Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Οργασμός έργων και δράσεων στον βορειότερο Δήμο του Νομού

Οργασμός έργων και δράσεων στον βορειότερο Δήμο του Νομού

0

Παλιά έργα που τελειώνουν και νέα που ξεκινούν σε συνδυασμό με δράσεις και σχεδιασμό ενόψει της 4ης προγραμματικής περιόδου, συμπληρώνουν το παζλ της αναπτυξιακής πορείας που ακολουθεί ο Δήμος Σταυρούπολης που τα περιλαμβάνει όλα, υποδομές, καινοτομίες, πρωτοπόρες κινήσεις αλλά και δράσεις και εκδηλώσεις.
Η δουλειά άρχισε ν΄ αποδίδει καρπούς και το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο για τον Δήμο Σταυρούπολης αν κρίνουμε απ’ τα έργα και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.
Οδικό δίκτυο, ύδρευση και υποδομές
Πολλά είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως κι εκείνα που ωρίμασαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών και μπαίνουν στη φάση υλοποίησης στον Δήμο καθιστώντας ικανοποιημένο τον Δήμαρχο. Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γ. Καρασακαλίδης οι εργασίες στα εν εξελίξει έργα βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων ενώ πολλά σχέδια έχουν περάσει στην πρώτη φάση της υλοποίησης.
Συγκεκριμένα συνεχίζεται η τοποθέτηση δεξαμενών νερού στους οικισμούς όπου κρίνεται απαραίτητη ενώ πραγματοποιούνται και οι κάθετες συνδέσεις με το κεντρικό δίκτυο προς Σταυρούπολη.
Οι εργασίες στο οδικό δίκτυο προς Καλλιθέα προχωρούν κανονικά όπως και τα έργα στην ανάπλαση μέσα στην πόλη της Σταυρούπολης.
Δημοπράτηση για εξοπλισμό του στόλου των οχημάτων του Δήμου
Την Ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή όπως μας ανέφερε ο κ. Καρασακαλίδης θα γίνει η δημοπράτηση για την αγορά πέντε νέων οχημάτων που θα προστεθούν στα υπάρχοντα. Πρόκειται για ένα καλαθοφόρο όχημα, δυο υδροστατικούς φορτωτήρες, , ένα τζιπ αλλά κι ένα τρενάκι που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη και προβολή σημείων του δήμου. Όπως είπε ο Δήμαρχος, το τουριστικό τρενάκι αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα κάνει διαδρομές προς τον Μακεδονικό τάφο και άλλα σημεία που χρειάζονται προβολή.
Ο πρότυπος διαδραστικός σταθμός που απορρίπτει την γραφειοκρατία
Καινοτόμος τρόπος παροχής υπηρεσιών μέσω του πρότυπου διαδραστικού σταθμού περιμένει τους δημότες Σταυρούπολης με την εγκατάσταση του ΄κινητού ΚΕΠ’ έξω απ’ το Δημαρχείο. Πρόκειται για μια καινοτομία που λίγοι δήμοι διαθέτουν στην Ελλάδα όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος. Το μηχάνημα που έχει παραγγελθεί απ’ τη χώρα κατασκευής του και αναμένεται να φτάσει στους επόμενους 2-3 μήνες, θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων απορρίπτοντας την σημερινή γραφειοκρατία. Επίσης θα είναι συνδεδεμένος σε πρώτο χρόνο με το εθνικό δημοτολόγιο και γενικώς με ό,τι μπορεί να συνδεθεί μέσω τεχνολογίας.
Ο Δήμος προετοιμάζεται για την 4η προγραμματική περίοδο αλλά και τις δράσεις του προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής ενώ συμμετέχει και στα έργα του Δασαρχείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται στην περιοχή.
Δράσεις και εκδηλώσεις στον Δήμο Σταυρούπολης
Πολλές είναι όπως κάθε χρόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους οικισμούς του Δήμου τέτοια εποχή ενώ φέτος, περί την 20η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια κοινή δράση με τον Δήμο Σμώλιαν στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καρασακαλίδης, παιδιά απ’ τους δυο δήμους, θ’ αναπαραστήσουν ό,τι ζουν στη χώρα τους με χρώματα και ήχους μέσα στο δάσος. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση των δυο περιοχών για παρακολούθηση των δρώμενων σε πραγματικό χρόνο.
Ικανοποιημένος απ’ την τουριστική κίνηση ο Δήμαρχος
Η φετινή τουριστική καλοκαιρινή περίοδος είναι καλύτερη από πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία όπως μας ανέφερε ο κ. Καρασακαλίδης αφού η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη και υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη των καταλυμάτων που βρίσκονται στην περιοχή παρά την γενική οικονομική κρίση που υπάρχει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μόνο λόγια για το Λάγος!

Χαρακτηρίστηκε μ…