Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ανάπτυξη στην εποχή της κρίσης

Ανάπτυξη στην εποχή της κρίσης

0
park1-web

Από διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων

Στην Ελλάδα της κρίσης, η μεγαλύτερη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων πολυτελείας στην Ευρώπη επενδύει αρχίζοντας από την Αθήνα, ψάχνοντας partners σε όλη την Ελλάδα
Μια σημαντική επένδυση – ανακαίνιση στην Αθήνα αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την Περιφέρεια. Το Rezidor Hotel Group, ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ξενοδοχειακούς ομίλους διεθνώς, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την μετονομασία του ιστορικού αθηναϊκού ξενοδοχείου Park σε «Radisson Blu Park Hotel Αthens».
Το ιστορικό γνωστό από παλιά και πρόσφατα ανακαινισμένο πέντε αστέρων ξενοδοχείο Athens Park Hotel, ένα από τα πιο γνωστά στους επισκέπτες των Αθηνών ξενοδοχεία, εκπληρώνοντας πλήρως τις προδιαγραφές και τα standards που έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστά τα Radisson Blu, απέκτησε τη νέα του επωνυμία από την 1/1/2012. Έτσι, ο Όμιλος ξενοδοχείων «Carlson Rezidor Hotel Group» μετονόμασε το ξενοδοχείο Park σε «Radisson Blu Park Hotel Αthens». Ακόμη και σε εποχές κρίσης, όπως βλέπουμε, γίνονται προσπάθειες για ανάπτυξη και λαμβάνονται πρωτοβουλίες στον ιδιωτικό τομέα. Που δεν περνούν απαρατήρητες.  
Λίγα λόγια για τον Όμιλο
Το Rezidor Hotel Group, διαθέτει περισσότερες από 415 ξενοδοχειακές μονάδες σε 65 χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Τον Ιανουάριο του 2012, μάλιστα, προχώρησε σε στρατηγική σύμπραξη με τον καταξιωμένο όμιλο «Carlson Hotels», δημιουργώντας μία από τις πλέον παγκόσμιες «υπερδυνάμεις» στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, την «Carlson Rezidor Hotel Group».  
Από «Park» σε «Radisson Blu Park»
Σε ενημέρωση που είχαμε από την κα Δεβερίκου, με την ευκαιρία παράθεσης δείπνου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (η ιδιοκτησία και το management του 35ετους ξενοδοχείου παραμένουν στην τρίτη γενιά της οικoγένειας Δεβερίκου), έγινε σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετό διάστημα και το ξενοδοχείο τελικά επιλέχθηκε για την είσοδο της Radisson Blu στην Ελλάδα. Έτσι από 1 Ιανουαρίου 2012, το Park Hotel μετονομάστηκε σε Radisson Blu Park Hotel Athens και περιλαμβάνεται ως franchisee member στη διεθνή αυτή αλυσίδα. Η Διοίκηση και το Management δεν άλλαξαν και παραμένουν ως έχουν.
To ξενοδοχείο εν τάχει
Το Radisson Blu Park Hotel Athens διαθέτει 152 δωμάτια και σουίτες, 2 εστιατόρια, 1 all day lounge cafe, υπερσύγχρονες αίθουσες συνεδρίων, πλήρως εξοπλισμένο fitness center, καθώς και open air πισίνα σ’ ένα από τα πιο αμφιθεατρικά Roof Garden της πόλης. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου κατά το διάστημα 2009-2010 προχώρησε σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση όλων των δημόσιων χώρων του αλλά και της πλειονότητας των δωματίων και σουιτών του με μια μεγάλη επένδυση με κεντρικό concept τη φύση. Διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης 300 αυτοκινήτων. Η κα Δεβερίκου τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δύο αρχιτέκτονες – σκηνογράφοι, Γιώργος Γαβαλάς & Γιάννης Μουρίκης που ανέλαβαν το project, θέλησαν να φέρουν το πάρκο του πεδίου του Άρεως μέσα στο Park. «Ομολογώ», είπε, «ότι ήταν μια τολμηρή απόφαση να ξεφύγουμε από τα συμβατικά ξενοδοχειακά πλαίσια και να κάνουμε μία ολική ανατροπή, δημιουργώντας ένα θεατρικό σκηνικό, πάντα με κεντρικό θέμα τη φύση. Ο Kurt Ritter, Πρόεδρος & CEO του ομίλου Rezidor, εξέφρασε την ικανοποίηση του που ο Όμιλος εξελίσσει την αναπτυξιακή του στρατηγική στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.  
Θέα αλλά και συνεδριακοί χώροι
Με urban nature αισθητική, τα 152 δωμάτια, το ιταλικό εστιατόριο «Gallo Nero», το lounge cafe «The Oak Room», το διάσημο και αγαπημένο στους Αθηναίους και στους επισκέπτες rooftop multi-asian restaurant «St’Astra East» με την καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, καθώς και η εγγύτητα του με το πρόσφατα αναγεννημένο Πεδίο του Άρεως και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθιστά το νέο Radisson Blu Park Hotel Athens ιδανικό προορισμό για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και σημείο συνάντησης για τους Αθηναίους.
Τέλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των συνεδρίων κι εκδηλώσεων οι state of the art αίθουσες «Silver Forest», «Atlantis» και προσεχώς η «Garden» φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια εναλλακτική αλλά και μοναδική πρόταση, πάντα με κεντρικό θέμα τη φύση.  
Φίλιππος Ζάχαρης
(phil.zaharis@gmail.com)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Φίλιππος Ζάχαρης
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απαίτηση εφαρμογής της Συνταγματικής Πρακτικής Διορισμού Υπηρεσιακών Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την διενέργεια των Ευρωεκλογών

Στήλη “52 Εβδομάδες” Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής, Δικηγόρος ΔΣΑ-ΔΥΠΑ, LL.M., LL.M., Υ…