Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακωχή κράτησε λιγότερο από 12 ώρες- «Το ερωτηματολόγιο παραμένει», λέει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακωχή κράτησε λιγότερο από 12 ώρες- «Το ερωτηματολόγιο παραμένει», λέει ο Κασσελάκης

0

Το αίτημα του κ. Κασσελάκη προσέκρουσε στην άρνηση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας να του δώσουν «λευκή επιταγή»


Λιγότερο από 12 ώρες φαίνεται ότι άντεξε η ανακωχή ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με άτυπη ενημέρωση η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει αφενός ότι το μόνο διακύβευμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη» και ξεκαθαρίζει ότι η Πολιτική Γραμματεία στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι το ερωτηματολόγιο παραμένει ενεργό στον isyriza. Η ενημέρωση από πηγές της Κουμουνδούρου έρχεται μετά από την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας αρχικώς ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να δεσμευθούν τα μέλη του οργάνου ότι κανείς δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Παράλληλα, τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει ανανέωση της εντολής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα του κ. Κασσελάκη προσέκρουσε στην άρνηση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας να του δώσουν «λευκή επιταγή» καθώς τονίστηκε ότι όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό σύμφωνα με τον οποίο ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη αμφότερων των δύο πλευρών και υπογραμμίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ενωμένος προς τις εκλογές του Ιουνίου.

Η άτυπη ενημέρωση

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: «Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη» – Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο.
  2. Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ.
  3. Το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον isyriza
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για 5.000 εποχικούς εργάτες

Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης Άμεσα ενεργοποιείται η …