Σχόλια 04/08/2012

0

Ε καλά, αν δεν θέλουν οι συνοριοφύλακες να πάνε στα σύνορα, ας μεταφέρουμε τα σύνορα κοντά τους βρε αδερφέ!

Εύστοχο το αληθές


Πολύ εύστοχο το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου στα Νέα της Πέμπτης. Ο τίτλος εύγλωττος τα λέει όλα «Οι πρυτάνεις σώθηκαν. Το Πανεπιστήμιο;»
Η απάντηση είναι γνωστή. ΟΧΙ! Το Πανεπιστήμιο δεν σώθηκε και με τη νοοτροπία των ανθρώπων που το διοικούν, δεν πρόκειται να σωθεί.
Θα μείνει εκεί, βαλσαμωμένο, χωρίς μέλλον και προοπτική για τους νέους, για τη χώρα. Το καθηγητικό κατεστημένο (η πλειοψηφία δυστυχώς, γιατί υπάρχουν και οι λίγοι που θέλουν τις αλλαγές) εφαρμόζει μια Γαλλική έκφραση: «Όσο αυτά αλλάζουν, τόσο μένουν ίδια».
Κι αυτό είναι που τους βολεύει σήμερα. Μόνον που δεν βολεύει το μέλλον της χώρας και των νέων που νομίζουν ότι σπουδάζουν.
Που δεν σκέφτονται οι νέοι και οι γονείς τους ότι τα Πανεπιστήμια έγιναν τελικά για να συντηρούν αυτούς που εργάζονται σ’ αυτά και δεύτερο, να δημιουργούν συντεχνίες.
«Ε»    

Α ρε Ελλάδα…  


Προσλήφθηκαν ως Συνοριοφύλακες. Δηλαδή, υπηρεσία κοντά στα σύνορα. Το γνώριζαν από την αρχή που θα υπηρετήσουν.
Αρκετοί όμως από αυτούς, αντί των συνόρων βρέθηκαν σε μεγάλες πόλεις, μέχρι και την Αθήνα!
Τώρα λοιπόν, τους ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να φύγουν και να πάνε στα σύνορα. Και οι Συνοριοφύλακες αντιδρούν! Δεν θέλουν να πάνε να υπηρετήσουν για το λόγο που προσλήφθηκαν!
Θα τρελαθούμε τελικά σ’ αυτόν τον τόπο. Κι ενώ θα έπρεπε το υπουργείο να τους τιμωρήσει και απολύσει για την στάση και συμπεριφορά τους, κάθεται και κάνει διάλογο για τα αυτονόητα!
Είναι αυτά χαρακτηριστικά κράτους, κυβέρνησης σοβαρής;
-Α ρε Ελλάδα. Μυαλό δεν πρόκειται να βάλεις ποτέ. Θα σέρνεσαι πίσω από κάθε συνδικαλιστή, πολιτικάντη και συντεχνία. Γιατί δεν μπορείς να επιβληθείς και να τρίξεις τα δόντια σ’ αυτούς που «ξέχασαν» ότι προσλήφθηκαν για συγκεκριμένη δουλειά.
-Θλίψη για την κατάντια του κράτους μας.
«Ε»        

Η δήλωση  


Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έκανε την παρακάτω δήλωση (εκτός των άλλων) για το φαγοπότι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)
«Έκανα έρευνα και βρήκα ότι είχαν πάρει 130 εργαζόμενοι κάπου 30 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και τι έγινε; Ήρθε το Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε πράξη καταλογισμού γιατί είχαν πάρει περισσότερα λεφτά. Κι ήρθε η Βουλή τον Οκτώβριο του 2011 και λέει όλες αυτές οι πληρωμές καλώς έγιναν και τις παραγράφει».
Η βουλή λοιπόν. Με τα χουβαρνταλίκια της με τα χρήματα του λαού. Που τα μοιράζει όπου θέλει και όσα θέλει. Χωρίς ντροπή. Και ζητάει θυσίες από τους πολλούς. Και πάλι χωρίς ντροπή.
Γενικά η έκθεση Ρακιντζή ενώ θα έπρεπε υπουργούς και βουλευτές να τους κάνει να ντρέπονται, όλοι την κάνουν γαργάρα και συνεχίζουν τα ίδια και τα ίδια.
«Ε»      

Πληθυσμιακό  


Η πόλη μειώνεται πληθυσμιακά, ο νομός αυξάνεται!
Ο νομός αυξήθηκε κατά 9.000 άτομα, αλλά ο δήμος Ξάνθης μειώθηκε κατά 3.391 άτομα, τα οποία «κέρδισε» όμως από τον πρώην δήμο Σταυρούπολης που ενώθηκε με την Ξάνθη.
Έτσι σήμερα ο δήμος Ξάνθης έχει 52.473 κατοίκους.
Εντυπωσιακή είναι όμως η αύξηση στους Περιφερειακούς δήμους κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Μία από τις ερμηνείες αυτής της αυξομείωσης είναι η φυγή αρκετών κατοίκων της Ξάνθης προς τα χωριά καταγωγής τους λόγω της οικονομικής κατάστασης που υποχρεώνει σε μετακινήσεις αυτής της μορφής.
Το σχετικό χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στη σελίδα 14 είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό.
«Ε»

Αλλαγή στρατηγικής με τους λαθρομετανάστες


Αλλάζουν στρατηγική οι δυνάμεις της Αστυνομίας στον Έβρο, για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας.
Πλέον θα γίνεται προσπάθεια αποτροπής.  Στόχος των συνοριοφυλάκων, θα είναι ένα σημαντικό ποσοστό των μεταναστών που θα ξεκινούν από την τουρκική όχθη να μη φτάνουν ποτέ στο ελληνικό έδαφος, αλλά να επιστρέφουν στην Τουρκία, πριν προλάβουν να διασχίσουν το ποτάμι. Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει σημεία «επαφής» ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, στα οποία οι Τούρκοι θα πραγματοποιούν επίσης περιπολίες και θα παραλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες, που θα… επιστρέφουν. «Όταν λέμε ότι θα λειτουργούμε αποτρεπτικά, εννοούμε πως θα σπρώχνουμε τις βάρκες προς την τουρκική όχθη, ώστε οι παράνομοι μετανάστες να εντοπίζονται και να συλλαμβάνονται από τις αρχές της γειτονικής χώρας», λέει συνοριοφύλακας που υπηρετεί στον Έβρο.
Ήδη στην περιοχή του Έβρου έχουν σταλεί έξι φουσκωτά σκάφη και άλλα είκοσι θα φτάσουν σταδιακά κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης εκπαιδεύονται συνοριοφύλακες στο χειρισμό τους.
Επιτέλους, επιβάλλεται μια δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου, τόσο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επιχειρησιακό.  

 
Ο Ερυθρός Σταυρός …ξεσπιτώνει το παράρτημα τους στην Ξάνθη


Τελεσίδικη και με την βούλα του προέδρου είναι η απόφαση να ξεσπιτωθεί το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης από το νεοκλασικό κτίριο της Βενιζέλου που είναι ιδιοκτησία του. Μάλιστα εστάλη επιστολή που τους λένε να φύγουν γιατί θέλουν να το νοικιάσουν το κτίριο προκειμένου να αποκομίσουν έσοδα. Είναι φυσικό τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη ν’ αντιδρούν καθώς μένουν άστεγα. Τη Δευτέρα έχει σύσκεψη το Δ.Σ. για ν’ αποφασίσουν τι θα κάνουν.
Μ.Ξ.

«Απείθαρχοι» υπάλληλοι…


Από πειθαρχικό θα περάσουν 2 υπάλληλοι της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους μετά από εισήγηση της προϊσταμένης της υπηρεσίας.
Μ.Ξ.

Η παραίτηση Αγκόρτσα


Σύσκεψη αντιδημάρχων υπό τον δήμαρχο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη και μάλλον θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν ο δήμαρχος επιμένει στην παραίτηση του Απόστολου Αγκόρτσα την οποία ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου αιφνιδιάζοντας του πάντες. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμιά αντίδραση ούτε από το δήμαρχο αλλά ούτε και από τον Απόστολο Αγκόρτσα και δημιουργείται η εντύπωση ότι ο δήμαρχος θα πάρει το λόγο του πίσω καθώς το είπε εν βρασμώ. Κατ’ άλλους όμως δεν ήταν καθόλου έτσι και η έκρηξη του δήμαρχου ήταν απόρροια κάποιων συμβουλών από συμβούλους του και σχετίζεται άμεσα με το πρόγραμμα που η έγκριση του ήταν υπό συζήτηση. Την Τρίτη αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.
Μ.Ξ.

Ιδιωτικοποιείται το αεροδρόμιο της Καβάλας


Το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μέσα στην λίστα των 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Μάλιστα το Ελληνικό Δημόσιο έχει διορίσει οικονομικούς και τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να βοηθήσουν με την αποκρατικοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την διοίκηση του αεροδρομίου πρόκειται περί κερδοφόρου αεροδρομίου γι αυτό και εκποιείται.
Μ.Ξ.    

Συνωνυμία  


Με επιστολή του προς το «Ε» ο κ. Γιώργος Αποστολίδης, ξανθιώτης και επιτ. δικηγόρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών μας παρακάλεσε να προβούμε σε μία διόρθωση αναφορικά με το νέο του βιβλίο, που πρόσφατα κυκλοφορήσε και αναφέρεται στην εποχή της μεταπολίτευσης στην Ξάνθη. Εκ παραδρομής γράψαμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν από την γνωστή υπόθεση της απώλειας ιθαγένειας ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ωστόσο, ο κ. Αποστολίδης αναφερόταν στην πατέρα της Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, ο οποίος μαζί με όλη την οικογένειά του στερήθηκε την ιθαγένεια και πέρασε μία περιπέτεια ετών.
Οι μνήμες της μάλιστα είναι έντονες ακόμη και σήμερα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της κ. Αϊσέλ, η οποία πρόσφατα σε ρεπορτάζ που κατέγραψε το «Ε» για τη δυσκολία της να επικυρώσει την ληξιαρχική πράξη του γάμου της από το τουρκικό προξενείο ανέφερε ότι «είναι σα να ξυπνάει ο εφιάλτης ξανά…».
Ε.Δ.    

Καλοκαιρινές διακοπές για… 2 εβδομάδες  


Δεν θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες λόγω άδειας του προσωπικού. Το έμψυχο δυναμικό του «Ε» αναθερμαίνει τις δυνάμεις του και επανέρχεται στις 20 Αυγούστου για να καταγράψει όλη την επικαιρότητα της Ξάνθης και της ευρύτερης περιφέρειας με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, νηφιαλιότητα, αλλά και αγωνία για το μέλλον του τόπου μας.
Καλές διακοπές σε όλους!
Ε.Δ.      

Τόσο, μα τόσο…  


Πάλι για τις ανεκδιήγητες συνήθειες των οδηγών της πόλης θα πω. Πώς είναι δυνατόν να παρκάρεις σε σημείο που βλέπεις ξεκάθαρα ότι κλείνεις όλο το δρόμο. Καθημερινό είναι το πρόβλημα στην οδό Βόγδου, δίπλα στην κεντρική πλατεία, εκεί όπου τελειώνει ο δρόμος σε μία κυκλική διαδρομή, όπου τα αυτοκίνητα παρκάρουν σε σειρά, με αποτέλεσμα να μη χωράει, όχι καροτσάκι… όχι ποδήλατο… αλλά ούτε ένας άνθρωπος λίγο εύσωμος! Βέβαια το εν λόγω θέμα έχει επισημανθεί πολλές φορές, αλλά άλλες τόσες χτύπησε στο «βρόντο». Εντάξει, η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να διακτινίζεται σε όλα τα σημεία της πόλης που κυκλοφορούν τόσο…απερίγραπτοι  οδηγοί, αλλά η συγκεκριμένη… συνήθεια δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε να ενθαρρύνεται με την ανοχή.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…