- 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κλωναράκια βοσιλικού ψιλοκομμένα
- 1/5-1 χυμό λεμονιού
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 5 πατάτες
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ,τον κύβο και τις πατάτες μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο για περίπου 25 – 30 λεπτά. Σουρώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βάζουμε για 5′-10′ στο ψυγείο. Φτιάχνουμε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το γιαούρτι, τον βασιλικό, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά μας , τα περιχύνουμε με την σως , ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος. Κρατάμε την σαλάτα μας κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.