Ένας συρμός διασυρμός

0

Ότανο Θεός -όχι ο αείμνηστος ΚωνσταντίνοςΚαραμανλής – αποφάσισε να φτιάξει την σύγχρονη Ελλάδα, ξεκίνησε από τονΟΣΕ. Τονοργανισμό σιδηροδρόμων Ελλάδας.
Είτα[μετά] παρέδωσε τον ΟΣΕ στους συνδικαλιστέςκαι τον υπουργό συγκοινωνιών της Ελλάδας, νουθετώντας ότι οι ράγες τουσιδηρόδρομου θα έπρεπε να φτάσουν στα πέρατα της Γραικίας για ναταξιδεύουν, ναεμπορεύονται οι Έλληνες. Να εμπορεύονται είπε ο Θεός. Όχι ναεκπορνεύονται.
Ναόμως που κατά την στιγμή παράδοσης του ΟΣΕ στουςσυνδικαλιστές και τον υπουργό συγκοινωνιών της Γραικίας, έγινεπαρανόηση τηςβούλησης του Θεού. Έτσι επεκράτησε το εκπορνεύονται του εμπορεύονται.
Έτσιο ΟΣΕ και τα παιδιά του ΟΣΕ, όπως ΕΡΓΟΣΕ,ΤΡΕΝΟΣΕ, μόνο για να εξυπηρετούν τους Έλληνες δεν συστάθηκαν.Εκπορνεύθηκανμέχρι εκεί που δεν παίρνει. Έγιναν η πιο χρεωμένη ΔΕΚΟ της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης. ΗΑγγλία έχει το όνομα και ο ΟΣΕ την χάρη, έλεγαν και λένε  χαριτολογώντας σε πολλάκακόφημα στέκια.
Θυμήθηκατην εκπόρνευση αυτού του οργανισμού, ότανπήγα στην κομμώτριά μου λίγο μετά το Πάσχα, να κάνω πρόβα στα καινούριαμπικουτί που μου έστειλαν από την Αμερική, και να πάρει η χρυσοχέρα ένακαψάλισμα από βεγγαλικό που δέχτηκα στο κεφάλι λίγο μετά την Ανάσταση.
-Αυτόδεν είναι τρένο, είναι κάπως αλλιώς. Περίπουόπως το χαρακτήρισε ο προπονητής του Ατρόμητου Περιστερίου ΓιώργοςΔώνης μετάτον αγώνα του τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Είπαμενα πάμε με τον άντρα μου για το Πάσχα στηΘήβα και μας είπαν ότι στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να αλλάξουμε τρένο,κλπ. κλπ.Τελικά πήγαμε με λεωφορείο και στη συνέχεια με ταξί. Το καλό ήταν ότι οταξιτζής ήταν γαύρος, τα βρήκαν και με τον δικό μου, βαμμένο γαύρο,πήγαν δυο -τρεις φορές για ούζο και βρήκα και γω την ευκαιρία να δω ένα παλιόγκόμενο.
Πω,πω! πώς έγινε έτσι; με άσπρα μαλλιά, με γένια,με ιλίγγους, αχρωματοψία.
-Μηνξεχνάς ότι πάνω σε ένα τρένο είμαστε όλοι μαςτης λέω, άλλος λίγο, άλλος πολύ. Ένας συρμός, είναι η Ελλάδα. Το μόνοπουπαίζει είναι σε πιο βαγόνι είναι ο καθένας μας, μέχρι να φτάσει στονπροορισμότου.
-Εγώαν τελικά ταξιδέψω ξανά με το τρένο, θα είμαιστην πρώτη θέση.
-Ξέχασέτο. Εκεί κάθονται οι βουλευτές, οιδικαστές, οι διοικητές των ΔΕΚΟ.
-Έ, τότε στη δεύτερη.
-Πάλιξέχασέ το. Εκεί βρίσκονται οι αφορολόγητοι.Τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μανεκέν, άνθρωποι της σώου – μπιζ κ. α.
-Τότεστην τρίτη.
-Εκείταξιδεύουν οι κομματικοί εγκάθετοι. Ταστελέχη του κόμματος. Κυβερνόντος και της αντιπολίτευσης.
-Στηντέταρτη, να είμαι σίγουρη.
-Ούτελόγος. Αυτή η θέση είναι για τουςχειροκροτητές. Αυτούς που όπου και να εμφανιστούν οι αρχηγοί τωνκομμάτων,σχηματίζουν λαοθάλασσα, όλοι μες το χαμόγελο, λες και έχουν έρθει απόάλλοπλανήτη.
-Δεμου λες. Πως το είπες το τρένο αλλιώς; συρμός;Δεν το λες καλύτερα διασυρμός; να τελειώνουμε.
-Διασυρμόςχρυσοχέρα μου. Διασυρμός. Μεταφέρει τουςΈλληνες στα πέρατα της χώρας, γιατί έξω από τη χώρα δε θέλει να τογνωρίζεικανένας.
Έναςσυρμός – διασυρμός όπου όλοι μας, αν ψάξουμε καλά θα βρούμε καικάποια θέση.
Έναςσυρμός – διασυρμός που έχει εκτροχιαστεί, αλλάκανένας δεν το ανακοινώνει, μιας και από το συρμό – διασυρμό δεναπέμεινετίποτα.
 
ΓΡΥΠΑΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…