Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα…πάρει τίποτε πίσω απ’ όσα δεσμεύτηκε

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα…πάρει τίποτε πίσω απ’ όσα δεσμεύτηκε

0

Με εμφανή την ικανοποίηση για την πολύ θετική έκβαση του εκλογικού τους αγώνα, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο παράλληλα όμως συναισθανόμενοι και το «βάρος» της ευθύνης που από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα απορρέει, συνεδρίασε σε διευρυμένο σχήμα (δεν παρέστησαν οι βουλευτές Ξάνθης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,  η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΑΜΘ σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το απόγευμα, υπό την προεδρία του κ. Παπακοσμά,  παρουσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Καβάλας – νεοεκλεγέντος κ. Δημήτρη Παπουτσή και επανεκλεγέντος κ. Σάββα Εμινίδη, του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα, του κ. Φώτη Καραλίδη και μελών της Περιφερειακής από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Ο κ. Παπακοσμάς αφού συνεχάρη τους παρόντες βουλευτές και τους ευχήθηκε να έχουν «καλό παραγωγικό έργο για την περιοχή μας, στο Ελληνικό κοινοβούλιο» καθώς επίσης και τους 12 συνολικά βουλευτές που έστειλε η περιφέρεια ΑΜΘ στην Βουλή (μεγαλύτερος αριθμός που έχει στείλει μέχρι τώρα) και τον υπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή, τόνισε ότι ήταν «απόλυτη επιτυχία» το εκλογικό αποτέλεσμα σ’ όλους τους νομού πραγματοποιώντας μια συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά  ένα απολογισμό του έργου της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ καθώς συμπληρώθηκε 1 χρόνος και 3 μήνες από τη συγκρότησή της σε σώμα και περίοδος δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

«Αφήσαμε στην άκρη τα όποια προβλήματα είχαμε και βγήκαμε μπροστά και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό για ολόκληρη τη χώρα και ειδικά στην περιφέρειά μας», επεσήμανε ο κ. Παπακοσμάς κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ξάνθης που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό διαφοράς στην Ελλάδα.

Η Π.Ε. ΠΑΣΟΚ δεν υποστέλλει τη σημαία της διεκδίκησης

«Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε κυβέρνηση υποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης, αντίθετα τώρα είναι η ώρα της μάχης και του αγώνα και θα είμαστε και κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση αν χρειαστεί να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών της περιοχής μας και να κάνουμε πράξη αυτό που έλεγε σ’ όλα τα στελέχη ο πρόεδρός μας ο Γιώργος Παπανδρέου ότι για μας γνώμονας είναι το συμφέροντα όλων και το σύνθημά μας «Πρώτα ο Πολίτης» πρέπει να γίνει πράξη».

Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε και αυστηροί και επικριτικοί και απέναντι στους κοινοβουλευτικούς μας εκπρόσωπους. Ο κ. Παπακοσμάς επίσης σημείωσε ότι μέσα σ’ αυτό το χρόνο και με την λειτουργία της Π.Ε. ενδυναμώθηκε η περιφερειακή συνείδηση κάτι που έλειπε από την περιοχή μας και κατέληξε δίνοντας το λόγο στο κ. Εμινίδη: Το επόμενο βήμα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση».

Χωρίς μεμψιμοιρία κοιτάμε μόνο μπροστά

Σάββας Εμινίδης: «Όλοι μαζί και μαζί με την κοινωνία δώσαμε μια μάχη ανατροπής μιας κυβέρνησης που μας οδήγησε σ’ ένα οικονομικό, πολιτικό και θεσμικό τέλμα

Τα πρώτα βήματα αυτής της κυβέρνησης πιστεύω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Ήδη ξεκίνησε μια σωστή δουλειά και ένας προγραμματισμός όπου με μπροστάρη τον πρωθυπουργό μας εξειδικεύεται το πρόγραμμα της τετραετίας. Ένα πρόγραμμα που σε κάθε τομέα θα είναι και μια άνοιξη. Αυτό που προέχει τώρα είναι να κάνουμε λίγο υπομονή Το ζητούμενο είναι οι τομές που θα γίνουν να δώσουν την ανάπτυξη στη χώρα.

Αναφερόμενος στην διοικητική μεταρρύθμιση ο κ. Σάββας Εμινίδης τόνισε:  «Η τομή θα είναι μεγάλη και θα εφαρμοστεί από του χρόνου. Μιλάμε για Καποδίστρια 2. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί και τολμά.  Το κάναμε πρώτη φορά με τον Καποδίστρια 1 Τώρα προχωράμε στον Καποδίστρια 2. Θα γίνουν συνενώσεις δήμων που θα μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα  της περιφερειακής ανάπτυξης σε συνεργασία με τον β’ βαθμό που θα έχει αιρετό περιφερειάρχη με τομείς και περιφερειακό συμβούλιο με τομές για να δώσουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια.

  Η ουσία είναι να βάλουμε στήθη μπροστά όλοι μαζί για ν’ ανατρέψουμε αυτό το νοσηρό κλίμα και αυτή τη νοοτροπία που υπήρχε μέχρι σήμερα.  Χωρίς μεμψιμοιρία κοιτάμε μόνο μπροστά».

Ικανοποίηση και ευθύνη για δικαίωση των προσδοκιών των πολιτών

Ο κ. Παπουτσής στην τοποθέτησή του ανέφερε:«Υπάρχει ικανοποίηση και ευθύνη για δικαίωση των προσδοκιών των πολιτών. Αναλογιστείτε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός συναντούν τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής χωρίς αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο μέσα στην κοινωνία και από τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και για το ήθος που πολιτεύεται. Για την περιφερειακή συνείδηση πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν όλες αυτές οι αρχές και οι αξίες και με επιτυχή τρόπο αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στρατηγικής σημασίας ζήτημα των πρώτων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης θα είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, η προσπάθεια για περιφερειακή ανάπτυξη για ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν σήμερα μεγάλες ανισότητες μεταξύ της περιφέρειας μας με άλλες περιφέρειες και τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου συγκεντρώνεται τετραπλάσιο εισόδημα σε σχέση με το μέσο εισόδημα του πολίτη στις άλλες περιφέρειες, το στοίχημα για την αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων περνά μέσα από την διοικητική μεταρρύθμιση σε μια κατεύθυνση να έχουμε ένα κράτος στρατηγείο, μια ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ισχυρούς αυτοδιοικητικούς οργανισμούς όπως οι δήμοι».

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να μην …πάρει τίποτε πίσω απ’ αυτά που δεσμεύτηκε

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με τον αν θα γίνουν πράξη οι εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα και υπάρχει ένα έλλειμμα 12,5 καθώς επίσης και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της διοικητικής μεταρρύθμισης, ο κ. Παπουτσής απάντησε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία και αβεβαιότητα γιατί  είναι και πρόσφατες και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι οποίες είναι η πρώιμη περιγραφή του κυβερνητικού έργου που θ’ ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και σ’ ότι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση ότι σκόπιμα η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της γιατί δεν θέλει να οριοθετήσει και να προκαταλάβει τη δημόσια διαβούλευση με ΚΕΔΚΕ – ΕΝΑΕ και τα πολιτικά κόμματα.

Ο δε κ. Εμινίδης τόνισε με έμφαση ότι μπορεί μεν το έλλειμμα να είναι 12,5% όμως ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις με πρώτη την από&#948

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…