Εκλογικός «πυρετός» στο ΠΑΣΟΚ

0

«Φουλάρει τις μηχανές του» το ΠΑΣΟΚ και ρίχνεται στη μάχη των ευρωεκλογών, καθώς εκτιμά ότι αυτές θεωρούνται πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Με τον «αέρα» της διαφοράς του 5% των δημοσκοπήσεων έθεσε σε ετοιμότητα όλα τα στελέχη του προκειμένου να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά και διείσδυση του λόγου του στη κοινωνική του βάση. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η μίνι περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Γιάννη Ραγκούση, αποτελούμενου από το μέλος πολιτικού συμβουλίου Κώστα Ασκούνη , το μέλος Εθνικού συμβουλίου Βάσω Τσιμπίδα και Γιάννη Σωτηρίου, οι οποίοι επισκέφτηκαν και παρέστησαν το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, σε Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή σε τρεις πολιτικές εκδηλώσεις ενώ παραχώρησαν Συνεντεύξεις Τύπου και στις τρεις πόλεις. Στην Ξάνθη ο κ. Ραγκούσης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», το Σάββατο το μεσημέρι παρουσία των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου και στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Η κάλπη θα δώσει τη λύση…
Κατά τη συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης ανέδειξε την αναγκαιότητα η χώρα μας να βγει από το νοσηρό κλίμα που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα της κυβέρνησης από τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαφθοράς, και οι πολίτες της να βγουν από το κλίμα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που βιώνουν, απόρροια της ακυβερνησίας και της άτυπης προεκλογικής περιόδου που έχει επιλέξει ως μεθοδολογία η κυβέρνηση. Ως λύση σ’ αυτά υπέδειξε την κάλπη και επανέφερε το αίτημα για εκλογές όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου εκτιμώντας ότι αυτές θα γίνουν είτε τον Ιούνιο, είτε – το αργότερο – το Φθινόπωρο: «Ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ και εβδομάδες πήρε την ύψιστη ευθύνη, λέγοντας ρητά ότι η χώρα πρέπει να βγει σύντομα από την κρίση και να σταματήσει η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, καθώς μέχρι τις Ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν και οι Εθνικές Εκλογές. Ήταν μια πράξη υπευθυνότητας που δικαιώνεται. Το συντομότερο είναι το καλύτερο».
«Αυτή η κυβέρνηση βαρύνεται με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων διαφθοράς στην ιστορία του τόπου…»
Ο κ. Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μιλήσει με μισόλογα στην υπόθεση του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη και την ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει λόγο για κατά συνείδηση ψήφο. Δεν τοποθετήθηκε ρητά για την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και έφτασε στη μέση του δρόμου για την υπόθεση Παυλίδη. Επέλεξε τα μισόλογα και με μισή καρδιά τοποθετήθηκε για την κατά συνείδηση ψήφο, όπως άλλωστε προβλέπει το σύνταγμα. Είναι μια αναγκαστική επιλογή για την κυβέρνηση που βαρύνεται με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων διαφθοράς στην ιστορία του τόπου. Κανείς δεν ξεχνά ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε την διακυβέρνηση στο όνομα της σεμνότητας και της ταπεινότητας, της μηδενική ανοχής στη διαφθορά».
Αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου όμως όταν πρόκειται μια υπόθεση υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος επιδιώκει την πλήρη διαλεύκανση και γι’ αυτό το λόγο επιμένει στη σύσταση προανακριτικής ώστε να αποδοθούν ευθύνες: Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να αποτραπεί η παραγραφή των αδικημάτων: «Η πολιτική ευθύνη για την δυσκολία διερεύνησης, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προκάλεσε δύο φορές την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, από την ψηφοφορία, γεγονός που συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία».
ΕΛ.ΑΣ. υπό κατάρρευση
Όσον αφορά στην έξαρση της εγκληματικότητας που δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες επεσήμανε την ευθύνη της κυβέρνησης στην κατάρρευσης της ΕΛΑΣ όπως είπε με την παραμέριση αξιόλογων στελεχών της και τη δημιουργία σχέσεων πελατειακού χαρακτήρα: «Η εξήγηση για την σημερινή κατάσταση δίδεται σε όποιον ανατρέξει στην αντίληψη με την οποία διοίκησε την Ελληνική Αστυνομία η Νέα Δημοκρατία, με κομματισμό και αναξιοκρατία».
Τήρηση του καταστατικού στην επιλογή των υποψηφίων
Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του και αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Τσετίν Μάντατζη ο κ. Ραγκούσης απάντησε διπλωματικά. Συγκεκριμένα είπε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό του κόμματος, όμως η γενική αρχή είναι να είναι υποψήφιοι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές που το επιθυμούν. Μετά από επιμονή για μια πιο ευθεία απάντηση ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι αν υπάρξουν προβλήματα με κάποιους από τους υποψηφίους αυτά θα εξεταστούν.
Το ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζει καιροσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος αναφερόμενος στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και σε ενδεχόμενο συνεργασίας ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς με την Ν.Δ., τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζει καιροσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ και πάντα είναι ανοιχτό στο διάλογο για συνεργασία.: « Πρόκειται για τη συνεπή επανάληψη της θέσης μας που δεν τίθεται ούτε καιροσκοπικά ούτε με γνώμονα το μικροκομματικό μας συμφέρον. Δεν θέλω να ξύνω πληγές και δεν θα αναφερθώ, στα πολλαπλά κρούσματα αρνητικών δηλώσεων που εισπράξαμε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια διαρκή και απόλυτη άρνηση σε επίπεδο ηγεσίας, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η άποψη αυτή, σημαίνει άρνηση ανάληψης ευθυνών και πολιτικού βάρους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…