Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσκόπηση: Ανεπαρκή τα μέτρα για την οπαδική βία, μάστιγα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση: Ανεπαρκή τα μέτρα για την οπαδική βία, μάστιγα η ακρίβεια

0

Αποδοκιμασία της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων • Τι λένε οι πολίτες για Κασσελάκη και Νέα Αριστερά


Ακόμα μια δημοσκόπηση καταγράφει την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια της μπροστά στην πραγματικότητα και συνεχίζει με επιδόματα και «καλάθια» να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το ACTION 24, η ακρίβεια συγκεντρώνει ποσοστό 60,6%, με την οικονομία να ακολουθεί με 37%, και την εγκληματικότητα/ φαινόμενα βίας με 22,4%.

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι η γνώμη των πολιτών για την πορεία της χώρας, καθώς οι δύο στους τρεις εμφανίζονται απαισιόδοξοι.

Παράλληλα, οι πολίτες αποδοκιμάζουν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οπαδική βία, με δύο στους τρεις πολίτες να τα κρίνουν ουσιαστικά ως ανεπαρκή.

Ίδια γεύση και για το φορολογικό νομοσχέδιο, όπου και πάλι σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εμφανίζονται λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες.



Στέφανος Κασσελάκης και Νέα Αριστερά

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι οι ψηφοφόροι δεν φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί, καθώς το 24,7% απαντά «λίγο» και το 43.3% «καθόλου» στη σχετική ερώτηση.

Παράλληλα, φαίνονται απολύτως διχασμένοι για το εάν ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης θα οδηγήσει το κόμμα σε ανοδική τροχιά, καθώς ίδιο ποσοστό (44,3%) απαντά είτε θετικά είτε αρνητικά.

Τρεις στους δέκα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πως θα μπορούσαν να ψηφίσουν τη Νέα Αριστερά, τη στιγμή που το 56,7% αποκλείει μια τέτοια περίπτωση.

Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό του δείγματος, το 2,8% δηλώνει πως σίγουρα θα ψηφίσει τη Νέα Αριστερά, το 21,9% πως θα μπορούσε να το κάνει, ενώ το 69% δηλώνει πως δεν θα μπορούσε να την ψηφίσει ποτέ. Εμφανίζεται δηλαδή ένα δυνητικό ποσοστό περίπου 25% που θα μπορούσε να λάβει η Νέα Αριστερά.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου και παρά την αποδοκιμασία της κυβέρνησης που καταγράφεται από τους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία είναι με διαφορά το πρώτο κόμμα, με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και με δύο ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,2%, η Ελληνική Λύση με 6,7%, η Νίκη με 3,5%, οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…