Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Νταραβέρια» ναρκωτικών από λιμενικούς της δίωξης!

«Νταραβέρια» ναρκωτικών από λιμενικούς της δίωξης!

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Έκπληκτοι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσηςΞάνθης για την έκβαση της επιχείρησης ναρκωτικών που σχεδίασανπαρουσιάζονταςσε 40χρονο στρατιωτικό, αστυνομικό ως πελάτη για την αγορά 3 κιλώνχασίς, αφούδεν είχαν υπολογίσει ότι το «πράμα» θα παρέδιδαν τελικά δύο λιμενικοίτουλιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ένας εκ των οποίων μάλιστα ήταν από το τμήμαδίωξηςναρκωτικών και είχε μαζί του και τον αστυνομικό σκύλο!
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής με βάση συντονισμένηεπιχείρηση του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, που σχεδιάστηκε μετά απόσυλλογή καιαξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθησαν 40χρονος στρατιωτικός που υπηρετείστοφρουραρχείο Λιτόχωρου Πιερίας, με το βαθμό του αρχιλοχία και δύολιμενικοί πουυπηρετούν στο κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης 36 και 37 χρονώναντίστοιχα μετο βαθμό του επικελευστή και για κατοχή, εμπορία και διάθεση ναρκωτικών
 
Απ’ αλλού το περίμεναν…
Στα πλαίσια της επιχείρησης που προετοιμαζόταν από καιρό,αστυνομικός της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών παρουσιάστηκε ως πελάτης στοστρατιωτικόκαι συναντήθηκε μαζί του σε καφέ έξω από την πόλη της Ξάνθης το βράδυτηςΠαρασκευής, αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου ναπροβείστην αγορά τριών κιλών ινδικής κάνναβης αντί του χρηματικού ποσού των6.800ευρώ, χρήματα τα οποία είχαν προσημειωθεί.
Μετά τη συνάντηση ο στρατιωτικός επιβίβασε στο αυτοκίνητό του τοναστυνομικό και κατευθύνθηκαν στο αλσύλλιο της περιοχής Πετροχωρίου. Σελίγοχρονικό διάστημα και σε απόσταση 100 μέτρων περίπου εμφανίστηκε ένααυτοκίνητομε δύο επιβαίνοντες, ο στρατιωτικός αποβίβασε τον αστυνομικό καικατευθύνθηκεπρος το αυτοκίνητο απ’ όπου παρέλαβε μία νάιλον συσκευασία, πουπεριείχε τηνκάνναβη και κατευθύνθηκε προς τον αστυνομικό προκειμένου ναπραγματοποιηθεί ηαγοραπωλησία, οπότε και συνελήφθη.
Αστυνομικοί της επιχείρησης που βρέθηκαν εκεί ξαφνιάστηκαν, όταναντιλήφθηκαν ότι αντί για «τσιράκια» που συνήθως αναλαμβάνουν τηνυποβοήθησητέτοιων περιπτώσεων, το αυτοκίνητο που μετέφερε το χασίς ήτανυπηρεσιακό καιμάλιστα από το κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί τηςΑσφάλειαςμαζί με τη συνδρομή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, παίρνοντας όλα τααπαραίτητα μέτρα ασφαλείας τους συνέλαβαν τελικά μέσα στην πόλη. Εκείδιαπίστωσαν ότι οπλοφορούσαν (κατείχαν τα υπηρεσιακά τους όπλα) και ότιστοόχημα βρισκόταν και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ στη συνέχειαέμαθαν ότι οένας εξ αυτών (ο οδηγός) ήταν συνοδός σκύλου και ανήκε στο τμήμα δίωξηςναρκωτικών του λιμεναρχείου, ενώ ο άλλος ανήκε στο τμήμα ειδικώνδυνάμεων τηςίδιας υπηρεσίας. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο λιμενικοίείχανέρθει στην περιοχή με πρόσχημα τον έλεγχο μιας φυτείας στη Δράμα.
Όπως ανακοινώθηκε και οι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Όσον αφορά στον 40χρονο στρατιωτικό κατά τη διάρκεια της σωματικήςέρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχεχασίς βάρους1,8 γραμμαρίων, ενώ στην έρευνα που επακολούθησε στο όχημά του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ακόμη νάιλον συσκευασία που περιείχεχασίς βάρους329,6 γραμμαρίων. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του «Ε», ο στρατιωτικός που«τράβηξε» της προσοχή της Ασφάλειας είναι πατέρας 5 παιδιών.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.
 
Θορυβημένη και πικραμένη η αστυνομία
Ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδηςπαρέθεσε συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό το μεσημέρι του Σαββάτου,όπουυποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια ασφαλής εκτίμηση για τοενδεχόμενο οιδράστες να ήταν μέρος ενός ευρύτερου κυκλώματος. Μετέφερε πάντως, ότιοι ίδιοιοι λιμενικοί ισχυρίστηκαν το έκαναν για πρώτη φορά, ενώ για τονστρατιωτικόείχαν ήδη πληροφορίες για την πρότερη δράση του.
Όσον αφορά στην εμπλοκή των Σωμάτων Ασφαλείας σε τέτοιες υποθέσεις οκ. Γκοδοσίδης εξέφρασε τη θλίψη του, ευχόμενος το περιστατικό αυτό ναείναι τοτελευταίο.
Πάντως, και στους ίδιους τους άνδρες της Δίωξης υπάρχει έντονοςπροβληματισμός, αφού στην πράξη της διάθεσης των ναρκωτικών συμμετείχανάτομαπου εργάζονται σε τμήματα που έχουν τον αυτό σκοπό της πάταξης τηςεμπορίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…