Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσκόπηση MRB: Οι πολίτες διαφωνούν με τα απογευματινά χειρουργεία

Δημοσκόπηση MRB: Οι πολίτες διαφωνούν με τα απογευματινά χειρουργεία

0

Η τάση είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με υπέρ 55,1% – Οι άνω των 45 η πλειοψηφία των συμφωνούντων


Ενδιαφέροντα ευρήματα για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών έχει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Στην ερώτηση ποιος θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα ζητήματα υγείας, παιδείας, ασφάλειας και φυσικών καταστροφών, οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 27,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 11,7% ο Στέφανος Κασσελάκης και 9,9% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Νικητής πάντως ο… Κανένας με ποσοστό 34,9%.

Διαφωνούν με τα απογευματινά χειρουργεία

Παρά την εκστρατεία πειθούς του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, οι πολίτες διαφωνούν στην πλειοψηφία τους με τα απογευματινά επ’ αμοιβή χειρουργεία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 59,5% των πολιτών διαφωνούν με το μέτρο (μάλλον διαφωνεί το 13,7% και σίγουρα διαφωνεί το 45,8%). Συμφωνούν σε ποσοστό 30,6% (μάλλον ναι 18,4% και σίγουρα ναι 12,2%).

Η διαφωνία με τα απογευματινά χειρουργεία αυξάνεται όσο αυξάνεται η ηλικία.

Αντίστροφες θέσεις όσον αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκφράζουν οι ίδιες ηλικιακές ομάδες. Όσο πιο νέοι οι ερωτηθέντες διαφωνούν με την ίδρυσή του ενώ όσο πιο μεγάλοι συμφωνούν.

Πάντως, η τάση είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με υπέρ 55,1% (μάλλον ναι 31,5% και σίγουρα ναι 23,6%) και κατά 38,9% (Μάλλον όχι 10,5% και σίγουρα όχι 28,4%). Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι πιο θετική στάση κρατούν οι άνω των 45 ενώ στις μικρότερες ηλικίες πλειοψηφούν οι αρνητικές τάσεις ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. έχει 37,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 13%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 14,2%, το ΚΚΕ 9%, η Ελληνική Λύση 10%, η ΝΙΚΗ 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, οι Σπαρτιάτες 2,6%, το ΜέΡΑ25 2,3%, η Νέα Αριστερά 3,1%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…