Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Διευκρινίσεις νομάρχη για το Γηροκομείο

Διευκρινίσεις νομάρχη για το Γηροκομείο

0

Διευκρινίσεις ως προς την καταβολή των πόρων πουδικαιούταιτο Γηροκομείο από τη Νομαρχία απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο νομάρχης κ.ΓιώργοςΠαυλίδης, με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ που αφορούσε στα οικονομικάπροβλήματατου Γηροκομείου Ξάνθης. Οι δηλώσεις του ωστόσο για ανακρίβειες δεναναφέρονταιστην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, η οποία δεν αφήνει αιχμές για απόφασηδιακριτικήςευχέρειας από μέρους της νομαρχίας, γνωρίζοντας ότι επί μακρώ τοσχετικόποσοστό το καθορίζει το υπουργείο υγείας και καθιστώντας σαφές ότι ηπερικοπήπροέκυψε από κεντρική επιλογή λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Παρόλα αυτά παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση του νομάρχη.
«Με αφορμή όσα, ανακριβή τουλάχιστον, αναφέρονται περί τηςεπιχορήγησης του Γηροκομείου, η οποία παγίως καταβάλλεται από τηΝομαρχιακήΑυτοδιοίκηση, τονίζεται ότι καταβλήθηκε το μέγιστο ποσό που επιτρέπει οδημοσιονομικός έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατά το τρέχον έτος 2010, παρότι προβλέψαμε 154.800 ευρώ,καταβλήθηκαν τελικά 131.5800 ευρώ, γιατί, στα πλαίσια της οικονομικήςπολιτικήςτης Κυβέρνησης, περικόπηκε κεντρικά, από το Υπουργείο Οικονομικών, τοως άνωποσό για το Γηροκομείο κατά 15% συνολικά, δηλαδή περίπου κατά 23.000ευρώ.Πλέον των 131.580 ευρώ, απαγορεύεται από τον δημοσιονομικό έλεγχο,εκτός τουότι δεν ήρθε το αντίστοιχο ποσό, η καταβολή οποιουδήποτε άλλου ποσού.
Η διάθεση της διοίκησης της Νομαρχίας ήταν απεριόριστη, όπωςαπέδειξε επί μακρόν, πλην όμως δεν αρκεί μόνον αυτή με τις ισχύουσεςαπαγορεύσεις στα πλαίσια των συμφωνιών με το ΔΝΤ και το Μηχανισμό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υποβολή επενδυτικών προτάσεων για τα προγράμματα «Πράσινη Eπιχείρηση» και «Πράσινες Υποδομές»

 Έως τις 27 Ιουλίουκαλούνται οι ενδιαφερόμενες μικρές και πολύ μικρές βιομηχανικέςεπι…