Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αλεξανδρούπολη: Eπαφές Ζαμπούκη στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την προσέλκυση τουριστών

Αλεξανδρούπολη: Eπαφές Ζαμπούκη στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την προσέλκυση τουριστών

0

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αετόπουλος καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη Δήμητρα Μπάμπαλη


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου η συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα, με κύριο στόχο τον σχεδιασμό στρατηγικής προβολής του Δήμου στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ζητήματα που αφορούν την βελτίωση υποδομών και κατεγράφησαν οι βασικοί άξονες ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αετόπουλος καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη Δήμητρα Μπάμπαλη.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Ζαμπούκη για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του τελωνειακού σταθμό των Κήπων. Ζήτησε ακόμη από τον πρόξενο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αύξησης του ημερήσιου αριθμού έκδοσης visa.

Από την πλευρά του ο πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του σε ενέργειες που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια και προβολή Ελληνικών προορισμών στην περιοχή αρμοδιότητας του.

Στην σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η διαρκής παρουσία των Τούρκων τουριστών στον Δήμο, αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και από τις δυο πλευρές, ώστε ο προορισμός της Αλεξανδρούπολης να γίνει ελκυστικότερος, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αετόπουλος.

«Πρόκειται για μια μεγάλη δεξαμενή τουριστών την οποία πρέπει να δούμε ακόμη πιο σοβαρά, πιο ελκυστικά και να πάρουμε όσο μεγαλύτερη δυναμική γίνεται από αυτήν την αγορά», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Κυριάκος Αετόπουλος.

Όπως τόνισε, «η στόχευση από πλευράς Δήμου για το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ υψηλή . Η Δημοτική αρχή έχει επιλέξει να βάλει την εξωστρέφεια πολύ υψηλά στην ατζέντα της, καθώς αναγνωρίζουμε όλοι μας την σπουδαιότητα που έχει η ανάπτυξη αυτού του οικονομικού πυλώνα, μέσα από τον τουρισμό για τον τόπο μας».

Αποτέλεσμα της συνάντησης, ήταν η  πρώτη οργανωμένη προσπάθεια, από μία σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του έτους. Πρόκειται για το πρώτο familian trip, που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης και την κ. Μπάμπαλη όπου θα φιλοξενηθούν στην πόλη τον μήνα Μάιο δημοσιογράφοι και influencers, από την γειτονική χώρα με σκοπό να ξεναγηθούν στις πολιτιστικές, ιστορικές, αλλά και γαστρονομικές διαδρομές του δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το διάστημα, με αφορμή και των εορτασμό των Ελευθερίων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Κωσταντινούπολη ο κ. Ζαμπούκης μαζί με τον κ. Αετόπουλο επισκέφτηκαν την διεθνή τουριστική έκθεση της EMITT που είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κωσταντινούπολη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…