Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προκηρύχθηκε ο νέος διαγωνισμός για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Προκηρύχθηκε ο νέος διαγωνισμός για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

0

Το Υπουργείο Ναυτιλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες να καταθέσουν ως τις 27/12 προσφορές για τα δρομολόγια από 1/1/2024 ως 31/10/2024


Και για το επόμενο καλοκαίρι το δρομολόγιο Σαμοθράκη – Λήμνος


Την εταιρεία που θα αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης από 1/1/2024 ως 31/10/2024, καθώς και την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος, για τους θερινούς μήνες, αναζητά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει και ο οποίος θα διεξαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία 4 χρόνια, την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, καθώς και τη σύνδεση με Λήμνο, έχει αναλάβει η εταιρεία Zante Ferries με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» με κατοίκους και επισκέπτες να εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία την ικανοποίησή τους για την παρουσία της συγκεκριμένης αξιόπιστης εταιρείας στην περιοχή μας, μετά τις περιπέτειες περασμένων ετών.

Σε ό,τι αφορά τον νέο διαγωνισμό, στην προκήρυξη του Υπουργείου, αναφέρεται ότι για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και επιστροφή, προβλέπονται 7 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 03-06-2024 έως 01-09-2024, με την υποχρέωση εκτέλεσης επιπλέον 7 δρομολόγιων την εβδομάδα άνευ καταβολής μισθώματος κατά την θερινή περίοδο. Το ανώτατο προσφερόμενο από το Υπουργείο μίσθωμα ανά δρομολόγιο (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την εν λόγω γραμμή, είναι 8.870 ευρώ.

Για την γραμμή Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή, σε συνέχεια δρομολογίων από Αλεξανδρούπολη, προβλέπονται 3 δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 03-06-2024 έως 01-09-2024. Το ανώτατο προσφερόμενο από το Υπουργείο μίσθωμα ανά δρομολόγιο (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την γραμμή αυτή είναι 14.193 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, για τις δυο αυτές γραμμές υποβάλλεται ενιαία προσφορά. Σε περίπτωση μη υποβολής ενιαίας προσφοράς γίνονται δεκτές και προσφορές για κάθε μία γραμμή χωριστά.

Για τις προδιαγραφές του πλοίου που θα εκτελεί τα προαναφερθέντα δρομολόγια, στην προκήρυξη του διαγωνισμού επισημαίνεται πως θα πρέπει να έχει κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

– Μεταφορική ικανότητα 300 επιβατών το χειμώνα και 450 επιβατών το θέρος

– Επιφάνεια φόρτωσης παντός τύπου οχημάτων 450 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων 250 τ.μ.

– Ολικό μήκος άνω των 100 μ

*Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Σπάρτης λόγω κατεδάφισης μονοκατοικίας

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη   Ολιγόωρη απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των …