Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Επισκέπτες ναι, τουρίστες όχι ακόμη!

Επισκέπτες ναι, τουρίστες όχι ακόμη!

0

Το εορταστικό δεκαήμερο Χριστουγέννων-Φώτων, παρουσιάστηκε αυξημένη κίνηση στην πόλη από επισκέπτες που όμως δεν επιλέγουν την πόλη ως προορισμό ακόμη παρά τις προσπάθειες που γίνονται ενώ οι ξενοδόχοι δηλώνουν πως είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν οι ανάλογες συνθήκες ώστε να κρατηθεί η κίνηση και μέσα στην εβδομάδα.

 Τις μέρες των γιορτών παρατηρήθηκε κίνηση ξένων στην Ξάνθη και όπως μας επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι των μεγάλων ξενοδοχείων της πόλης, υπήρξε επισκεψιμότητα.

Συγκεκριμένα: από το ξενοδοχείο ‘Ζ PALACE’ η κ. Ν. Λαφτσοπούλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων αναφέρει: «υπήρχε πληρότητα στο ξενοδοχείο μας τις μέρες των γιορτών και τα στοιχεία δείχνουν ότι φέτος είχαμε περισσότερη κίνηση από πέρυσι τις αντίστοιχες μέρες. Το ξενοδοχείο μας φιλοξένησε και γκρουπ και οικογένειες από μεμονωμένες κρατήσεις απ’ όλη την Ελλάδα αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι το θέμα δεν είναι να γίνεται αυτό μόνο περιστασιακά αλλά να φροντίσουμε για όλο το χρόνο. Αυτός είναι και ο στόχος του ξενοδοχείου μας».

Ο κ. Α. Δερμεντζόπουλος του ξενοδοχείου ‘ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟΝ’ μας δηλώνει: «υπήρξε αρκετά καλή κίνηση την περίοδο των γιορτών και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλύτερα επίπεδα από την περσινή αντίστοιχη εποχή. Είχαμε γκρουπ και μεμονωμένες κρατήσεις από πελάτες μας που επισκέπτονται την Ξάνθη αρκετά συχνά, από όλη την Ελλάδα» αλλά τονίζει: «δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που παρουσιάζονται μόνο στις γιορτές, τις αργίες και τις Απόκριες. Πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά και την κίνηση που παρουσιάζει η πόλη και μέσα στην εβδομάδα. Η ελάττωση των αποστάσεων και άλλοι λόγοι που δε συνέτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση της παραμονής αντιπροσώπων εταιριών αλλά και άλλων κλάδων, που αποτελούσαν τον κύριο όγκο των διανυκτερευόντων στην πόλη» ενώ κλείνοντας λέει: «υπάρχουν σαββατοκύριακα που δεν υπάρχει ‘σεντόνι’ στην Ξάνθη και άλλα που είμαστε άδειοι. Πρέπει να λειτουργήσουμε εμείς  συλλογικά αλλά και η Νομαρχία, συντονιστικά όσον αφορά τα δρώμενα όπως αθλητικά γεγονότα, συνέδρια κτλ».

Η κ. Ν. Αναστασιάδου από το ξενοδοχείο ‘ΝΑΤΑΣΣΑ’ κινείται στα ίδια πλαίσια και αναφέρει: «δουλέψαμε αρκετά καλά τις γιορτές αλλά δε μπορούμε να βγάζουμε στοιχεία μόνο από αυτές τις μέρες. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν έξοδα που ‘τρέχουν’ όλο το χρόνο και δε μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τις αργίες, τις γιορτές και τα σαββατοκύριακα. Το θέμα δεν είναι να βγάζουμε μόνο τα έξοδά μας και να είμαστε ευχαριστημένοι. Πρέπει να γίνει κάτι για να κρατήσουμε στην πόλη τον αντιπρόσωπο και ν’ αυξηθεί η κίνηση μέσα στην εβδομάδα. Προσπαθούμε όλοι ο καθένας από την πλευρά του και με τις δυνατότητές του αλλά τα ξενοδοχεία της πόλης συνεχίζουν να έχουν πτώση κίνησης».

Από το ξενοδοχείο ’ΕΛΕΝΑ’ ο Διευθυντής κ. Δ. Τζιώρτζης μας λέει: «κινηθήκαμε πολύ καλά τις γιορτές και πήγαμε καλύτερα από πέρυσι. Οι πελάτες που φιλοξενήσαμε ήταν κυρίως οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα».

Όλοι μας είπαν ότι υπάρχει, όπως αναμένεται, μεγάλο ενδιαφέρον για το τριήμερο των Απόκρεων αλλά και κάποιο ενδιαφέρον για το Πάσχα αν και είναι νωρίς ακόμη ενώ για τις σχολικές εκδρομές που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται την άνοιξη, έχει αρχίσει το ενδιαφέρον.

Π. Στάντζιου: «πάμε καλά αλλά χρειάζεται δουλειά»

Για τις κινήσεις που πραγματοποιούνται αλλά και σχεδιάζονται, από πλευράς Νομαρχίας Ξάνθης, μας ενημερώνει η νομαρχιακή σύμβουλος και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ξάνθης, κ. Π. Στάντζιου: «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι παλαιότερα. Έχουμε κάνει πολλά βήματα από την εποχή που την Ξάνθη επισκέπτονταν ξένοι μόνο για δουλειά ή για κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμους. Οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ελλάδας επιλέγουν όλο και περισσότερο το νομό μας για να περάσουν ένα τριήμερο. Φυσικά χρειάζεται δουλειά ακόμη για να φτάσουμε στο σημείο να αποτελεί η Ξάνθη τουριστικό προορισμό και να παρουσιάζουν πληρότητα τα ξενοδοχεία όλο το χρόνο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι επισκέπτες που μένουν στα ξενοδοχεία, κυκλοφορούν σε όλο το Νομό και αφήνουν χρήματα σε εστιατόρια, καφέ, στα μαγαζιά, γενικώς ‘πέφτουν’ λεφτά στην αγορά».

Συνεχίζοντας η Πρόεδρος αναφέρει: «πρέπει να δείξουμε το φιλόξενο πρόσωπο της Ξάνθης με τα άριστης ποιότητας ξενοδοχειακά καταλύματα, εστιατόρια και άλλα παρεμφερή καταστήματα αλλά και τη ζεστασιά του ξανθιώτη που είναι διαθέσιμος να εξυπηρετήσει με τη γνωστή ζεστασιά οποιαδήποτε πληροφορία του ζητηθεί. Οι  προσπάθειές μας θα ενταθούν και θα εμπλουτιστούν από νέες δραστηριότητες που θα προσελκύσουν κι άλλους επισκέπτες στον νομό μας. Ήδη γίνονται κινήσεις για να φέρουμε ομάδες ατόμων όπως συνταξιούχους που έχουν χρόνο να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή εκτός αργιών. Η εταιρία λειτουργεί συντονιστικά κι έχουμε κάνει το στέκι όπου μπορεί να υπάρξει πληροφόρηση για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία όπως  και πρέπει να φροντίζουμε να μη συμπίπτουν για να μη χάνουμε επισκέπτες και πηγαίνουν στους όμορους νομούς».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολύτιμη δωρεά στο Δήμο Βιστονίδας

Μια ανάγκη της νεοσύστατης Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βιστονίδας ήρθε να καλύψει η δωρ…