600 γρ. τρυφερό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές, στεγνωμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά, το ένα τριμμένο και το άλλο κομμένο σε μέτριες φέτες
1 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Βράζετε σε κατσαρόλα το μοσχάρι με 1 λίτρο νερό για 20′-25′ ξαφρίζοντάς το για όσο χρειαστεί. Αφαιρείτε τις μπουκιές και κρατάτε όσο ζωμό έμεινε. Σουρώνετε το κρέας και το στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε καθαρό σκεύος και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τις μπουκιές απ’ το κρέας, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα έως ότου το κρέας πάρει χρώμα και τα λαχανικά μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε.
Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το ζωμό που φυλάξατε, προσθέτετε και λίγο νερό αν χρειάζεται (να είναι τουλάχιστον 1 ποτήρι όλα τα υγρά) και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αν θέλετε να δέσετε τη σάλτσα με κορνο φλάουρ, θα διαλύσετε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές της σούπας νερό και θα το προσθέσετε στο φαγητό πριν αποσύρετε από τη φωτιά και μαγειρεύοντας λίγο ακόμη μέχρι να δέσει.