Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Ανενεργός» ο Ξανθιώτης καταναλωτής

«Ανενεργός» ο Ξανθιώτης καταναλωτής

0

Παρά τα προβλήματα και τον έντονο ανταγωνισμό που αποτελείτη γενεσιουργό τους αιτία, ο Ξανθιώτης καταναλωτής ακολουθεί την πορεία τουσυνόλου των Ελλήνων που εμφανίζονται ανενεργοί στη διεκδίκηση των δικαιωμάτωντους και αδιάφοροι για την πλαισίωση του οργάνου εκπροσώπησης και στήριξή τουςόπως απεδείχθη απ’ την μικρή προσέλευση στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2007 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθηςπραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του παραρτήματος του Ινστιτούτου Καταναλωτή πουλειτουργεί από δεκαετίας στο νομό. Απογοητευτική ήταν η εικόνα αφού απ’ τους142 εγγεγραμμένους στο Σύλλογο, τελικά προσήλθαν για να ψηφίσουν οι 24 γεγονόςπου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδιαφορία των ξανθιωτών. Θωράκιση τουκαταναλωτή αποτελεί η ενημέρωσή του τόσο για τα δικαιώματά του όσο και για τουςτρόπους προστασίας που μπορεί να του προσφέρει το Ινστιτούτο Καταναλωτή,γεγονός που δε φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό στους ξανθιώτες.

Νέο Διοικητικό με νέο σχεδιασμό

Συνομιλήσαμε με τον κ. Δομνίδη που έχει εκλεγεί και στο νέοΔιοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε απ’ τις εκλογές του Σαββάτου και εξέφρασε τηναπογοήτευσή του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι ξανθιώτες στην ενεργόσυμμετοχή τους σε όργανα όπως το ΙΝΚΑ λέγοντας: «η συμμετοχή στις εκλογές ήταναπογοητευτική και αποδεικνύει ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Υπάρχουνπροβλήματα που όμως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει και τελικά φαινόμαστε να μηνξέρουμε τι μας γίνεται. Είναι λυπηρό το γεγονός της αδιαφορίας και τηςαπραξίας. Για να δούμε αποτελέσματα επιβάλλεται να γίνει ενεργοποίηση τουΈλληνα καταναλωτή γενικά αφού και σε άλλες περιοχές της χώρας η ίδια εικόναεμφανίζεται».

Για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει το νέο διοικητικόσυμβούλιο μας ενημέρωσε ο κ. Δομνίδης λέγοντας: «θα περάσουμε σε νέες κινήσειςαφού λειτουργούμε ως παράρτημα στην Ξάνθη εδώ και 10 χρόνια αλλά ακολουθώνταςδυστυχώς τη γενική πορεία. Η πρώτη μας κίνηση θα είναι η επαφή με τονΔικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης αφού μέχρι σήμερα δεν είχαμε νομική κάλυψη, βασικόδεδομένο για να μας εμπιστευθούν οι καταναλωτές. Επίσης προσανατολιζόμαστε ναπραγματοποιούμε τακτική συνέλευση κάθε δυο μήνες. Θα ξεκινήσουμε με διάφορουςτρόπους εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών αλλά και κατανόησης αυτών πουμαθαίνουν για καλύτερη γνώση των δικαιωμάτων τους».

Χρυσή ευκαιρία η 15η Δεκεμβρίου

Η Πανελλήνια προσπάθεια που ξεκίνησε για την έκφρασηαντίδρασης των Ελλήνων στις αυξήσεις της ΔΕΗ, κορυφώνεται με την προτεινόμενηδράση για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007 οπότε και καλούνται όλοι να‘κατεβάσουν’ τους γενικούς διακόπτες για δεκαπέντε λεπτά στις 12.00΄ τομεσημέρι, σε μια επίδειξη δύναμης του Έλληνα καταναλωτή. Η συμμετοχή όλωνκρίνεται απαραίτητη αν επιθυμούμε να αποδείξουμε ότι κινητήριος δύναμη είναιτελικά ο καταναλωτής που καλείται και να πληρώσει όλες τις αυξήσεις χωρίς νααντιδρά ελλείψει ενημέρωσης για τα δικαιώματα και τη δύναμή του, στιςπερισσότερες των περιπτώσεων.

Θυμίζουμε ότι για κάθε πληροφορία ή παράπονο, οι ξανθιώτεςκαταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977315705.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…