Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Καταδικάστηκε να πληρώσει 60.000 € στη Χαρά Νικοπούλου η Μιλλέτ

Καταδικάστηκε να πληρώσει 60.000 € στη Χαρά Νικοπούλου η Μιλλέτ

0

a Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης γιατην τουρκόφωνη εφημερίδα της Ξάνθης ‘Μιλλέτ’, η οποία προέκυψε απόαγωγή τηςπρώην δασκάλας του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Μεγάλου Δέρειουεναντίοντριών μειονοτικών εφημερίδων με την κατηγορία της συκοφάντησης δια τουτύπου.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στο φύλλο της 9ηςΔεκεμβρίου2010 η εφημερίδα ‘Μιλλέτ’, το δικαστήριο της επιδικάζει αποζημίωση60.000 ευρώ,καθώς κρίθηκε αναληθής ο ισχυρισμός ότι ως δασκάλα η Χαρά Νικοπούλουέβαλεστους μαθητές χριστουγεννιάτικη εργασία να ζωγραφίσουν, μεταξύ άλλων,«τηνεικόνα του Αλλάχ».
Το ήμισυ δε του ποσού, κηρύσσεται προσωρινά εκτελεστό, δηλαδή, ηεναγόμενη εφημερίδα καλείται να πληρώσει τις 30.000 ευρώ αμέσως καιπριν τηνεκδίκαση της έφεσης, η οποία και ασκήθηκε από μέρους τηςκαταδικασθείσας.
Στην διαδικασία δικηγόροι της Μιλλέτ ήταν ο Ιχσάν Αχμέτ Καγιά και οΡαίφ Ουστά και της Χαράς Νικοπούλου ο αδερφός της, Ευτύχιος Νικόπουλος.
Με την αγωγή της, που εκδικάστηκε στις 6 Μαΐου 2010, η Χαρά Νικοπούλου ζητούσε από τις μειονοτικέςεφημερίδες αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο, οδιευθυντής τηςεφημερίδας BirlikΙλχάνΤαχσίν ανασκεύασε και απαλλάχθηκε. Η δε υπόθεση της εφημερίδας Gundem εκδικάστηκεστο ΠολυμελέςΠρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και αναμένεται ναανακοινωθεί ηαπόφαση.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η περίληψη της απόφασηςπρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σεπερίπτωση πουδεν δημοσιευτεί τιμωρείται με 6.000 ευρώπρόστιμο. Κρίνει ως άμεσα εκτελεστή την πληρωμή 30.000 ευρώ από τηναποζημίωση,και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ποσό τιμωρείται ο Τζενγκίζ Ομέρ με10μήνες φυλάκιση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000  ευρώ να πληρωθούνε από τηνεφημερίδα‘Μιλλέτ’.
Στην εφημερίδα ‘Μιλλέτ’ φιλοξενείται μέρος του κειμένου τηςπρωτόδικης απόφασης, όπως όρισε το δικαστήριο, ενώ αναφέρεται και ηπαρουσίαμελών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, που ύψωσαν το λάβαρο τουσυλλόγουκαι την ελληνική σημαία και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο. Μνημονεύεταιακόμη ηπαρακολούθηση της δίκης από τον πρόεδρο του συλλόγου Πομάκων κ. ΤαχήρΚόντε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …