Η ΣΕΚΑΠ, ο Παππάς και ο Αγγέλου

0

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της αποκάλυψης από γνωστό blog λαθρεμπορίου τσιγάρων από τη ΣΕΚΑΠ στη Βουλγαρία, εξαιτίας της αναφοράς στον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Αγγέλου. Υπενθυμίζουμε ότι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ότι: «τα φορτηγά μπαίνουν στη Βουλγαρία και ξαναγυρνάνε χωρίς στα πακέτα να υπάρχει η σφραγισμένη ταινία της εφορίας, και τα τσιγάρα (εκατομμύρια πακέτα) καταλήγουν να πουλιούνται λαθραία, σε χώρες με υψηλούς δασμούς όπως στη Γερμανία. Το λαθρεμπόριο έγινε αντιληπτό στην Γερμανία. Ήδη η ΙΝΤΕΡΠΟΛ έχει… στείλει και σχετικό σήμα. Μετά το σήμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Ελληνικές διωκτικές αρχές (ΥΠΕΕ)». Επιπρόσθετα γίνεται αναφορά σε κάποιον εμπορικό αντιπρόσωπο της ΣΕΚΑΠ, με αρχικά Α.Κ. που έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά ενώ αφήνονται υπόνοιες ότι ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Νίκος Παππάς έχει …ασυλία λόγω της φιλικής του σχέσης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Αγγέλου.
Νέες εξελίξεις…
Σύμφωνα με τις νέες αναρτήσεις του ιστολογίου, το θέμα έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Συμβούλου του Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου και του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκου, στην οποία ο τελευταίος μετέφερε την άποψη του Προέδρου της Εταιρίας Νίκου Παπά ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση λαθρεμπορίας αλλά και για το γεγονός ότι ο αντιπρόσωπος της εταιρίας στη Βουλγαρία Α. Καρατζούνης έχει διωχθεί για παρόμοια αδικήματα.
Αίσθηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι η ΣΕΚΑΠ βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (καλοκαίρι του 2008), στο επίκεντρο υπόθεσης λαθρεμπορίας – για εκείνη την υπόθεση δεν αποδείχθηκε τίποτε – και αυτή τη φορά όχι με εμπλοκή των διωκτικών αρχών της χώρας αλλά μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ καθώς και η πολιτική διάσταση που εκλαμβάνει το θέμα λόγω της εμπλοκής του ονόματος του κ. Αγγέλου. Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι σαν εφημερίδα κρατάμε αποστάσεις από το θέμα εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτό προέρχεται από blog.
Τι απαντά ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Νίκος Παππάς
Τέσσερις μέρες μετά την ανάρτηση του θέματος και ενώ οι εδώ υπηρεσιακοί παράγοντες σιωπούν ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ σπάει τη σιωπή του και σε επιστολή αφ’ ενός μεν διαψεύδει ότι η ΣΕΚΑΠ κάνει εξαγωγές τσιγάρων TRANSIT τονίζοντας ότι είναι γνώστης από πού εκπορεύονται αυτά ενώ παράλληλα σείει τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης γι’ αυτούς που δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν το θέμα: «Σε σχέση με την ανάρτηση στο Nonews – news.blogspot.com θέματος με τίτλο: «Λαθρεμπόριο από τη ΣΕΚΑΠ»και φωτογραφιών του κ. Αγγέλου και εμού, ως προέδρου της ΣΕΚΑΠ , σας ενημερώνουμε ότι η ΣΕΚΑΠ ουδέποτε κατά την τελευταία πενταετία έκανε εξαγωγές τσιγάρων TRANSIT στη Βουλγαρία. Γνωρίζουμε τα κέντρα από τα οποία εκπορεύονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες και τους λόγους τους οποίους διοχετεύονται. Σας γνωστοποιούμε δε ότι εναντίον τους έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Κατόπιν τούτου και χωρίς να επιθυμώ να ανοίξω ηλεκτρονική αλληλογραφία με κανέναν παρακαλώ με την αυτονόητη επανόρθωση, να μην υιοθετείτε και προβάλλετε με τόση ευκολία, κάθε συκοφαντική και δυσφημιστική πληροφορία, θίγοντας όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ, αλλά τιμές και υπολήψεις προσώπων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…