Τους αναστάτωσε η Εγνατία

0

Μετά την επιστολή προς τους αρμόδιους της υπεύθυνης εταιρίας για την Εγνατία Οδό, οι κάτοικοι της Θαλασσιάς μετέφεραν αγροτικά μηχανήματα και οχήματα στο υπό κατασκευή κομμάτι έξω απ’ το χωριό τους σε μια συμβολική κίνηση ως μέρος της προσπάθειας να εισακουσθούν τα αιτήματά τους για την αναστάτωση που έφερε στην καθημερινότητά τους η διέλευση της οδού απ’ το χωριό τους.
Στις 9.30’ το πρωί της Τετάρτης, οι κάτοικοι της Θαλασσιάς όπως είχαν προαναγγείλει στην επιστολή που είχαν στείλει στην εταιρία ‘Εγνατία Οδός’, μετέφεραν αγροτικά μηχανήματα και οχήματα στο υπό κατασκευήν κομμάτι της εγνατίας που βρίσκεται έξω απ’ το χωριό τους.
Όπως είχαμε αναφέρει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν στον τρόπο εισόδου στον οικισμό, στη διαφυγή των ομβρίων υδάτων και στην κατασκευή γέφυρας για την διέλευση των βαρέων αγροτικών μηχανημάτων που δεν επιτρέπεται να παραμένουν επί της εγνατίας για πάνω από 500 μέτρα.
Έχουν προβλεφθεί απ’ τους υπεύθυνους
Υπεύθυνος της εταιρίας που επισκέφθηκε τους κατοίκους στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί, τους ενημέρωσε όπως είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ, ότι τα ζητήματα που τους απασχολούν έχουν προβλεφθεί στη μελέτη και θα λυθούν με την ολοκλήρωση του έργου στον συγκεκριμένο κόμβο.
Ωστόσο οι κάτοικοι προτείνουν για την λύση του ζητήματος της εισόδου στον οικισμό, την ένωση των δυο δρόμων, του υπάρχοντος με την παλαιότερη είσοδο που έχει κοπεί στα δυο και την κατασκευή μιας σωληνωτής γέφυρας κάτω απ’ το συγκεκριμένο σημείο της οδού, για την έλευση των βαρέων αγροτικών μηχανημάτων και οχημάτων. Η γέφυρα που έχει γίνει στο σημείο είναι πολύ βαθιά όπως μας είπαν οι κάτοικοι με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει και να είναι αδύνατη η διέλευση οχημάτων.
Υπέρ της εγνατίας αλλά όχι κατά της Θαλασσιάς
Όπως μας είπαν οι κάτοικοι, είναι ικανοποιημένοι απ’ την κατασκευή της εγνατίας και την έλευσή της απ’ την περιοχή τους και αναγνωρίζουν την πολυτιμότητά της για την ανάπτυξη του νομού και της χώρας. Εκείνο όμως που επιθυμούν είναι να μην καταστραφεί η δική τους καθημερινότητα με τον αποκλεισμό του χωριού τους αλλά και να μην κινδυνεύουν από πλημμύρες κάθε φορά που θα βρέχει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …