Άρχισε το «αυτομαστίγωμα» στη ΝΟΔΕ

0

Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και η διαφορά των 32% μονάδων με το ΠΑΣΟΚ τοπικά έχει επιφέρει αντικρουόμενα συναισθήματα στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Επιφανειακά επικρατεί μια απογοήτευση, μια πικρία όμως υποβόσκει, ένα ποτάμι οργής που είναι έτοιμο να …πλημμυρίσει. Με αμείλικτο τρόπο ευθύνες επιρρίπτονται τόσο στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μωραϊτη όσο και στους αιρετούς και τα κομματικά στελέχη για την προεκλογική τους συμπεριφορά την οποία θεωρούν ελλιπέστατη, ενίοτε μεροληπτική και κυρίως αδρανή και συνεπώς συνυπεύθυνη για το αποτέλεσμα. Αυτό που ζητά ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό γίνεται φανερό σε κάθε συζήτηση για το εκλογικό αποτελέσματα είναι κεφαλές επί πίνακι και πρώτου του κ. Μωραϊτη.

 

Τι λένε Μωραϊτης – Τσαλίδης – Ζαγναφέρης για το …Βατερλό της ΝΔ στο νομό!

 

Ο ίδιος ο κ. Μωραϊτης μιλώντας στο «Ε» περιορίστηκε απλά να πει: «Θα συνεδριάσει σύντομα η ΝΟΔΕ και εκεί θ μιλήσουμε για όλους και για όλα. Πριν αυτή τη συνεδρίαση δεν έχω να πω τίποτε…».

Πιο αποσαφηνιστικός ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης: «Τώρα είναι εβδομάδα περίσκεψης! Ο κόσμος της Ν.Δ. έχει καλό ένστικτο και ξέρει σε ποιους θα αποδώσει ευθύνες για όλο αυτό που συνέβη στο νομό μας».

Ιδεολογικό προσανατολισμό προτείνει ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης: «Όλοι έχουμε ευθύνες…Από τον Πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο ψηφοφόρο. Αν δεν προσδιορίσουμε το ιδεολογικό μας στίγμα και αν τοπικά δεν πάψουν να λειτουργούν οι μηχανισμοί…αν εξακολουθήσουμε να είμαστε κόμμα προσωπικών μηχανισμών του Κοντού και κάθε Κοντού τότε δεν έχουμε ελπίδα . Και κάποιοι ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα…»!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ΤΕΜΠΜΕ δεν είναι πανάκεια

Η πρωτοβουλία το`…