Με φωτιά και τσεκούρι…εν δράσει!

0

Στόχος αγνώστου ή αγνώστων δραστών έγινε στις 04.10 το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου το καινούργιο υπηρεσιακό αυτοκίνητο μάρκας BMW του δημάρχου Ξάνθης καθώς και το υποκατάστημα της Eurobank επί της οδού Βόγδου.

Φωτιά στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Ξάνθης

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο το αυτοκίνητο με τις κόκκινες πινακίδες που υποδηλώνουν κρατικό αυτοκίνητο,  ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του σπιτιού του οδηγού του κ. Στυλιανίδη επί της οδού Σ. Βλαχοπούλου. Ο – Οι άγνωστοι δράστες το εντόπισαν και χρησιμοποιώντας άγνωστο εύφλεκτο υλικό προκάλεσαν φωτιά. Η φωτιά κατασβέστηκε από πολίτες αλλά και από την συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που μετέβη στο σημείο. Οι ζημιές από τη φωτιά είναι περιορισμένες και εντοπίζονται μόνο στα εξωτερικά πλαϊνά πλαστικά μέρη του οχήματος το οποίο και μεταφέρθηκε προς επιδιόρθωση.

Ο κ. Δήμαρχος μιλώντας στο «Ε» υποστήριξε ότι το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο προφανώς βρέθηκε στο …δρόμο των δραστών που είχαν σπάσει την τζαμαρία της Eurobank και επειδή είναι κρατικό, έγινε στόχος. Δεν θεωρεί πιθανό ο κ. Στυλιανίδης ότι οι δράστες γνώριζαν ότι είναι δικό του ούτε ότι ο ίδιος είναι στόχος κάποιας ομάδας με παρόμοια δράση.

 Στο μεταξύ από τη αστυνομική διεύθυνση ουδέν νεώτερον για την ταυτότητα του ή των δραστών ενώ είναι σε εξέλιξη προανάκριση.

Έσπασαν την τζαμαρία της Eurobank  

Την ίδια ώρα περίπου  – σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο  – οι δράστες έδρασαν ποικιλοτρόπως…Με βαριοπούλα έσπασαν την τζαμαρία της Eurobank επί της οδού Βόγδου, αφού πρώτα κάλυψαν με σπρέι την κάμερα ασφαλείας (βλ. φωτο), προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές μόνο στην τζαμαρία.

Η σημειολογία και των δύο επιθέσεων με δεδομένο ότι πλησιάζει η 17η Νοέμβρη καθώς και η 1η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου (16 Δεκέμβρη) παραπέμπει στον αντεξουσιαστικό χώρο και πιθανότατα να αποτελεί προμήνυμα για άλλες παρόμοιες ενέργειες που θ’ ακολουθήσουν.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…