Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Οι δέκα Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα Forbes 2024

Οι δέκα Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα Forbes 2024

0

Και δύο Κύπριοι


Ισχυρή είναι και φέτος η παρουσία των Ελλήνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών που συμπληρώνουν τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2024.

Σύμφωνα με τη λίστα, πλουσιότερος όλων αναδείχτηκε ο 75χρονος Γάλλος Μπερνάρντ Αρνό, πρόεδρος και CEO της αυτοκρατορίας ομορφιάς LVMH (Louis Vuitton, Sephora, Tiffany & Co κ.ά), με περιουσία που άγγιξε το 2024 τα 233 δισεκατομμύρια δολάρια, από 211 δισ το 2023.

Το αφεντικό της Space X και της Tesla, Ελον Μασκ, ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 195 δισ. δολάρια. Ακολουθούν ο Τζεφ Μπέζος (Amazon) με 194 δισ. και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook) με 177 δισ., ενώ η κορυφαία πεντάδα κλείνει με τον Λάρι Ελισον της Oracle (εταιρεία software που ειδικεύεται στις cloud υπηρεσίες) που έχει 141 δισ. δολάρια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πέτυχε τη θεαματικότερη  άνοδο στη λίστα, καθώς τα 64,4 δισ. που άξιζε η περιουσία του το 2023 έγιναν 177 δισ δολάρια το 2024 λόγω της μεγάλης ανόδου της μετοχής της Meta που σχεδόν τριπλασιάστηκε.

Οι δέκα Έλληνες δισεκατομμυριούχοι

Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes συγκαταλέγονται δέκα Έλληνες.

Πρώτη εμφανίζεται η Μαρία Αγγελικούση, της οποίας η περιουσία εκτοξεύτηκε από 5,6 δισ. δολάρια πέρυσι σε 6,4 δισ. δολάρια φέτος. Έτσι, η εφοπλίστρια καταλαμβάνει την 432η θέση παγκοσμίως.

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Θεσσαλονικιός Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των μετάλλων με περιουσία 3,3 δισ. δολ. το 2024, στην 991η θέση στον κόσμο.

Τρίτος πλουσιότερος Έλληνας αναδεικνύεται ο συλλέκτης τέχνης Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολ. στην 11.87η θέση παγκοσμίως, μαζί με την οικογένεια του Γιώργου Προκοπίου, στην 1286η θέση.

Στην πέμπτη ελληνική θέση, και 1438η παγκοσμίως, βρίσκεται η οικογένεια Κωνσταντίνου Μαρτίνου, με περιουσία 2,3 δισ. δολ.

Ακολουθούν στην έκτη ελληνική θέση και 1496η στον κόσμο η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, με περιουσία 2,2 δισ. δολ., ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη με περιουσία 2,1 δισ. δολ., στην 1545η θέση παγκοσμίως.

Την όγδοη και ένατη θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων καταλαμβάνουν η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση με αυτή του Ανδρέα Μαρτίνου, αμφότερες με περιουσία 1,8 δισ. δολ., στην 1764η θέση παγκοσμίως.

Τέλος, τη δέκατη θέση των Ελλήνων -και την 2046η στον κόσμο- καταλαμβάνει η οικογένεια του Αθανάσιου Μαρτίνου, με περιουσία 1,5 δισ. δολ.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στη λίστα του “forbes” βρίσκονται και οι δύο Κύπριοι της Easyjet. Ο Πόλυς Χατζηιωάννου με περιουσία 1,3 δισ.δολάρια και ο Στέλιος Χατζηιωάννου με 1,2 δισ. δολάρια.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογαριασμοί ρεύματος: Πτώση έως 12% στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάιο

Μετά τις αυξήσεις του Απριλίου οι πάροχοι προχώρησαν σε μειώσεις Ελάφρυνση στους λογαριασμ…