Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Συνδικαλιστικές αψιμαχίες με φόντο το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Συνδικαλιστικές αψιμαχίες με φόντο το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μια άκρη του νήματοςτης καταγγελίας Καλλιγά για σωματεία «μαϊμού» που ψηφίζουν στις εκλογέςτουΕργατικού Κέντρου Ξάνθης έπιασε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καιΕμποροϋπαλλήλωνΞάνθης και ως «ο έχων τη μύγα μυγιάζεται», απαντά στο κ. Καλλιγά ότιουδεμίασχέση έχει μ’ όλα αυτά που καταγγέλλει και ότι δεν πρέπει να βάζει όλατασωματεία στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά και ο κ. Καλλιγάς απαντά στο σωματείοότι γιατην ταμπακέρα δεν λένε τίποτε υπονοώντας την άλλη καταγγελία του πουαφορά τονπρόεδρο του Εργατικού κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη σύμφωνα μετην οποίαο κ. Μπεμπεκίδης είναι συνταξιούχος από την 30 – 4 – 2010 και όπωςορίζει ονόμος περί συνδικαλίζεσθαι  δεννομιμοποιείται να είναι πρόεδρος του ΕΚΞ και πρέπει να παραιτηθεί.
Το «Ε» δημοσιεύει καιτις δύο ανακοινώσεις με τη σειρά που παρελήφθησαν
 
Ένωση ΙδιωτικώνΥπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
Καταγγελία
 «Το γνωστό«τσουβάλιασμα» υιοθέτησε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΞάνθηςΑνέστηςΚαλλιγάς για να καταγγείλει ατασθαλίες σε αρχαιρεσίες σωματείων καιιδιαίτερασε σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που στηρίζονται από τιςσυνδικαλιστικέςπαρατάξεις τις ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΚ. Η «ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ» που εκπροσωπείται από τις δυνάμεις της ΕΣΑΚκαισυσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., εδώ και χρόνια αποδεικνύει έμπρακτα, με τιςαρχαιρεσίες της, με την δράση της, την συσπείρωση στις γραμμές της,ότι, όχιμόνο ακολουθεί ξεκάθαρες διαδικασίες, αλλά έχουμε καταγγείλειεπανειλημμένωςστους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και μέσα από τα συνέδρια του ΕΚΞστιςτοποθετήσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, για διπλοψηφίες και γιασωματεία«σφραγίδες» που διαμορφώνουν αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικόκίνημα,στις Διοικήσεις του ΕΚΞ, ακόμη και μέχρι τις διοικήσεις Ομοσπονδιών καιτηςΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την δράση της «ΕΝΩΣΗΣ» μέσα από τιςσυνεχείς εξορμήσεις, σε εργασιακούς χώρους, την συμμετοχή και τιςπεριφρουρήσεις των απεργιών, τα συλλαλητήρια και βάζει την δική της«σφραγίδα»στην στον στίβο της ταξικής πάλης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στιςσυμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΕΚΞ, και στην πλειοψηφία τηςΓΣΕΕ, ν’αλλάξουν τους συσχετισμούς κ στο επίπεδο του κινήματος, αλλά και σταόργανατου, από τα πρωτοβάθμια σωματεία έως και τη ΓΣΕΕ. Αυτό είναι επιτακτικότιςώρες αυτές, που είναι ώρες ευθύνης, αφού χτυπιούνται βάναυσα ταδικαιώματα τωνεργαζόμενων, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την σύμπραξη της ΝΔ καιτου ΛΑΟΣ».
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Καλλιγά στηνκαταγγελία ΕΣΑΚ – ΠΑΜΕ
«Συγχαρητήρια σύντροφοι
Καθώς φαίνεται ανακαλύψατε στο πρόσωπο μου τον εχθρό τουλαού και της εργατικής τάξης που αποκλειστικά προασπίζεστε, ωςμοναδικοίιδιοκτήτες των αγώνων και της αλήθειας.
Ήταν έγκλημα φαίνεται για σας να ισχυρισθώ ότι δεν μπορούνσυνταξιούχοι να εκπροσωπούν εργαζόμενους, κάτι που εσείς αποφύγατε νακάνετε.Για την ταμπακέρα όμως τίποτε. Επιλέξατε μάλλον να καταγγείλετε εμένααφενόςκαι να στηρίξετε με τη σιωπή σας τους συνταξιούχους «συνδικαλιστές» απότηνάλλη.
Αν – με την οξυδέρκεια που σας διακρίνει- έτσι ερμηνεύσατετις απόψεις μου, συνεχίστε να βλέπετε το δέντρο και να χάνετε το δάσος.
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…