Η ΔΕΥΑΞ …διάγει εργώδη περίοδο!

0

Ανοίγει για τα καλά τον κορβανά της η ΔΕΥΑΞ και βάζει μπρος πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών της τον τελευταίο καιρό εν αναμονή της έγκρισης, όταν ανοίξει η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων, του μεγάλου φιλόδοξου έργου της ύδρευσης της Ξάνθης από τις Πηγές Παράδεισου , έργο προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ. Απώτερος στόχος της ΔΕΥΑΞ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος παρουσίασε τα νέα έργα που αφορούν νέες δεξαμενές σε διάφορα σημεία και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ξάνθης και νέα δίκτυα και θα στοιχίσουν συνολικά 5 εκ. ευρώ, είναι να δημιουργήσει εκείνο το πλέγμα υποδομών που θα της δώσει τη δυνατότητα να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα νερού στους δημότες του Δήμου Ξάνθης.
Δεξαμενή στη Μορσίνη
Μια νέα υδατοδεξαμενή δημιουργείται στο ύψος της Παλαιάς Μορσίνης χωρητικότητας 800 κυβικών που θα καλύψει τις υδροδοτικές ανάγκες της περιοχής Μορσίνης και Ευμοίρου. Το έργο θα στοιχίσει 350.000 ευρώ και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα Leader. Επίσης γίνεται αλλαγή δικτύου σε τρία χιλιόμετρα στην περιοχή. Το νέο δίκτυο αντικαθιστά τους παλιούς αμιαντοσωλήνες από πολυαιθυλένιο και αναμένεται να επιλύσει τα προβλήματα χαμηλής πίεσης και χαμηλής ποιότητας νερού λόγω των παλιών σωλήνων.
2 νέες Δεξαμενές στα Κιμμέρια
Μέσα στον συνολικό σχεδιασμό της ΔΕΥΑΞ εντάσσονται και οι 2 νέες δεξαμενές στα Κιμμέρια χωρητικότητας 1000 κυβικών και οι δύο γεωτρήσεις στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.
Δεξαμενή κροκίδωσης στο Δροσερό
Το μεγάλο πρόβλημα των δημοτών μας που υδρεύονται από το Δροσερό και συγκεκριμένα προβλήματα διαύγειας και φερτές ύλες μετά από κάθε βροχή και συνεπώς χαμηλής ποιότητας νερού, ευελπιστεί πως θα εξαλείψει η ΔΕΥΑΞ με την δεξαμενή κροκίδωσης, αυτόματου καθαρισμού, στο Δροσερό. Έτσι στα 4 φίλτρα UV που είχαν ήδη εγκατασταθεί καθαρίζουν το νερό με υπεριώδης ακτίνες η ΔΕΥΑΞ προσθέτει και άλλα δύο φίλτρα. Επιπλέον φράσσεται ο χώρος του αντλιοστασίου στο Δροσερό με τοιχίο ύψους 4 μέτρων περιμετρικά για λόγους ασφάλειας αλλά και ειδικά στέγαστρα στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Το έργο θα κοστίσει 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Γ¨ΚΠΣ.
Επόμενος στόχος τη ΔΕΥΑΞ είναι η δημιουργία δεξαμενής στην Παλιά Πόλη αλλά και στην περιοχή του Καζίνου χωρητικότητας 6.000 κυβικών.
Παράλληλα όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσέπελης, στο στάδιο της αποπεράτωσης είναι ο καινούργιος βιολογικός καθαρισμός με τον οποίο θα συνδεθεί και η Λεύκη στην οποία αλλάζει όλο το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…