθλήματος, ο αρχηγός της ξανθιώτικης ομάδας ήταν… επιφυλακτικός.

Π.Π.: «Σίγουρα πρώτα απ’ όλα κοιτάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να το συνδυάσουμε με διακοπές στο όμορφο Ρέθυμνο. Από εκεί κι έπειτα θα περιμένουμε να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες στη φάση των ομίλων όπου ελπίζουμε να προκριθούμε. Αν τα καταφέρουμε και περάσουμε στους «8» της διοργάνωσης όλα είναι πιθανά» απάντησε με… νόημα ο κ Παυλίδης.

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…