Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σύσκεψη εδώ με τους φορείς, συνεργασία των ΕΒΕ Θράκης

Σύσκεψη εδώ με τους φορείς, συνεργασία των ΕΒΕ Θράκης

0

Μια σημαντική πρόταση υποβάλει προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιάννης Αθανασιάδης.
Δημόσια, ζητά την άμεση σύγκλιση όλων των Επιμελητηρίων της Θράκης για να αποτυπωθεί η κατάσταση όλων των επιχειρήσεων και παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο προτείνει το ΕΒΕ Ξάνθης ν’ αναλάβει την σύγκλιση στην Ξάνθη όλων των παραγωγικών φορέων του νομού για να εξετασθούν όλα τα προβλήματα.
Η πρόταση – παρέμβαση Αθανασιάδη έχει ως εξής:
Το κείμενο
«Κύριοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι
και αγαπητές συναδέλφισσες,

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο, σε ένα κομβικό σημείο για την τοπική οικονομία.
Οι επιχειρήσεις μας βάλλονται ολοένα και περισσότερο, από την τραπεζική αναλγησία, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται πραγματικά για εμάς, που στο κάτω – κάτω είμαστε η σπονδυλική στήλη της οικονομίας, της δικής μας οικονομίας.
Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Καθημερινά οι εταιρίες εισαγωγών διαφοροποιούν τα συστήματα λειτουργίας τους με αποτέλεσμα να μας αφαιρούν και εισόδημα, αλλά και χρόνο για να μπορούμε να κινηθούμε και να «τζιράρουμε» το χρήμα, το οποίο με τη σειρά μας θα ανακυκλώσουμε μέσα στην ίδια την αγορά, την οποία αποτελούμε όλοι εμείς.
Η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας μειώνεται δραματικά σε σημείο που να βλέπουν όλοι μόνο τα αναγκαία και κανείς να μην σκέφτεται το επιπλέον, αυτό που θα κάνει τη διαφορά και στα δικά μας ταμεία.
Παράλληλα έχουμε την ανεργία που καλπάζει και είναι αποτέλεσμα επίσης της δικής μας αδυναμίας να συντηρήσουμε υπαλλήλους, αφού η οικονομική μας κατάσταση δραματοποιείται καθημερινά.
Έτσι, νομίζω ότι είμαστε μπροστά σε μία πρόκληση – απαίτηση, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να μην μείνουμε θεατές μιας κατάστασης που πάει από το κακό στο χειρότερο.
Προτείνω λοιπόν την άμεση σύγκλιση όλων των Επιμελητηρίων της Θράκης, για μία καταρχήν αποτύπωση της κατάστασης όλων των επιχειρήσεων της περιοχής μας.
Παράλληλα, προτείνω να συγκληθεί εδώ τοπικά μία σύσκεψη με όλους τους παραγωγικούς φορείς, όπως τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για να μπουν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που έχουμε και πρέπει άμεσα να λυθούν, με παρεμβάσεις, παρουσίες σε κέντρα αποφάσεων και πολύ περισσότερο δημιουργώντας εμείς τις προϋποθέσεις έτσι ώστε συντονισμένα να πιεστούν όλοι για να δεχθούν τις προτάσεις μας.
Μη θεωρείτε ότι μιλώ γενικόλογα, αποφεύγω όμως τώρα εδώ να μιλήσω για μέσα πίεσης και προτάσεις, γιατί επιφυλάσσομαι να το κάνω με την σύγκλιση των φορέων.
Προτεραιότητα όλων – και ίσως έχουμε αργήσει – είναι να αντιδράσουμε μεθοδευμένα απέναντι στην τραπεζική λαίλαπα, που χτυπά καθημερινά τους συναδέλφους μας.
Χθες μόνο, πάνω από 58 διαταγές πληρωμής έβγαλαν οι τράπεζες σε επιχειρηματίες της Ξάνθης και ετοιμάζονται εκατοντάδες άλλες. Τα επιτόκια μεγαλώνουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, χωρίς τη δική μας συναίνεση, οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών και σύντομα θα αντικρίζουμε λουκέτα σε καταστήματα, που ειλικρινά το απεύχομαι μέσα από την ψυχή μου.
ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ, σήμερα εδώ, να συστήσουμε μία επιτροπή δια-παραταξιακή, που θα ελέγξει την κατάσταση έξω, θα βοηθά τους συναδέλφους με νομική στήριξη τα έξοδα της οποίας θα καλύπτει σε περιπτώσεις ανάγκης και αδυναμίας το ίδιο το Επιμελητήριο, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα σιγουριάς και ανακούφισης στους συναδέλφους μας, αλλά και στέλνοντας ένα μήνυμα στις τράπεζες ότι θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους, εάν συνεχίσουν να απειλούν την αγορά της Ξάνθης.
Παράλληλα, να δώσουμε ενημέρωση σε όλα τα μέλη μας, με έκτακτη έκδοση του περιοδικού μας «ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ», για να μάθουν τον τρόπο υπαγωγής τους στα νέα μέτρα εγγύησης των δανειοδοτήσεων μέσω ΤΕΜΠΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεγονός που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εξυγίανση πολλών προβληματικών χαρτοφυλακίων στις τράπεζες αλλά και τις επιχειρήσεις.
Είμαι βέβαιος, ότι πετώντας έξω από αυτή την αίθουσα τις προσωπικές, κομματικές και άλλες ταυτότητες που ο καθένας μας κουβαλάει, μπορούμε να δημιουργήσουμε «ασπίδα» προστασίας στην αγορά μας και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή, που ευχή όλων πιστεύω είναι να διαρκέσει το λιγότερο δυνατό.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …