Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πολλοί …μνηστήρες για το δήμο Αβδήρων

Πολλοί …μνηστήρες για το δήμο Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Μεγάλη ζήτηση έχει η «μετοχή» του νεοσύστατου δήμου Αβδήρωνστο πολιτικό «χρηματιστήριο»! Μέγας συνωστισμός παρατηρείται σεεπίδοξουςμνηστήρες ιδιαίτερα από το χώρο της Νέα Δημοκρατίας που άλλοι μεν είναιδημότεςλόγω καταγωγής και άλλοι μετά από «φρέσκια» μεταδημότευση!
 
Άλλος για τον δήμοΑβδήρων;
Σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας για τοδήμο Αβδήρων προαλείφεται σε περίπτωση που δεν δοθεί χρίσμα από την ΝέαΔημοκρατία στους δύο εν ενεργεία δήμαρχους κ. Ζλάτκο και κα Τσακίρη –και μετην προϋπόθεση να μην κατεβεί κάποιος απ’ αυτούς, ο αντινομάρχης κ.ΔημητρηςΓαλανόπουλος. Ο κ. Γαλανόπουλος δήλωσε στο «Ε» ότι ενδιαφέρεται ναείναιυποψήφιος στο δήμο Αβδήρων με ανεξάρτητο συνδυασμό που θα έχειυπερκομματικάχαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε όμως ότι πρωτίστως ενδιαφέρεται γιααντιπεριφερειάρχης αν και μόνο αν είναι υποψήφιος από την ΝέαΔημοκρατία ονομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης. Να σημειώσουμε σ’ ότι αφορά τον κ.Παυλίδη ενώ οιδημοσκοπήσεις τον έχουν «φαβορί» ο ίδιος εφαρμόζει την τακτική «ήξειςαφίξεις»και τον τελευταίο καιρό δείχνει ιδιαίτερα απρόθυμος σ’ ότι αφορά τηνυποψηφιότητά του.  Πληροφορίεςτου «Ε»αναφέρουν ότι είχε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο τηςΝ.Δ. κ.Σαμαρά. Πιθανόν λοιπόν σ’ αυτή τη συνάντηση να οφείλεται η «απροθυμία»του κ.Παυλίδη!
Σ’ ότι αφορά τον κ. Γαλανόπουλο είναι δημότης Σελέρου καιευελπιστεί η υποψηφιότητά του να τύχει θετικής αντιμετώπισης από τηνμειονότηταακόμη και σε περίπτωση που κατέλθει ο κ. Μπηρόλ.
Έτερος ενδιαφερόμενος που δεν το κρύβει άλλωστε είναι οπρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος κατάγεται απότο δήμοΒιστονίδας.
 
Και ο κ.Καραπαπάζογλου…για τα Άβδηρα
Η έκπληξη όμως είναι το ενδιαφέρον του κ. ΑνέστηΚαραπαπάζογλου, διευθυντή της ΣΕΚΕ. Ως φαίνεται ο κ. Καραπαπάζογλουστοχεύειπιο ψηλά από μια υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμόΣτυλιανίδηκαι φιλοδοξεί να  πάειγια επικεφαλήςσυνδυασμού στο δήμο Αβδήρων! Μάλιστα – όπως μάθαμε – πρόσφατα (Μάιο)έκανεμεταδημότευση. Πληροφορίες του «Ε» τον φέρουν να στηρίζεται στις πλάτεςτουΚοντού.
 
Και από το ΠΑΣΟΚάλλος συνδυασμός…
Όμως ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ! Και ενώ όλοι όσοιπροαναφέρθηκαν προέρχονται από το χώρο της ΝΔ. ο επόμενος προέρχεταιαπό τοχώρο του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα είναι στα «σκαριά» ένας συνδυασμός που θααποτελείται από άτομα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επικεφαλής θα τεθεί ένα«βαρύ»στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα αυτή η κίνηση θα έχει τη στήριξη όλων τωνστελεχώντου ΠΑΣΟΚ σε Άβδηρα και πολλών από Βιστονίδα καθώς και την στήριξη τηςκαςΤσακίρης η οποία στην πρόσφατη ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα στηρίξειέναυπερκομματικό συνδυασμό. Η κίνηση αυτή βρίσκεται στο στάδιο των τελικώνεπαφών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

‘Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης’ στο υπάιθριο δημοτικό θέατρο

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 21.30παρουσιάζεται στουπαίθριο δημοτικό η κωμωδία του Άκη Δή…