Κρίσιμες μέρες για τη ΣΕΚΑΠ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Άκρα μυστικότητα επικρατείαναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη ΣΕΚΑΠ εν όψει της γενικήςσυνέλευσηςτων μετόχων που έχει οριστεί για αύριο. Ουδείς εκ των μετόχων ανοίγειτα χαρτιάτου πλην ίσως της ΑΤΕ η οποία κατέστησε σαφές ότι ο σχεδιασμός τηςείναι νααπεμπλακεί από τις θυγατρικές και κατά συνέπεια να μην μετέχει στηναύξησημετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ στα 25 εκ. που αποφασίστηκε στοπροηγούμενο Δ.Σ.της εταιρείας και να τεθεί ως θέμα στη γενική συνέλευση των μετόχων. Τογεγονόςαυτό σε συνδυασμό με την τροποποίηση του καταστικού της ΣΕΚΑΠ, πουεπίσης θατεθεί ως θέμα στην γενική συνέλευση, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου τηςιδιωτικοποίησης της ΣΕΚΑΠ.
 
Στόματα ερμητικά κλειστά…
Χθες αργά το απόγευμα συσκέφτηκαντα δύο σωματεία της ΣΕΚΑΠ ενώ …απεσταλμένος τους συναντήθηκε μεπαράγοντες τηςΣΕΚΕ, η οποία τηρεί άκρα μυστικότητα περί του τι βούλεται να πράξει ανδηλαδήθα είναι αυτή που θα βάλει το χέρι στην τσέπη συμμετέχοντας στην αύξησητουμετοχικού κεφαλαίου ή αγοράζοντας τις μετοχές της ΑΤΕ. Πληροφορίες όμωςλένεότι η οικονομική κατάσταση της  ΣΕΚΕδεντης παρέχει και πολλές δυνατότητες, όμως μέχρι στιγμής τίποτε δεν είναιξεκάθαρο. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δ.Σ. τηςεταιρείας ενώ οιεργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας.
 
Οργιάζουν οι φήμες γιατούρκους «μνηστήρες»
Στο μεταξύ τις τελευταίεςεβδομάδες οργιάζει η φημολογία πως τουρκική τράπεζα αλλά και τούρκοιεπιχειρηματίες προσπαθούν να βάλουν πόδι στην ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα σύμφωνα μεπληροφορίες μας αρκετοί έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους καικαιροφυλακτούν …μέχρι να τους επιτραπεί από τον καταστατικό να πάρουνμέροςστις περαιτέρω διαδικασίες που θ’ ακολουθήσουν αν συμβεί αυτό.
Εκείνο όμως που δεν χωρά συζήτησηείναι ότι η ΣΕΚΑΠ είναι ότι βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο καιβρίσκεταιπλέον σε εξαιρετικά δυσχερή θέση –με το φάσμα του «λουκέτου» μπροστάτης, ανδεν ευοδωθεί η ζωτική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…