Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ο «μαγικός κόσμος» της Microsoft στη Γενισέα

Ο «μαγικός κόσμος» της Microsoft στη Γενισέα

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσαημερίδα είχαν την τύχη να παραστούν όσοι προσήλθαν στο ΜουσείοΛαογραφικώνΕνδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών, στη Γενισέα το απόγευμα της Τετάρτης,προκειμένου να παρακολουθήσουν την ημερίδα για την «Κουλτούρα, ΕργασίακαιΈρευνα στη Microsoft», με εισηγητές δύο στελέχη της, τον ανώτεροαρχιτέκτονα λογισμικού Σάββα Παραστατίδη, που κατάγεται από το δήμοΑβδήρων καιτην διευθύντρια ερευνητικού, ψυχολόγο Mary Czerwinski.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστηαίθουσα του προσφάτως ανακαινισμένου χώρου, με την παρουσία αρκετώννέων τηςπεριοχής, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν και σε ερωτήσεις μετά το τέλοςτωνεισηγήσεων.
 
Τεράστια κλίμακα, καινοτόμοςτρόπος λειτουργίας και πρωτοφανής προώθηση του εθελοντισμού
Για το ασύλληπτο μέγεθος, τιςεγκαταστάσεις,τα δεδομένα, τις δραστηριότητες, το προσωπικό και τα κέρδη της εταιρίαςμίλησεο Σάββας Παραστατίδης, κάνοντας μία συνολική παρουσίαση της μεγαλύτερηςπολυεθνικής εταιρίας υπολογιστών στον κόσμο.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι τογεγονός, που άλλωστε κάνει τη Microsoftνα ξεχωρίζει σεπολιτική, της προώθησης του εθελοντισμού με κινητροδότηση υπαλλήλων καιεθελοντικών οργανώσεων. Η εταιρία επιβραβεύει τους εθελοντικούςοργανισμούς πουδέχονται τους υπαλλήλους της και έδωσε 96 εκ. δολάρια σε 16.000 περίπουαπόαυτές μόνο το 2010.
Προλογίζοντας για την έτερηεισηγήτρια, πληροφόρησε το κοινό ότι 1.000 άτομα εργάζονται στον τομέατηςέρευνας της Microsoft σε δέκα εργαστήρια σε διαφορετικές χώρες, ενώτόνισε ότι η εταιρία βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση νέων ταλέντων.
Σε αυτό το πλαίσιο εκδήλωσε τηχαρά του που βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει με τους συντοπίτες του, ναενημερώσει την τοπική κοινωνία και κυρίως να έρθει σε επαφή με τουςνέους,εξάπτοντας το ενδιαφέρον τους για να ασχοληθούν περισσότερο με τηνπληροφορική.
 
Με δημιουργικότητα καιελευθερία οι ιδέες γίνονται προϊόντα
Εξηγώντας προηγουμένως στιςδηλώσεις της με ενθουσιασμό ότι είχε μεγάλες προσδοκίες για τηνεκδήλωση η Mary Czerwinskiαναφέρθηκε στοαντικείμενο της δουλειάς της συνδυάζοντας την παρουσίαση του εργασιακούπεριβάλλοντος, με τη διαδικασία που ακολουθεί η υλοποίηση των ιδεών,είτε μέσααπό ατομική προσπάθεια, είτε ομαδική. Τόνισε ότι στην πολιτική της Microsoft είναι να δίνει ελευθερία σχετικά με τον τρόπο καιτην επιλογή του αντικειμένου δουλειάς, ωστόσο αυτό δε δημιουργείπροβλήματαστην αποτελεσματικότητα, αφού όλοι επιθυμούν να αυξήσουν τηνανταγωνιστικότητατης εταιρίας και νοιάζονται για την ανάπτυξή της.
Στη συνέχεια, μίλησε συνοπτικάγια επιμέρους project με τα οποία ασχολείται αυτό τον καιρό. Εξήγησε τηλειτουργία ενός ποντικιού υπολογιστή που ονομάστηκε “touchmouse” γιατί δεν έχει κουμπιά και λειτουργείαποκλειστικά με αισθητήρες. Ακόμημίλησε για έρευνες που γίνονται σχετικά με την αξιοποίηση τουοπτικοακουστικούυλικού, μέσα από πειραματικές δραστηριότητες με παιδιά πουαλληλογραφούσαν με video (videopals). Ακόμη, αναφέρθηκε στον τρόπο που επιχειρείται ηλύση των προβλημάτων που προκύπτουν, όπως στο παράδειγμα της συνομιλίαμεκάμερες (webcam), όπου γίνονται προσπάθειες να δοθεί όσο πιορεαλιστική αίσθηση άμεσης επικοινωνίας με περιστροφή της οθόνης ανάλογαμε τονομιλητή.
Η εισηγήτρια υπογράμμισε τα οφέλητου πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος της Microsoft,αφού μέσα από τα 10 ερευνητικά εργαστήρια ανά τον κόσμο και το πλήθοςτωνανθρώπων που εργάζονται σε αυτά δίνεται η δυνατότητα να τεστάρει κανείςάμεσατις διάφορες τεχνολογίες, ανάλογα με την κουλτούρα, με δεδομένο μάλισταότι ταπροϊόντα και οι εφαρμογές της Microsoftχρησιμοποιούνται απόδισεκατομμύρια χρήστες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…