Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος η βουλευτική ασυλία των “Σπαρτιατών”

Τέλος η βουλευτική ασυλία των “Σπαρτιατών”

0

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 286 βουλευτές εκ των οποίων οι 285 ψήφισαν υπέρ της άρσης και μόλις 1 καταψήφισε


Η Βουλή «άναψε» σήμερα το πράσινο φως για την άρση ασυλίας των βουλευτών των Σπαρτιατών, προκειμένου οι «11» να καταθέσουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να δώσουν εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 286 βουλευτές εκ των οποίων οι 285 ψήφισαν υπέρ της άρσης και μόλις 1 καταψήφισε, επομένως οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών θα καταθέσουν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους. (Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.) Σημειώνεται ότι το αίτημα της άρσης της ασυλίας των «11» είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.
Κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας απέφυγε να κάνει αναφορές για την ουσία της υπόθεσης, αλλά αναλώθηκε σε καταγγελίες εναντίον των υπολοίπων κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Στίγκας υποστήριξε πως ουδέποτε καθοδηγήθηκε ούτε χειραγωγήθηκε ούτε εκτέλεσε εντολές. «Είπαμε ψέματα; Μας στήριξε ο Κασιδιάρης όπως θα μπορούσε οποιαδήποτε άλλο κόμμα. Κοροϊδέψαμε κάποιον; Έγινε κάτι κρυφά; Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Που είναι το έγκλημα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο Τύπος τα κανάλια έχουν αρχίσει εκτενή ρεπορτάζ να διαμοιράζουν ιμάτια Σπαρτιατών λέγοντας πως ακόμα και πόσες έδρες θα πάρει το κάθε κόμμα στέλνοντας ριπές παραπληροφόρησης στον λαό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…