Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Του έκλεψαν την τσάντα μπρος στα μάτια του!

Του έκλεψαν την τσάντα μπρος στα μάτια του!

0

Πριν ακόμη συνέλθει η τοπική κοινωνία από το σοκ …που της προκάλεσαν οι εκτεταμένες κλοπές και καταστροφές στα Λουτρά της Ποταμιάς, μια άλλη κλοπή χρηματικού ποσού αυτή τη φορά εκτυλίχθηκε με κινηματογραφικό τρόπο μέρα μεσημέρι χθες μπρος στην Αγροτική Τράπεζα.
Του έκλεψαν την τσάντα με 8.000 ευρώ μπρος στα μάτια του…
Ο κλητήρας της ΕΑΣ μεταφέροντας σε τσάντα ένα χρηματικό και οδηγώντας ένα μηχανάκι το οποίο πάρκαρε στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ΑΤΕ στην πλευρά του δρόμου, πραγματοποίησε κατάθεση ενός μέρους του ποσού που μετέφερε το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιουνίου. Στη συνέχεια βγήκε από την Τράπεζα μεταφέροντας στην τσάντα του το υπόλοιπο ποσό για να συνεχίσει τη δουλειά του σε άλλη τράπεζα. Άφησε την τσάντα πάνω στη θέση της μηχανής και στιγμιαία γύρισε την πλάτη του για να πάρει τα κλειδιά και να βάλει μπρος το μηχανάκι Αυτή η στιγμιαία κίνηση, η στιγμιαία έλλειψη προσοχής ήταν αρκετή για να στοιχίσει στην ΕΑΣ 8.000 ευρώ που είχε μέσα η τσάντα η οποία είχε κάνει φτερά. Προφανέστατα ήταν τόσο αριστουργηματικός ο τρόπος κλοπής που ο κλητήρας δεν αντιλήφθηκε τίποτε και όταν μάλιστα δεν είδε την τσάντα σκέφτηκε ότι ίσως την ξέχασε στην Τράπεζα και γύρισε πίσω να την πάρει. Όμως αυτό ήταν αρκετό για να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο κλέφτης να γίνει άφαντος. Ρώτησε περαστικούς αλλά κανείς δεν είδε κάτι ασυνήθιστο π.χ. κάποιον ιδιαίτερα …βιαστικό!
Στην συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο της κλοπής και διενεργεί έρευνα και προανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι πολύ πιθανό ο κλητήρας να …κληθεί να πληρώσει το ποσό αν δεν βρεθεί ο κλέφτης. Έτσι μια ανθρώπινη στιγμιαία έλλειψη προσοχής έφτασε να του στοιχίσει 8.000 ευρώ!
Από «ήσυχη» πόλη και νομός καταντήσαμε…η χαρά του κλέφτη!
Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήζει προβληματισμού και ανησυχίας είναι ότι έχει περισσέψει η παραβατικότητα στο νομό μας. Κάθε τόσο γίνεται κρούσμα σε τράπεζες κάθε τόσο «ανοίγουν» μαγαζιά στα Άβδηρα, στο Σέλερο κλέβουν ποτιστικά μηχανήματα, την περασμένη εβδομάδα ΄»άνοιξαν» ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Ξάνθη και στα Λουτρά της Ποταμιάς άφησαν μόνο τα ντουβάρια! Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία στην τοπική κοινωνία που βλέπει μια «ήσυχη» πόλη και ένα «ήσυχο» νομό σύμφωνα με τα κατά καιρούς συμπεράσματα της αστυνομίας να μετατρέπεται κυριολεκτικά σε τόπο χαράς του κλέφτη που σπάνια πιάνεται. Κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τόσο τους τοπικούς άρχοντες γιατί η αύξηση των κλοπών είναι δείγμα φτώχειας σ’ ένα τόπο αλλά και την αστυνομία που χρήζει σωστής οργάνωσης και όχι δικαιολογιών για να γίνει πιο αποτελεσματική στην καταστολή του φαινομένου.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλες οι προκλήσεις του ‘επιχειρείν’

Την καθιερωμένη _…