Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αρχίζει η εκλογική «κούρσα»

Αρχίζει η εκλογική «κούρσα»

0

Κοντός, Κριτσίνης, Ανδρέου, Πετσενίκ και Μπαντάκ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ανακοίνωσε και το ΠΑΣΟΚ

Πάνε για την τρίτη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και την τρίτη έδρα. Στην Ξάνθη ο Τσίπρας

Ημέρα ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων η χθεσινή και ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. με διαφορά κάποιων ωρών ν’ ανακοινώνουν επίσημα τη σύνθεση των ψηφοδελτίων τους δίνοντας το σύνθημα για την τελική ευθεία στην εκλογική αναμέτρηση.
Το πρωί της Τρίτης συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των ονομάτων.

Κοντός, Κριτσίνης, Ανδρέου, Πετσενίκ και Μπαντάκ στη ΝΔ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σ’ ότι αφορά το νομό μας το ψηφοδέλτιο της ΝΔ απαρτίζουν οι: Αλέξανδρος Κοντός, Σάκης Κριτσίνης, Γεωργία Ανδρέου, Πετσενίκ Αδνάν, Μπαντάκ Σιαμπάν. Εκτός μένει ο Φίλιππος Τσαλίδης, ενώ η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Σούλα Ιακωβίδου επιβεβαίωσε ότι της έγινε κρούση από τα κεντρικά να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο, κάτι όμως που δεν αποτελεί προσωπική της επιθυμία.

Χωρίς Μάντατζη το ΠΑΣΟΚ
Σ’ ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ μέχρι αργά το απόγευμα όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στους εξής υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης: Παναγιώτης Σγουρίδης, Δημήτρης Σαλτούρος, Δημήτρης Δόντζος, Μπαράν Μπουρχάν. Σ’ ότι αφορά τη γυναικεία συμμετοχή θεωρούνταν «κλειδωμένη» η υποψηφιότητα της κας Καπζά Φατμέ, Καθηγήτρια Αγγλικών.

Θέλουν την τρίτη έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ
Αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα αυτών που επιλέγηκαν για το ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας  σ’ αυτό συμμετέχουν  οι τέσσερις υποψήφιοι των προηγούμενων εκλογών. Ήτοι οι: Νίκος Καλιαμπάκας, Κεχαγιά Εβίτα, Μπατζακίδου – Καρανάσιου Μαρία, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Σ’ ότι αφορά τον 5ο υποψήφιο το όνομά του δεν γνωστοποιήθηκε καθώς η επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου θα γίνει αύριο το μεσημέρι, πρόκειται όμως για γνωστό μέλος του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να έλθει στην Ξάνθη την Παρασκευή και στο ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης φιλοδοξούν να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση αριστερών στην Ξάνθη. Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μιλήσει στην κεντρική πλατεία είτε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο αν δεν το επιτρέψει ο καιρός. Να σημειώσουμε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έρθει τρίτο κόμμα στην Ξάνθη, γεγονός που το θεωρούν εφικτό καθώς τους χωρίζουν μόνο 1000 ψήφοι απ’ αυτό. Επίσης ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά καθώς με το δεδομένο ότι είναι ξεκάθαρο στην Ξάνθη ως τριεδρική ισχύει απλή αναλογική και με εκτιμώμενο χαμηλό το συνολικό αποτέλεσμα των ποσοστών ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα στο Νομό, να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πάρει την τρίτη έδρα. Μοναδικός αστάθμητος παράγων η μειονοτική ψήφος στη περίπτωση που έδινε ποσοστά πολύ πάνω από 40% σε ένα κόμμα αλλά κι αυτό θεωρείται απίθανο καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η μειονότητα θα ενισχύσει τα αριστερά κόμματα.

Κόμμα Ανεξάρτητων …Συνδικαλιστών και πρώην …πολιτευτών
Σ’ ότι αφορά το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση του ψηφοδελτίου στο οποίο θα συμμετέχουν κατά  πάσα πιθανότητα οι: Δημήτρης Γαλανόπουλος και Χαράλαμπος Ευστρατίου. Να σημειώσουμε ότι υποψηφιότητα έθεσαν και οι: Δούζης Δημήτρης, καθηγητής, και Μπάρφαλης Μιχάλης, ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ στο κόμμα προσχώρησε και ο Σταμάτης Σταματιάδης, π. πολιτευτής με τη Ν.Δ. και η κα Πόπη Τζανόγλου. Χθες επίσης έγινε γνωστή και η συνεργασία του Καμένου – Δημαρά από το «Άρμα Πολιτών»

Έκλεισε ο Τουρκές στο ΔΗΣΥ
Τέλος, αναφορικά με το ΔΗΣΥ «κλείδωσε» η υποψηφιότητας του Χατζημεμίς Τουρκές καθώς επίσης και η ανακοινωθείσα υποψηφιότητα της κας Μαρίας Δεούδη.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…