Επιδότηση ανέργων της Ε.Β.Ζ.

0

«Τέλος» σε χρονίζοντα προβλήματα εργαζομένων στις Βιομηχανίες Ζάχαρης και Λιπασμάτων επιχειρεί να βάλει σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου στη Βουλή, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, της γενικότερης αναδιάταξης των φορέων και των υπηρεσιών του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση στο χώρο της Απασχόλησης. Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά δήλωσε σχετικά «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρακτικά και συντονισμένα, με όλες τις δυνάμεις και δυνατότητές της την κρίση: Βοηθά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, όμως ταυτόχρονα, αυξάνει και εντείνει τους ελέγχους, θωρακίζοντας την εργασία και ενισχύοντας τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».
Πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.
Με το άρθρο 8 του Ν. 3660/08 (ΦΕΚ 78 Α/7-5-2008) προβλέφθηκε η υπαγωγή 150 εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, στην επιχείρηση «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ», που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στην επόμενη πενταετία, σε πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας. Η μηνιαία επιδότηση ορίστηκε ίση με το 80% των καταβαλλομένων κατά το μήνα που προηγείται της λύσης της σύμβασης εργασίας μηνιαίων αποδοχών, χωρίς να υπερβαίνει το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1500 ευρώ).
Η εν λόγω διάταξη είχε ως στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν σχετικά με το προσωπικό, καθώς η επιχείρηση «ΕΒΖ ΑΕ» έκρινε, βάσει του νέου Επιχειρησιακού της Σχεδίου, απαραίτητη τη μείωση του προσωπικού, λόγω της υπαγωγής της στο νέο Ευρωπαϊκό Καθεστώς Ζάχαρης.
Μετά τη δημοσίευση του ως άνω νόμου διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω διάταξη έχρηζε βελτίωσης, γιατί διαπιστώθηκαν δυσκολίες και ερμηνευτικά ζητήματα κατά την εφαρμογή της.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …