Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ν. Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ με τη συγκόλληση των κομμάτων»

Ν. Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ με τη συγκόλληση των κομμάτων»

0

Το μήνυμα Ανδρουλάκη για ΣΥΡΙΖΑ – Τάχθηκε υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αλλά πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να “δέσουμε τα κορδόνια” της Ν.Δ.»


Τις ευρωεκλογές έθεσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης ως το ορόσημο που θα κρίνει την επόμενη μέρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε (Open) ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα επιδιώξουν να καταλάβουν τη δεύτερη θέση, ώστε να έχουν το πλεονέκτημα κινήσεων έναντι των άλλων δυνάμεων που κινούνται στον χώρο. Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν το ΠΑΣΟΚ έρθει δεύτερο στις ευρωεκλογές, θα καταγράψει ραγδαία αύξηση ποσοστών μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. «Και θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να υπάρξει η προοδευτική δύναμη που θα μπορεί να αντιμετωπίσει νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ένα ανοικτό κάλεσμα με κοινωνικούς όρους προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διαφωνώ απόλυτα με τη συγκόλληση κομμάτων. Δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να γίνει μέρος του προβλήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. Παράλληλα, από το μελλοντικό προσκλητήριο για ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης φάνηκε ότι αποκλείει στελέχη που μετακινήθηκαν παλαιότερα από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. «Διαφωνώ με πρόσωπα τα οποία έμαθαν στην πολιτική τους ζωή να ακολουθούν μόνο την καρέκλα και να μην κάνουν πολιτικές επιλογές, αλλά επιλογές πολιτικής επιβίωσης. Συγκόλληση κομμάτων και οπορτουνισμός που πλήττει το πολιτικό ήθος που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα, μακριά από εμάς», τόνισε.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια θέση του ΠΑΣΟΚ η θεσμοθέτησή του. Από τη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει τουλάχιστον επί της αρχής τη συγκεκριμένη ρύθμιση και ότι περιμένει να δει τις τελικές διατυπώσεις για το θέμα της τεκνοθεσίας. Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «το κριτήριό μας θα είναι ο απόλυτος σεβασμός στο συμφέρον του παιδιού και στα δικαιώματά του». Αναφορικά με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. σημείωσε ότι «δεν θα μεταβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης τα εσωκομματικά του προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι δικά του κι ας τα λύσει. Η κυβέρνηση νομοθετεί. Εμείς δεν πρόκειται να “δέσουμε τα κορδόνια” της Νέας Δημοκρατίας».

«Έχουμε ένα κόμμα που στο όνομά του αναφέρει τον όρο “ριζοσπαστική Αριστερά”, στελέχη του προτείνουν να γίνουν σοσιαλδημοκράτες και ο πρόεδρός του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στενότερου συνεργάτη του, ήταν υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί το κόμμα τους στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…