Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απών το κράτος για τους μελισσοκόμους του Έβρου

Απών το κράτος για τους μελισσοκόμους του Έβρου

0

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Μελισσοκόμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου μετά από ομόφωνη απόφαση των μελισσοκομικών συλλόγων αποφασίστηκε οι σύλλογοι της ΠΑΜΘ να συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν στήριξη ώστε να συνεχίσουν να παράγουν ελληνικό μέλι, καθώς το κόστος παραγωγής έχει ξεπεράσει την τιμή πώλησης του προϊόντος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το πουλήσουν.

Ακόμα, διαμαρτύρονται ότι δεν έχει πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της η Πολιτεία, όσον αφορά οικονομικά και οργανωτικά θέματα που απασχολούν τον μελισσοκομικό κλάδο, τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού από άλλες χώρες, το μητρώο και τα σχέδια βελτίωσης κ.ά.

Οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι έξι μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, «δεν έχει γίνει τίποτα, ούτε στον τομέα στήριξης της μελισσοκομίας ούτε στην αποκατάσταση του μελισσοκομικού πάρκου της Κοτρωνιάς», είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου «Κυψέλη», Πασχάλης Χριστοδούλου.

Οι μελισσοκόμοι, ζητούν ειδικό πρόγραμμα στήριξης, εκφράζοντας πολύ έντονα την ανησυχία τους, ότι εάν δεν υπάρξει αυτό, «την άνοιξη ίσως να μην υπάρχουν μελίσσια». «Αν εξαιρέσει κανείς, τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Σύλλογος να συγκεντρώσει μελισσοτροφές από δωρεές και να τις διανείμει σε όλους τους μελισσοκόμους που έπληξε η φωτιά, τίποτα άλλο δεν έχει γίνει …», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδούλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Στις 13 Μαΐου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Σε λίγες μέρες, 13 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα sms στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου τ…