Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Είμαστε σύμμαχοι των πολιτών κατά της ακρίβειας»

«Είμαστε σύμμαχοι των πολιτών κατά της ακρίβειας»

0

Την καθιερωμένη του εδώ και 9 χρόνια βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης που αποτελεί το αντιπροσωπευτικό δείγμα της εικόνας της αγοράς στον νομό και στην πόλη μας , πραγματοποίησε ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το μεσημέρι. Συνοδευόμενος από κλιμάκιο των προϊστάμενων των υπηρεσιών Εμπορίου κ. Βακιάνη , Υγιεινής κ. Νεάρχου και Κτηνιατρικής κ. Σάββα περιδιάβηκε σ’ όλα τα καταστήματα της Δημοτικής αγοράς προκειμένου να ενημερωθεί για την επάρκεια, τις τιμές, την ποιότητα των προϊόντων, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κίνηση στην αγορά αλλά και για να ευχηθεί στους επαγγελματίες «Καλές δουλειές» μιας και τώρα είναι περίοδος αιχμής καθώς κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Όπως κάθε χρόνο ο κ. Νομάρχης επισκέφθηκε κάθε κατάστημα, συνομίλησε με τους επαγγελματίες οι οποίοι πρόθυμα τον πληροφορούσαν για τις τιμές και αντάλλασσε ευχές.
Επάρκεια καλές τιμές
Οι διαπιστώσεις του ήταν πολύ θετικές – σύμφωνα με τις δηλώσεις του – όσον αφορά την επάρκεια αλλά και τις τιμές που τις βρήκε σε ορισμένα προϊόντα χαμηλότερες από το Πάσχα. Αναφορικά δε με την κίνηση τη χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική και ότι οφείλεται ως ένα βαθμό στα χρήματα που έχουν πάρει οι αγρότες. Παράλληλα ο κ. Νομάρχης διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας είναι επί ποδός και γίνονται επισταμένοι έλεγχοι σ’ όλη την αγορά και στα πολυκαταστήματα ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια αλλά και να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή.
«Είμαστε σύμμαχοι των πολιτών κατά της ακρίβειας»
Νομάρχης Ξάνθης: «Ευχόμαστε σ’ όλους τους συμπολίτες μας και σ’ όλους τους επισκέπτες μας Χρόνια Πολλά», Υγεία και Ευτυχία!
Σήμερα όπως συνηθίζουμε εδώ και 9 χρόνια ήρθαμε στη Δημοτική Αγορά που είναι η αντιπροσωπευτική αγορά της πόλης μας. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών και οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα είναι πιο χαμηλές ακόμη και από το Πάσχα. Ταυτόχρονα υπάρχει μια ικανοποιητική κίνηση γεγονός που θεωρώ ότι οφείλεται και στην έλευση αρκετών χρημάτων ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο. Η στόχευση της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο στην δημοτική αγορά. Γίνονται προσεκτικοί έλεγχοι σε κάθε σημείο με στόχο να μην υπάρξουν φαινόμενα ακρίβειας. Είμαστε όλοι σύμμαχοι με τους πολίτες κατά τις ακρίβειας κατά του κακού ανταγωνισμού, είμαστε σύμμαχοι με τους καλούς επαγγελματίες και γενικότερα θέλουμε να προστατεύσουμε στο βαθμό και στο μέτρο που μπορούμε την αγορά μας την εικόνα της και ως προς την ποιότητα των προϊόντων και ως προς τον ανταγωνισμό και ως προς τις τιμές. Γίνονται και θα γίνονται επισταμένοι έλεγχοι και στα πολυκαταστήματα. Φαινόμενα πολύ χαμηλών τιμών κάτω από το κόστος ή φαινόμενα διατιμήσεων που είναι κράχτες χωρίς να υπάρχει το αντίστοιχο προϊόν θα ελεγχθούν και θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις. Θεωρούμε ότι η αγορά πρέπει να λειτουργήσει τίμια και καθαρά και στοχεύουμε στη συνεργασία με τους επαγγελματίες να πετύχουμε το καλύτερο».
«Ξανθιώτες προτιμήστε τη δική μας αγορά»
Ο κ. Νομάρχης απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Ξανθιώτες: « Προτιμήστε τη δική μας αγορά, προτιμήστε τους δικούς μας ανθρώπους είναι προς κοινό όφελος και προς όφελος της κοινωνίας της Ξάνθης».
Παράλληλα ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Νομαρχίας για την εντατική προσπάθεια που κάνουν όλο το χρόνο, με στόχο να ωφεληθούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες. Υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι γίνονται με τον καλύτερο τρόπο με επιείκεια και αυστηρότητα όταν χρειάζεται αλλά και σεβασμό και ένταση όταν κάποιος δεν συμμορφώνεται και διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να γίνονται παντού όπως στα νυκτερινά κέντρα, στην ποιότητα των οινοπνευματωδών ποτών και ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη παράβαση.
Τιμοκατάλογος της Δημοτικής Αγοράς
Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Μπατζακίδης μας ενημερώνει:
Χοιρινά: 6 – 8 ευρώ το κιλό
Μοσχάρι: 9 – 11 ευρώ το κιλό
Γαλοπούλες νωπές: 7 ευρώ το κιλό Κατεψυγμένες : 5 ευρώ το κιλό
Αρνί: 9,50 – 10, 50 ευρώ το κιλό.
Οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι τα Χριστούγεννα ενώ το αρνί είναι φτηνότερο από το Πάσχα που πωλούνταν 12 ευρώ το κιλό.
Ο πρόεδρος των Οπωροπωλών κ. Καραλανίδης μας ενημερώνει:
Οι τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά είναι ίδιες εδώ και 2 μήνες εκτός από τις ντομάτες που παρουσιάζουν αύξηση 10%.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανενεργός» ο Ξανθιώτης καταναλωτής

Παρά τα προβλήματα και τον έντονο ανταγωνισμό που αποτελείτη γενεσιουργό τους αιτία, ο Ξαν…